Alonsovou „jedinou prioritou“ je tretí titul. Dakar má prednosť pred Indy 500 | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso bude opúšťať Formulu 1 ako jeden z najlepších jazdcov všetkých čias. Aj keď čísla ho neradia na absolútnu špičku, všetkým dokázal, čoho je skutočne schopný. Možno nemal víťazné auto už viac ako desaťročie, ale španielsky matador sa nevzdáva svojho sna a dúfa, že po dvadsiatich rokoch ešte aspoň raz vystúpi na vrchol.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173855/alonsovou-jedinou-prioritou-je-treti-titul-dakar-ma-prednost-pred-indy-500
1 Like

Věříme, fandíme :green_heart: :muscle: :slightly_smiling_face:

8 Likes

Presne tak.
To ze to najlepsie na 2026 trafí Newey je štatisticky jasné.

3 Likes

26 titul v f1
27 vyhra v indy
28+ dakar

a od 50ky moze jazdit uz len tak na pohodku :slight_smile:

5 Likes

Pokud by v roce 2026 vyhrál titul, tak by prodloužil. :slight_smile:

4 Likes

Neprodloužil. Prchal by se zdviženým nosem co to dá.

2 Likes

Ne, ak ziska titul, odide na vrchole ako král.
A potom sa bude pokusat o Indy500 az pokial sa mu to nepodari.
Dufam a fandim ze Newey trafi koncept a Fernando to vyhrá.

2 Likes

Alonso si je všechny namaže na chleba.

4 Likes

Clovece dobre si to pamatas :disguised_face:

1 Like

Nechejme se překvapit jak rychle Adrian účinně zapadne v novém týmu.

Formulu sledujem od roku 2010, Alonsovi fandím od roku 2011. Jeho rmajstrovské roky som teda nezažil, iba majstrovské výkony., :wink:

Bodaj by AM trafili v 2026 koncept na 100% a Fernando by tak dokráčal k tomu maximálne zaslúženemu tretiemu titulu. Ako by sa jeho kariére vyvinula potom by bolo úplne nepodstatné. Ten odkaz, ktorý by zanechal by bolo čosi tak cenné, že si trúfnem povedať, že už by to nedokázal nikto.

A k tomu, že už nechce moc pokúšať Indy500… Na jednu stranu chápem, na druhú stranu ma to mrzí. Škoda ako mu vtedy buchol ten motor od Hondy. Myslím, že to bolo v 2017. Možno by to vtedy aj vyhral.

4 Likes

No…ako nejaká šanca tam je. Ale nie je veľká.
Aj som si ju tu začal počítať, ale načo? Keď náhodou motyka vystrelí tak super, a jedinečný príbeh v F1. Ak na cca odhadom 95% nevystrelí, radšej by som fandil v IndyCar o titul a Indy 500 v snahe, že z Fernanda bude taký lepší Enzo Fittipaldi v F1 aj tam. (EDIT: pardon samozrejme Emerson Fittipaldi, z Enza ešte ktoviečo bude ale na šampióna F1 aj Indy to veľmi nevidím)

2 Likes

Drzime palce Fernando. Bolo by to krasne uoncenie uzasnej kariery.

6 Likes

Odpadavam. 12 komentov a vsetky pozitivne :smiley:
Treti titul v tomto veku by vynahradil tie ostatne tesne ušlé :slight_smile:

6 Likes

Fernando je úžasný driver, to co dokáže v rámci motorsportu je narpostá bomba. Doufám, že bude mít ještě možnost bojovat o nejvyšší pozice F1, třetí titul by bylo nejlepší možné rozloučení s F1 :slightly_smiling_face:

3 Likes

To mu ale vedenie Astonu veľmi nepomáha, keď mu tam chce dotiahnuť Maxa. :lion: :orange_heart:

2 Likes

Ano, zatím jediné co ho zapsalo do historie jsou jeho dva podrazy které nemají v motorsportu obdoby.
Ještě několik ztracených titulů vlastními chybami, mnoho stupidních prohlášení pro média a dneska jen zoufale kazí vývoj v každém týmu kam přijde.

Jestli existuje kniha pro začínající piloty, s názvem Čeho se vyvarovat v kariéře závodního jezdce, tak tam bude kompletně popsána Alonsovo kariéra od r 2007.
Odstrašující příklad lidské povahy a hlouposti.

Zatiaľ každý tím pri Alonsovi upadol takže neviem aký tretí titul chce :joy:

Může vyjmenovat ty týmy co upadly skrze Alonsa?

3 Likes