Alonsov odkaz Hamiltonovi: Vitaj v mojom svete | Magazín F1 - F1online.sk

Dvojnásobný šampión F1 Fernando Alonso sa už niekoľko sezón trápi v aute, ktoré mu nedovoľuje víťaziť. Podobnú situáciu teraz zažíva jeho bývalý tímový kolega Lewis Hamilton. Sedemnásobný majster sveta sa totiž aktuálne musí uspokojiť len so šiestym miestom v priebežnom poradí šampionátu. Podľa Španiela tento prípad jednoducho dokazuje, že rozhodujúce je mať dobré auto.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64233/alonsov-odkaz-hamiltonovi-vitaj-v-mojom-svete

Lewisova odpoved : Nie Fernando, ja nie som v tvojom svete. Ja som si tych 100 pole position vybojoval v aute bez párty rezimu a vsetky tituly som vyhral v aute, ktore ani nahodou nedominovalo. Dokazal som to sam, uplne sam. Takze teraz ked sa mi nedari, mozem za to sam, je to moje dobrovolne rozhodnutie. Ale nie je to tvoj svet.

Jedna otazka pan Chroustal, komu ty vlastne fandis? Velmi ma to zaujima.

1 Like

a preto s tym istym super dominantnym autom dokazal Lewisovi ako-tak konkurovat a napokon so stastim (ale zaslusene za sezonu) ho ledva porazil len Rosberg
ano, asi to bolo o aute ze aj Rosberg vacsinu casu bol porazeny a super Valtterier (ktory aj teraz ukazuje ze je skvely jazdec) mal obdobia ked s tym mega ultra galaktickym autom nevedel zajazdit ani bednu nie to este bojovat o titul

ano, bez auta sa v tomto sporte neda nic, to je pravda a pekne Alo povedal aj to, ze ani on by tie 2 tituly bez toho neziskal
ale auto sa (zatial) same neriadi

Chroustal by si mal vyskusat akykolvek sport a robit ho aspon tyzden, nie to cely zivot
potom by zistil ake narocne je byt najlepsim a ze este narocnejsie je byt najlepsim neustale, tyzden co tyzden a aj ked je horsie obdobie, ze sa treba odrazit a zase byt top

a nie, nehovorim najlepsim zo vsetkych, to sa naozaj neda priamo porovnat; ale najlepsim svojim vlastnym sportovym ja; v pripade niekolko malo velikanov (akehokolvek) sportu to potom znamena vyhravat pravidelne

Fernando este stale nemoze prekusnut, ze Ham bol hned prvu sezonu vedla neho a dalsiu vyhral titul :slight_smile:

U Alonsa je istota, že hocijakým vyjadrením si vzdy prihrieva iba svoju polievočku aby vyzeral ako najlepsi. Nikdy nebol iný ani nebude.

A ten titul vyhral tak, že ak by Renault nezmanipuloval preteky tým, že poslal Alonsovho kolegu do bariéry, je majstrom sveta Massa. Pretože takto získal Alonso jedno v konečnom dôsledku nevyznámné víťazstvo a Hamilton svoj prvý titul.

Keď nemáš dominujúce auto, tak si iba priemerný jazdec.
Všetci majstri to zažili…
Lauda, Senna, Prost, Hakkinen, Schumacher, Vettel, Alonso a teraz Hamilton…
V motoristickom športe je to najmä o technike a ako sa dokáže daný jazdec s ňou zžiť.

Jaris, od 1996 ako tam prisiel Schumi fandim ferrari, predtym Williamsu.
Dnes fandim tym, ktori nemaju az taku sancu vyhrat a v prvom rade dobrej show, a to prakticky v kazdom sporte.
Fandil som Chorvatom vo finale MS vo futbale, bohuzial z polkou afriky to nemohli dat.
Neznasam dominanciu a protekcionizmus a politicke spinave hry, to je cele.

Ale ak neznasas protekcionuzmus a dominanciu a tak isto spinave hry tak za cias Schumachera ti tvoje Ferrari tiez muselo dvíhať tlak :wink:

Pozri, mne sa pacilo ako s tou zufalou karou dokazal vyhrat v 1996 - 3 preteky.
Uz rok na to bojoval o titul - to sa necakalo.
V Australii 1998 stracal na Mercedes 1 sekundu, opat nemal najlepsiu karu a zasa bojoval realne o titul.
1999 zlomena noha, opat smola.
V 2000 tiez nemal ze omnoho lepsiu karu ako Mika a nakoniec to dal.
A takychto borcov ja mozem - cely ten nemal ani nahodou dominantne auto.
A ked ho 2002 mal, hned im klepli po prstoch.
O niecom takom sa Lewisovi ani nesniva.

tak potom nechapem, preco sa väcsinou vyjadrujes len k mercedesu a Hamiltonovi???

Ano suhlasim bol to borec Michal aj ked som mu nefandil ale obaja velmi dobre vieme ze ani Lewis nemal rok co rok nahlepsie auto a zatiaľ sa mu podarilo vyhrať absolutne v kazdej sezóne v ktorej nastúpil. Obaja si okolo seba vybudovali víťazný tym pretoze v tom co robia su proste najlepsi a toto asi tazko popries. V podstate presne ako teraz Verstapen. A tomuto uz absolutne nefandim akokolvek je dobry.

Myslíš to Ferrari,které musel BE i chránit, jinak by ho týmy z VB politický rozcupovali? Gentlemani :roll_eyes:

2004? 15 znaků…

Ak by ziskal v 2007 o 1bod viac Hamilton, bol by majster sveta vo svojej prvej sezone.
Ak by Hamiltonovi nebuchol motor v 2016 bol by znova majster.
Keby nebol Massi vystresovany, ziskal by Hamilton svoj 10titul.
Ale na keby sa tu nehrame vsak ? :smiley:

Pravdivá řeč, v F1 jsou čísla a rekordy odrazem zejména auta. Někdy odvedete skvělou práci a nedostanete se do Q3, někdy odvedete horší práci a i tak můžete mít PP. Nic nového, z pohledu rekordů a statistik je F1 především týmový sport.

Zatím bych ještě moc nehodnotil, když máme za sebou teprve prvních pět závodů s novými vozy. Mercedes se vydal úplně opačnou cestou než Ferrari a klidně se může stát, že jim podaří odstranit ty směšné erotické pohyby a v ten moment by se znovu mohli stát horkým želízkem v ohni.
Pak by se rázem stal z Mercedesu dravec a za ušima by se naopak začala ■■■■■ veškerá konkurence, která se vydala jinou vývojovou cestou.
Mercedesu ve výšinách jsme si už užili dost, ale určitě by bylo zajímavé sledovat jak by si ostatní týmy se svými kyprými vozy poradili s dietou až do stavu bulimie.

A zase si si nasral do huby. V sezóne 2018 mal podľa teba dominantné auto Vettel, takže Hamilton podľa teba dokázal získať titul v nedominantnom aute. Už si ujasni ten tvoj hate. Nech je aspoň konštantný. Takto si zase za vola.

Lacike uz kasli na to.
Prajem Ti pekny den.