Alonsovi sa nezdajú časté vylepšenia súperov: Asi majú v továrňach tlačiareň na peniaze | Magazín F1 - F1online.sk

Vyhazovy v Astonu byly na škodu snad vždy. Tým se budovat a né ho bourat jako hrady na pískovišti. Stroll by měl více krotit své koníčky. Však jsme to už tady oba několikrát psali.

1 lajk

Aston měl od Mercedesu vše jak na zlatém podnose. Za pár korun.
Myslím, že tam hodně vzpomínají.

2 lajkov

Pro mety nejvyšší, je třeba si to dělat sám, byť to teď hodně bolí a maj v tom velký deficit.

1 lajk

Ale Alo mluví o tom, že je problém s rozdělením peněz skrze cost cap, celkem logicky když je cost cap na vývoj monopostu a pak motoru. Ne, že nemají zdroje na vývoj.

1 lajk

Ty bys taky furt chtěl mít všechno bez námahy a koupit si.

1 lajk

Stroll nejspíše přišel ke svému majetku moc pohodlně, že svůj tým buduje tak megalomasky, že by si to nedovolil Mercedes, Ferrari, McLaren, Audi ani Red Bull.
Připomenu, že RB má stále aerotunel postavený za druhé světové.
Skok ze zákaznického týmu do továrního rovnýma nohama a bez odrazu podle očekávání nevyšel.

Teď nezbývá než si počkat jestli ze schodů do nebes bude alespoň provazový žebřík ze sklepa do přízemí.

Já pravě ne. Já jsem byl bojovník za 8 plnotučných týmů.
Vy potřebujete mít 15 týmů, Cadillacy, Haas, Racing Bullsy apod.

Cost capy na motor a na auto jsou oddělené. Tam nemusí nic přehazovat.

solidní klauniada

1 lajk

Je to oddělené asi jako vývoj RBR a Visa no

1 lajk

Hlupost. to si nikto nemoze dovolit a treba pocitat s upravami pravidiel. Nemozes zacat robit cele auto tri roky dopredu. S preliminary navrhom zacat mozes, ale tomu navrhu musis nechat relativne siroke mantinely pre zmeny. Dalsi rok tie mantinely zmensis, ale nie drasticky. to auto mozes zacat brat seriozne rok pre rolloutom.

to je presne to, kde podla mna Newey robi zasadnu chybu. Neakceptuje to, ako su urcite komponenty navrhnute podla povodneho zadania, ale ide si za svojim a potom sa naraza na nekompatibilitu, ci uz skrz rozmery alebo prevadzkove specifikacie komponentov. Z toho nativne vyplyva nedostatocny vykon alebo kompromitovana spolahlivost.

to je dufam len silne zvelicene prirovnanie :slightly_smiling_face:

praveze vyvoj v F1 je sakra rychly. nie je to o tom postavit si hlavu a ist svoje, treba sa adaptovat

1 lajk

Motorárna má svůj rozpočtový strop a oddělený rozpočet od F1 týmu.
Takže nějaké rozhodování jestli dáš do auta nebo do motoru jsou totální kecy.

Ano, máš dva oddělené rozpočty, formálně. Jestli ty peníze přeliješ ti FIA nezjistí. A ty bys to jako fanda mohl vědět, když Mercedes přelívá prachy z monopostu na motor hlavně

Jak se přelívají peníze mezi dvěma rozdílnými subjekty aniž by na to někdo přišel?

1 lajk

Jak se kontroluje, jestli Visa dodržuje čas v tunelu a nevyužívá ho RBR?

Za prvé. HPP a F1 tým jsou 2 rozdílné subjekty. A ještě 45km od sebe.
Za druhé, proč bys měl přelívat a ubírat peníze jednomu či onomu?
Pokud bys snad chtěl navýšit peníze, tak to uděláš nad rámec rozpočtového stropu a rozepíšeš to jako nějakou srajdu, která není pod stropem.

Řekni mi, podle čeho FIA pozná opdkud jdou prachy, pokud jsou pod cost capem? Máš stanovenej strop, super. Ale nemáš stanovený odkud to je.

Nič v zlom ale vy Alonsovci si nájdete vyhovorku na všetko.. Teraz zrazu Mecedes prelieva peniaze.. Však okej Honda stratila rok dva keď chceli skončiť.. Ale Aston mal tím vedel že budú pokračovať tak ako to mohli tak strašne posrať? Veď oni bojujú s nováčikom čo nikdy nebol v F1. A teraz sa Alonso sťažuje na vyvoj

Takže tým má 215m rozpočet.
Motorárna má 130m rozpočet.
resp. cost capy.

Potřebujeme zachránit motor, tak z 215m ukrojíme 10mega a pošleme je do motorárny?
Honzo, pusť si klimatizaci.

1 lajk

V pohodě, dával jsem to vedle. Loni v létě si Newey vyžádal překalibrování tunelu a jezdeckého simulátoru, vývoj začal od znova po létě, takže tam byl obrvoský skluz, o kterým mluvil Newey opakovaně. Proto taky řekli, že auto bude mít solidní podobu až letos v létě. Jako já nechápu, že někdo reálně sleduje F1 a myslí si, že vývoj monopostu trvá tři dny, viz Puff.