ale no vsak troska sme zaprovokovaliu
ja som sa celkom bavil jak vas to rajcovalo
To jsem se spletl. V RB ho chtěli v 2009 nebo tak nějak.
Teď už ho nikde nechtěli.
V Red Bulle by ho po roku hnali odtiaľ ako divu sviňu
Však ano, Verstappen a ALonso jsou lepší, než Leclerc, to jsi nevěděl a musel se zeptat AI?
Toto je tak, keď ľudia nevedia pracovať s dátami a robia úplne chybné závery.
Hamilton mal 7 či koľko rokov dominantné auto a drvivú väčšinu kariéry sedel v konkurencieschopom aute, zatiaľ čo napríklad Verstappen, Vettel, Schumacher a aj Alonso museli dosť veľa sezón jazdiť v dominancii iného monopostu.
Sennu som nezažil, ale tam je často veľký spomienkový optimizmus, no fakt je ten, že celkovo mu bol vyrovnaný aj dosť nedocenený Prost. To, že bol Ayrton rýchlejší na jedno kolo je síce pravda, no overall od Prosta počas spoločných 3 sezón nejako zásadne lepší nebol, len je glorifikovaný kvôli jeho smrti. Aby to niekto zas nepochopil zle, tak rozhodne patrí k tým najlepším v histórii, no netreba to preháňať a robiť z neho nadčloveka.
A k tej tvojej štatistike a nevedomej manipulácii, tak som sa na to pozrel trochu v kontexte auta. Senna zo svojich 13 víťazstiev na vode vyhral až 8 v dominantnom aute:
Ďalšie 2 wet wins si pripísal v roku 1985 v aute, v ktorom keď dokončil, tak takmer vždy skončil na pódiu a dokázal v ňom vyhrať aj jeho kolega de Angelis, takže slabé auto to nebolo.
A posledné 3 wet wins dal v 1993 v aute, v ktorom skončil druhý celkovo. ![]()
Rozhodne to na vode bol veľký frajer a patril k najlepším v histórii, ale tvrdiť, že na vode sa na neho nechytá nikto ani omylom, je ťažký spomienkový optimizmus.
Tu je zopár jeho pretekov na vode, ktoré nevyhral:
Čiže väčšinu víťazstiev na vode mal v dominantnom aute, ale zároveň dosť pretekov na vode aj zahodil vlastnými chybami.
Za mňa najlepší na vode z tých čo som zažil je bez debaty Verstappen a to teraz bez ohľadu na to, že som jeho fanúšik. A za ním Schumi / Vettel.
Napríklad Brazília 2016 - tento pretek sa mu do tejto tvojej “úspešnosti” nepočíta, lebo bola dominancia Mercedesu, ale to je výkon na vode, aký nemá obdobu, čo sa ja pamätám a osobne to bolo podľa mňa ešte lepšie ako Brazília 2023.
Takmer vo všetkých mokrých pretekoch, čo si pamätám, Verstappen exceloval a nerobil tak fatálne chyby ako Senna. Pár hodín spravil, ale následne dokázal pokračovať.
Tak já vím, že radši bude v Astonu a bude naříkat.. “Kdybych měl lepší auto, tak bych byl nejlepší..”
Co pro to udělal, aby měl lepší auto? nic
Radši 6 let sedí v Alpinách a Astonech..
Hele já jsem v pohodě, Puff se chtěl přidat a postřílel se tu do nohou a zeda skončí u bílejch plášťů, měli byste to krotit.
Finální bilance na vodě (2007), tedy obou se stejnou technikou. Jindy spolu v jednom týmu nebyli.
- Fernando Alonso: 18 bodů (64,3 % ze společných bodů na vodě)
- Lewis Hamilton: 10 bodů (35,7 % ze společných bodů na vodě)
…tím se vlastně vysvětluje proč Alonso na Astonu teď v neděli na vodě Hama na Ferrari předjel ![]()
Však to Toto řekl, Alonsa do Mercedesu místo Bottase nevzali, protože by Ham měl konkurenci. Proč myslíš, že mu Toto dal nabídku až Ham odcházel? Protože věděl, že by to Ham mentálně nezvládl, kdžy měl problém s Rosbergem.
Mistr světa porazil nováčka v první sezóně.
Alonso byl vždycky dobrej..
Puff to nedává a argumentuje jak 2letý kluk ![]()
Začal sis vymýšlet Story of my life? Slabé.
Je, tak si pozri Monzu 2008, Brazíliu 2016 a 2023 a zistíš, čo je to top výkon na vode. ![]()
Díky, tady už se konečně shodneme.
To nerozporuji.
Do výborného má daleko.
Nejako sa zabudlo na Hamiltona 2024 a 2008 Silverstone
Přesně tak, ten by si Hama tuplem namazal na chleba ![]()
Dobrý je 3 keby nevieš