Alpské lyžování 2025/2026 + další zimní sporty

LOL, já myslel že po Truppeové byl konec, jak měla naskok skoro 2 vteřiny. :smiley: Rastová zvýšila hru, ale nechala to tam ke konci jako Max ve Španělsku. Shiffrinová skvěle, jela na 100%. Takhle má vypadat slalom. Nice. :muscle:

2 Likes
2 Likes

Rast stačilo málo. :pinching_hand: Zatím nejlepší slalom…

1 Like

Tak už chápu proč se Miki držela tak zpátky první kolo a poslala to tam až druhé kolo - byly tam díry jak po kanálech v Las Vegas. :scream:

• 39 out of 77 athletes DNF’S the first run (50%!).
  • Worst DNF rate World Cup since 1999.
  • Course deteriorating with << enormous holes >>.
  • Organizers injected water & salt to harden surface - it backfired.

Shiffrin was 4th fastest after run 1 down 0.54 seconds. Then she delivered the FASTEST second run to win by just 0.09 seconds.

“She could’ve just celebrated her win. Instead she used her platform to advocate for athlete safety, especially those without her early bib advantage.”

“This is championship leadership”. :blue_heart:

2 Likes

Jinak vše nejlepší do nového roku 2026. :boom:

6 Likes

Ha, první v tomto roce :heart_eyes: Tak na Fernanda letos :trophy: :champagne: :slightly_smiling_face:

3 Likes

Druhý v tomto roce. :slightly_smiling_face: Tak teda tento rok na Leclerca. :racing_car: :trophy: :slightly_smiling_face:

3 Likes

Merzario by ho nepustil ani do továrny.

1 Like

Marzipána nikto neberie vážne. :slightly_smiling_face:

První hodina roku a už jsou tituly jasné. :grin:

1 Like

A na to abychom tady na sebe všichni byli hodnější. :coffee: :heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

Nepřeháněj to :smile:

2 Likes

Ale boh vidí že som sa snažil. :innocent: Tak ještě jednou na Fernanda! :pray: :green_heart:

3 Likes

Hmm, Rastová to dala, obě kola rychlejší než Shiffrin a ukončila její šňůru, krásný slalom. Ta chytla pořádnou formu, vyhrala i obří slalom včera. Ale přesně tohle to chtělo. Celkové pořadí Mikaela jisté mít nebude, jestli tohle Camille udrží.

1 Like

The battle between Rusd and Shiffrin was breathtaking.

:ok_hand: :100:

2 Likes

Hezky se vrtí kolem tyčí. :slightly_smiling_face:

1 Like

Ještě tam chybí jedna obrazovkam na poslední bodované příčky, kde je ztráta kolem 3-4 vteřín jen v druhém kole. :upside_down_face:

Dráha v zimních sportech není stejně spravedlivá ke všem. Nejhůř jsou na tom skokani.

Právě proto jsou v lyžování/slalomech dvě kola, Rast i Shiffrin daly ve druhém kole a na horší trati přes 3 nebo 4 vteřiny poslední bodované.
U skokanů už to taky není tak pravda, protože mají matematický model, který redukuje body skokanům na základě X směrů větru na skokanském můstku.

Btw: Turné 4 můstků, který ted probíhá, je taky paráda. Dneska v Innsbrucku byl pořádnej kotel. :+1:

Já byl odpoledne na procházce, takže jsem vše vypustil a za chvíli mi začíná Dakar.

2 Likes