Já si přeju, aby Mikaila vyhrála všechny zlatý.
To se klidně muže stát, je to momentálně jediná lyžařka,která jetam schopná vyhrát slalom i sjezd, dvě protichudné disciplíny.
Hmm, škoda Zabystřana.
Co je na finale svetoveho pohara v rychlostnych disciplinach mimoriadne zaujimave je, ze zeny aj muzi idu na rovnakej trati a mozeme priamo porovnat ich casy. Lara Gut dnes napriklad za zatial najrychlejsim Feuersteinom zaostala len o 1,4s a na Odermatta jej chybali len styri desatiny, na poslednom medzicase dokonca len o menej ako dve desatiny.
Zatial by porazila styroch muzov.
Zrovna jsem to chtěl napsat, Lara to tam dneska roztrhala.
1,4 vteřiny opravdu neni moc.
Najma na trati, ktora naozaj nebola jednoducha. Aj ked pre muzov asi aj ano.
Takže dokonce nejstarší v historii na podium.
@Unleash_the_lion Dneska nám Duo Lara Lindsey připravilo dobrej koncert.
Lara + nejlepší komentátor ever.
A ještě jizda Lindsey
Takže Švýcaři vzali oba dva křišťálové globy za Super G.
Marco Odermatt: jeho 3. Super-G globus
Lara Gut-Behrami: 6. Super-G globus (nejvíc v historii )
…
To je odpadlíků na konci sezony v obřáku. Federice bude stačit 20 bodů. Škoda mohla být bitva podobně jako v Super G.
Nejlepší formu v posledních závodech má Lara. Federica Brignone dneska přidala ke sjezdu i malý globus za obří slalom a vyhraje i celkové hodnocení a velký křišťálový globus.
Předposlední závod. Let’s goo!
Marco Odermatt získal kromě slalomu všechny křišťalové globy
Uz druhu sezonu v rade. Napriek tomu mi tento rok prisiel ovela zranitelnejsi nez ten minuly, najma v obrovskom slalom. Ak by aj dalsiu sezonu pokracoval tento trend a napriklad taky Loic Melliard by nadviazal na skvelu formu, ktoru teraz na konci sezony ma, mohol by z toho dalsi rok byt aj suboj o velky globus.
Jo máš pravdu (on hlavně i blbě začal, snad první dva zavody nedojel), ale pro mě je to v mužích až překvapivá dominance, co předvádí. A tady víme , nebo teda mužeme si být jistí,že to o lyžích neni jako ve F1. Přál bych to i jiným, ale Odermatt je nejlepší lyžař za hodně hodně dlouho dobu nejspíš, možná nejlepší ever…i když to se porovnávat směrem do historie moc nemuže asi.
Jinak zajímavý čísle k Guttové, která ve světáku udajně debutovala už 2007.
6 SG globů - rekord
Skoro už 50 wins a 5. v žebříčku žen.
10+ wins ve 3 disciplínách - první co to dokázala.
100 podii
Stále rovnaká raketa
Gut, Shiffrin a Vonn sú 3 dôvody prečo ženské lyžovanie je už roky zaujímavejšie ako mužské.
The last day, the last slay - Shiffrinová to kosí v posledním slalomu.
A adeptky na globus obidve daleko vzadu. Takto este otvorili dvere Liensberger, ktora perfektnou jazdou v druhom kole este moze zamiesat kartami. Shiffrin celkom urcite nezdola, ale Duerr zvykne druhe kola zbrzdit a stratu na 3. miesto ma malu, takze sanca tam je.
Aj u muzov su karty rozdane, dufal som, ze Melliard to zdramatizuje viac. Teraz sa hra len o to, ci Kristoffersen v druhom kole chybuje alebo vypadne, inak by malo byt rozhodnute. Je to slalom, tam sa vypadok moze stat vzdy, ale pri Kristoffersenovych kvalitach to asi udrzi, podmienky mu sedia. Iba ak by prisli nervy, no Kristoffersen uz trikrat ziskal globus za slalom a vzdy, ked o neho v poslednych (alebo predposlednych, ako v roku 2016) pretekoch bojoval, ukazal stabilny vykon.
V Meillardov neprospech vyrazne hovori aj skutocnost, ze napriek velkej casovej strate jeho umiestnenie nie je take zle (8.), takze v druhom kole prilis nebude profitovat z lepsej trate. Ak by bol s touto stratou niekde okolo 15.-20. miesta, tak by mu to vtejto situacii pomohlo.
P.S. To co bolo pocas Strasserovej jazdy?
No jistota není ani u mužu ani u žen, hlavně u žen to bude zajímavé, Kristoffersen si to podle mě taky pohlídá. Rast a Ljutic nejspíš pod tlakem, hlavně Ljuticová asi jela hodně na jistotu, druhý kolo bude zajímavý Liensberger do toho pujde určitě naplno.
Strasser měl pořádnou kliku no, to bylo těsný. Ale přišlo mi že ho to vlastně ani moc nezpomalilo…
Nechápu proč Slokarová nejezdí pořád tak jako dneska druhý kolo.
101 dalmatýnů
Ze 157 podií, 101 vítězství, je šílenost.