Alonso radí Hamiltona medzi najlepších, no jedným dychom dodáva: Mal aj kusisko šťastia | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton a Fernando Alonso. Dvaja odvekí rivali a zároveň fenomenálni jazdci, ktorí majú toho veľa spoločného, no je v jednom sa výrazne líšia. Zatiaľ čo prvý menovaný mal pri prestupoch „šťastnú ruku“, ten druhý zväčša zamieril z dažďa pod odkvap. Aj preto je Brit sedemnásobným šampiónom a Španiel má na konte tituly len dva.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/96752/alonso-radi-hamiltona-medzi-najlepsich-no-jednym-dychom-dodava-mal-aj-kusisko-stastia

Presne tak, to mega šťastie a dominantne auto treba ludom dokola pripominat.
Vela ludi si mysli, ze Lewis ma tituly vyhradne kvôli svojim schopnostiam.

Ty len závidíš, že Verstappen takú šancu nemá :joy: :joy: :joy:

1 Like

Jojo.

Alonso preto verejne ospevuje Verstapena, lebo sa konecne nasiel niekto kto porazil a zosadil toho nesmrtelneho Hamiltona dole. Toho Hamiltona, ktory ho hned vo svojej prvej sezone prestal. :slight_smile:
Ked “ak” raz bude Alonso bojovat s Verstapenom, potom ho uz tak ospevovat nebude ked ho vytlaci par krat mimo trat :smiley:

1 Like

Bravo Fernando. A to ještě zapomněl dodat že Lewis má ten titul z roku 2008 díky Alonsovi :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Presne si to vystihol :smiley: bolo to iba autom… pozname takych odbornikov

o Alonsovy sa tu tento rok pise viac clankov ako o Hamiltonovy (dufam ze to niekto nezacne pocitat😅).
a mam pocit ze to tu vela diskuterov zacne deprimovat🤭

Hrubým prolétnutím je to celkem plichta :laughing:

To co Lulu dokáže bez dominantního auta se hezky ukázalo minulou sezonu, kde ho nováček v týmu vypráskal :joy: :joy:

Porovnávat Schumachera a Hamiltona je urážka. Schumacher dobrovolně opustil Benetton potom co s nim vyhrál 2 tituly. Vybral si cestu zla a trvalo 5 let nez Ferrari dali dokupy a navíc měl dominantní auto jen 2002 a 2004. Hamilton přišel do Mercedesu a za rok brutální dominance (2014-2016 a 2019-2020) kdy měl Mercedes double. Tyhle dva na stejnou úroveň nikdy dávat nebudu. Nemluvě o tom ze Ham začal v top Mclarenu a Schumacher v Jordanu a položil v Mercedesu s Brawnem základní kamen pro Hama a spol.

2 Likes

Lepsi mit obcas stesti, nez mit za sebou crash gate 🫰

Samozrejme ze ho povazujem ze jedneho z najlepsich jazdcov.
Zaroven ho povazujem za jazdca ktory mal nonstop 15 rokov pod zadkom auto s ktorym sa dali vyhrat preteky (minuly rok Rusell).
A 8 rokov mal káru dominantnú.
To zn.ze mal neskutočne megaštastie, viac ako cely súčasný rošt dokopy.

1 Like

Netrvalo 5 let.
O titul bojoval uz v druhom roku ferrari (1997), to zn.ze im trvalo len rok nez sa dostali do tejto pozicie.
Absolutna inzinierska a jazdecka frajerina.

Je fajn ze to pripominas, nekdy je ostuda cist fanousky Ferrari a Schumachera, ano hned ve druhem roce 1997 bojoval SCHU o titul a prohral, no boze…

Ja akoze zavidim komu ? Nerozumiem.
Verstappen ziska 6 titulov do 2026, jeden za druhym.
Neviem si predstavit kto zastavi Neweyho, napadá ma jedine FIA.
Takze je to presne naopak ako si napisal, Max taku sancu má.
Nie taku velku a nema take megašťastie ako Lewis, ale kúsok z toho má.

Lewis mívá většinou spíš štěstí ale je nutno dodat, že tomu jde Lewis hodně naproti :wink:

Vies co, to je oblubena formulacia, ze ides stastiu naproti ale ja sa s nou nestotoznujem. Casto sa to pouziva aj pri inych sportoch ale v principe je to nezmysel. Lando Noris akoze nejde stastiu naproti ? Stastie bud mas alebo nie, je urcujucim faktorom prakticky kazdeho z nas. Ked sa niekto flaka, nerobi si svoju robotu dobre, tym padom sa mu nedari, nema pracu, peniaze to je o lenivosti, nesikovnosti. A opak toho je ist stastiu naproti ? Nie je to vytrvalost, poctiva praca, trening a pod. ?
A to iste robi Max aj Lando, pricom Max ma stastie na dominantne auto.

Však ty šlapeš na místě a neděláš nic.
Proto jsi takovej frustrát. :slightly_smiling_face:

1 Like

Tohle se špatně popisuje. Nicméně tím, že jde Lewis štěstí naproti, myslím to, že svými stabilně vynikajícími výkony maže případné další negativní okolnosti ( slabší auto/ tým/ strategie), takže v podstatě se dá říct, že to často není o štěstí ale o tom skilu. V podstatě myslím to, že svým skilem snižuje počet situací, kdy potřebuje to štěstí.
A co se týká makro pohledu, to jest rozhodování o tom kde bude kdo jezdit, tak tam osobně zpětně moc nevěřím tomu, že ten přestup do Mercedesu byl takové riziko jak to vypadalo z našeho pohledu. Už před 2014 se povídalo o tom, jaký má Mercedes náskok s motorem.

Jinak co se týká konkrétně Norrise, tam se spekuluje že odmítl RB a tím pádem podle mě nejde štěstí na proti. Kdo odmítne RB tak hledá svojí cestu, která ale často nebývá úspěšná viz Ricci, který šel na opačnou stranu od štěstí.