Alonso o sebe a Hamiltonovi: O veku sa budeme baviť, keď príde niekto rýchlejší | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton bude vo Formule 1 jazdiť aj v štyridsiatke. Počas jeho kariéry sa otázka konca vynárala zas a znova, ale britský šampión mieni pokračovať. Prečo nie? Veď podobne ako Fernando Alonso dokazuje, že vek ho nijak nelimituje. Španiel ho v tomto rozhodnutí podporuje. Vraj keď budú mladí rýchlejší, môžeme sa baviť o veku, ale pokým sa tak stane, bude najlepšie mlčať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/108281/alonso-o-sebe-a-hamiltonovi-o-veku-sa-budeme-bavit-ked-pride-niekto-rychlejsi

No, řeknu to takhle, ti kteří se kasali že podávat šp​ičkové výkony se po čtyřicítce už nedá, že už jsou na to starý a nemaj na to, prali se za to až do krve, tak by se měli hluboce sklonit nebo chodit kanálama :crazy_face: :sunglasses:

1 Like

Velký vliv na to má současné náčiní, které se musí hodně šetřit.
To pravé závodění na krev už skončilo.

S najväčších rivalov a nepriateľov sa stali dobrý priatelia. Normálne to chce o nich film niečo na štýl Rush. Akurát pojmúť tam celú ich dobu, čo boli v F1.

1 Like

Já ho v Holandsku po zbabraném pitstopu u Alonsa viděl :wink:

1 Like

hlavne McL s Dennisom, skvely napad na film

Já si třeba myslím že Lewis a Alonso se nikdy nenáviděli, jen prostě v jednu chvíli stáli proti sobě a vždy chtěli toho druhého porazit, ale respekt jsem od nich cítil víceméně vždy.

2 Likes

Chvilková záležitost. Gumy se moc šetřit nemusely a díky vodě měli všichni i dost paliva. Vlastně se šetřily i motory, protože dát plný plyn by byla sebevražda.

Když to sleduji sám u sebe (přirozeně ne v top motorsportu, ale shodou okolností se věnuji zálibám, které jsou také hodně o kombinaci reflexů a zkušeností), tak bych řekl, že být na vrcholu kolem 40ti je naprosto reálné (je to spíš o motivaci). Pak už to začíná jít dolů, teď je mi o 10 více a to už tak ideální není a moc dobře to poznám, ale ve 40ti fakt problém není. Pokud má někdo pečlivě udržovanou kondici (což je u F1 pilotů asi samozřejmost) a udrží si motivaci (to už tak samozřejmé není), tak to zkrátka jde…

Je to tak ale po 2022 SPA nehode sa obidvaja ešte viac zblížili.

@HellHogr Ferrari pripravuje nasadenie nelegálneho motoru v spolupráci s Talianskym letectvom.
image

2 Likes

Souhlasím, ale bylo to super a přineslo mu to bod za nej kolo a mě zážitek kdy proletěl Ferrari :open_mouth: Vědělo se že přijde déšť.

Mimochodem mnozí si myslí že Max mu na konci pak v poho ujel, no já vycítil něco jiného. Alonso po chvíli viděl že je tam už útok na Maxe velmi nepravděpodobný, a bavil se s týmem o té 5s penalizaci pro Pereze, když se ujistil že je to jisté že ji má, trochu zpomalil aby Perez ten trest co nejvíce pocítil. Nakonec z toho těžil jen Gasly protože Sainz prostě nebyl rychlý, ale to byl podle mě Alonsův záměr na konci :man_shrugging:

No neviem ci po Budapešti 2007 a Hamiltonovom podraze mal na neho Alonso taký názor ako dnes. :sweat_smile:

1 Like

To se rozjely kohoutí zápasy na maximum. Krásný formulový časy.

Tak musí rozmýšlať na P2 vo WDC. P1 je nereálne.

Pokiaľ by Alonso nejako skončil P2 vo WDC. Bol by som štastný.

Je to tak. Po roku a půl jsem se konečně u závodu pořádně bavil napětím.
Z RB vyšly nějaké hlasy, že začínali mít obavy o Emilové prvenství.

Podle mě je teď Mercedes a Ham už příliš silný aby Alonso udržel P3, ale bojuje, bojuje :+1: Teď s vylepšeným autem trochu naděje vzrostla, uvidíme co zde v Monze.

No na tohle mam jinej nazor. Nando podle me nemohl Hamiltona ani cejtit. To co to trosku utlumilo byl rok 2021. Byla to satisfakce pro Nanda.

Muj nazor je, ze Alonso je presvedcen, ze on by sezonu 2021 vyhral, protoze takove chyby jako Hamilton by neudelal a potencial Mercedsu ( nejlepsiho auta roku 2021) by vyuzil lepe. A ja jsem o tom presvedcen take, prestoze si myslim ze Max je lepsi pilot.

Alonso je extreme inteligentni. Je to citit ve vsem co dela, jak se chova. Uz jako mladej to z nej ciselo a ted je jak emeritni profesor. Projevem ne jizdou. :laughing: A tak uz se proti Hamiltonovi nevymezuje. Preci jen “do mrtvol se nekope” :grin: