Alonsovi sa už nechcelo mordovať: Podľa Hondy bol motor v poriadku | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Azerbajdžanu sa nevymykala zo zabehnutého trendu Aston Martinu. Bola podobne frustrujúca ako množstvo veľkých cien pred ňou, ba možno ešte viac. Fernanda Alonsa doviedol jej priebeh k zúfalému kroku; z pretekov odstúpil a všetko hodil na poruchu pohonnej jednotky. Tá však podľa Hondy bola celkom v poriadku.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/245563/alonsovi-sa-uz-nechcelo-mordovat-podla-hondy-bol-motor-v-poriadku

To by znamenalo ze Aston nevi kde je problem, coz je vzdy to nejhorsi.

Když se vůz ani na dvoukilometrové rovince nerozjede do maximální rychlosti, tak problém není v motoru, ale v katastrofálním aeru, nebo v převodovce.

Je to dost možný že technicky s tím motorem nic nebylo, prostě je to pomalej kšunt. Žadnou velkou vědu bych v tom nehledal.

3 lajkov

A další problém je v lemře líné, které se nechce pracovat.

V kostce vidíme, proč každý tým s Alonsem dříve nebo později zamíří dolů. Když se přestane dařit, přijdou obtíže, Alonso hodí flintu do žita a svede to na zbytek světa.

To Vettel byl teda jiný pracant.

Jo to bylo příkladný jak pracoval když na trati to už nešlo.

2 lajkov

Dobře víš, co jsem měl na mysli.

Fakta nezakecáš.

Nevím jaký fakta. Fakta se ukazala ve srovnání se Strollem, tam se realně ukazalo jak byl Vettel slabý, tu realitu ukázal Alonso.

2 lajkov

Co je za fakt? Že pod Vettelem zažilo Ferrari nejhorší sezonu v historii? Jo tak to byl opravdu pracant :rofl:

1 lajk

Motor se rozjel do svého maxima, ale to maximum ztrácelo 1,2s na Ferrari jen na té rovince. Ty kaonastrofální aero a převodovko.

1 lajk

To mi potom vysvětli, proč má Stroll více odstoupení letos? A proč Alo dojížděl ty závody teda? Blbetnixi Blbentixi, ta tvá komoušská hlava opravdu postrádá jakékoliv mozkové buňky.

1 lajk

Snad kazdy maly kluk touzil po tom byt popelarem a vozit se vzadu za autem.

2 lajkov

primadona,ktorú nebaví boj o posledné miesto,tak to radšej zabalí…stratu 0,8s nafúkne na 1,5s aby to vyzeralo dramatickejšie…bliju velebnosti…

1 lajk

A ještě dostal přidáno. No jo, to se musí umět. :head_shaking_horizontally:

2 lajkov

Jako v té komunikaci s týmem mu jasně říkají že jim tam něco na té hlavní rovince nefunguje, což potvrzují :thinking:

https://www.racefans.net/2026/09/29/i-think-we-will-box-how-alonso-called-his-azerbaijan-grand-prix-retirement/

2 lajkov

obrazek

Jojo, to je ta primadona, co nafoukl na datech věci, co nefungovali. Já se divím, že Alo nedělá kouzelníka spíš :man_shrugging:

2 lajkov

Vždyť už jsem Ti tolikrát napsal, že má Aston příliš krátkou převodovku. Dokud nepochopíš její princip, tak je zbytečné Ti cokoliv technického vysvětlovat.

Vidíš, ten přepis jsem ani neviděl. Takže Alonso na to přišel dřív než jeho inženýr. Nedivím se, že ho tam chtějí stále.

2 lajkov

Jj, má krátkou převodovku, kterou sis vymyslel a prd doložil.

2 lajkov