Alpské lyžování 2025/2026 + další zimní sporty

Jasný. Však to je historický výkon. Přepisování dějin.
To mám rád. :+1:

2 Likes

Já to zatím neviděl, pustím si to až přijedu z práce. :smiley:

1 Like

Je to dobrý. Viděl jsem to zatím 6x a 6x jsem měl husí kůži. :slight_smile:

3 Likes

Jinak Ledecká dneska i včera 5. v treninku ve Val D’Isere. Mít zastupce v rychlostních od nás je hustý. U nás žádný svah nesplňuje podmínky FIS pro Sjezd a Super G. Jedině slalomáky no. A slalomák je actually asi jediný ve Špindlu…možná Dolní Morava, ale tam se to zatím nejelo nikdy. :thinking:

1 Like

Na Dolní Moravě to nesplňuje podmínky ne?

1 Like

Přesný požadavky si budu muset zjistit, ale pro světový pohár asi nesplnuje. V současný době asi jen Špindl. Nevím, ale jakoby vybírají se svahy kde máš i “flat” část ne jen prudký svah od začátku do konce.
Špindl, černá sjezdovka, má právě flat část mezi velkým a malým hankem (složité prudké části).

Kousek vedle téhle sjezdovky je ještě Stoh a to je v průměru nejprudší sjezdovka v ČR. Ale je prudká od začátku do konce a to právě neni ono. :smiley: Navíc tam neni ani sedačková lanovka, ale myslim že lyžařské týmy tu sjezdovku k treninku využívají hodně.

image

No každopádně na sjezd a super g to u nás ani splnovat nejde, protože tam tě nepustí délka na našich kopcích.

2 Likes

Zabystrana mam prichystanyho, az doposloucham Svine tak si ho dam, dobrej uspech :crossed_fingers:

1 Like

Hezky uspech, trochu jsem se bal jak to zvladnou komentatori ale tak dobryy, protoze to co predvedla tam ta teta u Ledecke kdyz vyhrala, kdyz to obcas davaj neda se to normalne dokoukat :sweat_smile:

1 Like

Komentátor na Eurosportu je jinde, krásně nabíral od startu a gradace mu vyšla až do cíle, on je s tím závodem více propojený prostě. Budka na CT je bohužel uspávač hadů, tak trochu…

Odermatt musel zatleskat no. Paráda. :relieved:

btw: top speed 130 Km/h je na SuperG dost. :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

4 Likes

Nádherná čistá jízda. Jakoby jeho lyže řídil Button. :+1:

1 Like

Mega, a já to neviděl, ani netušil :smile: :man_facepalming:

2 Likes

Jj, borec. Tak zítra znova Ledecká i Zabystřan sjezd. :muscle: :smiley:

2 Likes

Mnohem lepsi, prirozene.

Snad vyuzije ziskane sebevedomi a obhaji, fandim.

1 Like
2 Likes

Hmm, tak Ledecká tento víken dobré 6 místo. :100:
Zabystřan bohužel dneska to nevyšlo. Ale je potřeba dodat, že je to extrémně naročnej sjezd na techniku. Zkušenosti + vyježděnost na této trati se počítají dvojnásob - dva obří skoky a po celé trati vlny. :face_with_spiral_eyes:

Innerhofer skočil 55m na jednom skoku. :grinning:

2 Likes

Znat tak tajny recept na vcerejsi Zabyho uvolnenost, chce to duslednou analyzu a porovnat oba dny, snad se jim to podari rozklicovat, byla by skoda to zahodit.

Zítra ještě Super G v 11:00, kde bude Ledecká. Chlapi jedou obří slalom, ale tam Zaby nebude.

1 Like

Průběžné pořadí před Vánoci:

…Nico, Max a Carlos :boom:

3 Likes

Tú Hauganovu značku lyží Van Deer som predtým vôbec neregistroval. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Jo, to je myslím relativně nová značka. Nejsem si uplně jistý jestli jí nezaložil dokonce Marcel Hirscher. :thinking:
Nejvíc používaná značka ve startovním poli je určitě HEAD. Ledecká se Zabystřanem mají možná jako jediní Kastle, které se vyrábí v Novém Městě na Moravě.

3 Likes