Vo Ferrari nečakal vôbec na nič. Hneď v prvom roku bojoval o titul a mohol ho vyhrať nebyť niekoľkých jazdeckých a tímových chýb.
Nasledujúci rok bola dominancia Vettela, no ten ďalší bojoval o titul znova.
2013 opäť dominoval Vettel, ale Alonso skončil druhý a nikam sa nechystal.
2014 bol prvý naozaj slabší rok Ferrari od Alonsovho príchodu a hneď prešiel k McLarenu.
Mať takýto názor na Vettela a Ricciarda, to ťa automaticky diskvalifikuje z akejkoľvek racionálnej a faktickej diskusie.
Si v 2017 a 2018 v lete upadol do kómy a prebral si sa ž po sezóne?
2017 Raikkonen prehral s Bottasom o 100 bodov a 2018 po letnej prestávke Ferrari spravilo downgrade a museli sa potom vracať k autu starému niekoľko mesiacov, zatiaľ čo Mercedes vystrelil neohrozene do čela.
A plno chýb nakopil aj tím. Vettel v 2017 a 2018 zažíval vo Ferrari to, čo Leclerc v 2022. Prvú polku sezóny mal konkurencieschopné auto, ale tím bol totálne tragický a k tomu sa pridali aj jazdecké chyby, zatiaľ čo Mercedes robil pre Hamiltona takmer všetko perfektne a po lete mu dodal top auto.
Nezažil som, že by niekedy Hamilton ťahal Bottasa na PP, keď bol Lewis v boji o titul.
Tohle je nejtěžší zkouška kterou nám F1 mohla dát. Viděl jsem dohromady od začátku 4 kola v Austrálii, ale srdíčko si stále držím…no je to složité, ngl.
A co bereš za silný ročník? když v průměru v Q monopost ztrácí 0,3s a v závodě 0,4s? co je na tom silného, dokud nepochopíš, že v F1 jde o rychlost a ne jen tabulku na wikipedii, tak tu budeš vždy za šaška
Lol ty fakt nechápeš, že F1 není o tabulkách na wikipedii, ale o rychlosti. Mi řekni, co je dobrý rok z pohledu výkonu.Protože čekám až se tu odstřelíš s argumentací “Max tahal RBR, ale jiní piloti to nedělali”
Nemozes mat slabu rychlost ak do posledneho preteku bojujes o titul.
Ked ziskas cca 50% podii v danej sezone, par vitazstiev, pripadne PP, tak slaby rok to rozhodne nie je.
Ale ja tu nie som ten, co ma nieco dokazovat. Ja som dal tvrdenie a ty ho rozporujes. Tak povedz ty, ktory rok bol od 2010 do 2013 z pohladu Ferrari vyslovene slaby?
Ja tvrdim, ze prvy slaby bol az 2014 a hned sa Alonso s velkym cirkusom zdekoval.
No jistě, ty plácneš blbost a chceš po druhých, aby ji vyvrátila, když sám nedokážeš odpovědět na jednoduchou otázku “jakou ztrátu musí mít monopost v Q a závodě v průměru na sezónu, aby to byl povedený ročník?”
ani v jednom z tych rokov nemalo ferrari najlepsie auto. v 2010 aj 2012 bol alfonzo v boji o titul len vdaka svojim schopnostiam dostat z auta absolutne maximum a vyuzit kazdu prilezitost. jasne, nikomu sa pocas sezony nevyhnu chyby, ale alfonzo ich v tych rokoch spravil daleko najmenej zo vsetkych co bojovali o titul a aj tak to nestacilo
urcite ak by nespravil absolutne ziadnu tak ten titul vyhra, ale to plati aj o tvojom minimaxovi pre minulu sezonu, ze si titul prehral svojimi chybami a treba dodat, ze totalne hlupymi chybami, ktore by jazdec so 4 titulmi nikdy nemal spravit
v 2017-18 bolo ferrari celkovo lepsie auto. pozerat musis na celu sezonu a nie len urcitu cast, lebo to potom mozme povedat, ze neschopny minimax nedokazal v pomaly dominantnom aute minulu sezonu vyhrat titul, lebo od letnej prestavky bol rb pomaly dominatne auto a mclaren len ledva drzal s nim tempo
a aky mam mat nazor ma ricciarda potom ako vybuchol v mclarene? a vettel aj neskor dokazal aka je jeho (ne)kvalita
Ja som svoje tvrdenie odôvodnil a vyargumentoval. Ty si tu opäť skolaboval, lebo pravda o Alonsovi a jeho úteku od Ferrari pri prvom slabom ročníku sa ti zle číta.
V 2010 ich nespravil najmenej, spravil ich pomerne dosť, tak ako všetci ostatní, čo v tom boji boli. A ako v 2010, tak aj v 2012 mal Vettel viackrát technické problémy, ktoré ho stáli množstvo bodov.
Ale téma bola inde. Téma je to, že prvý slabý rok (2014) Ferrari počas Alonsovho pôsobenia a Alonso dvíha kotvy a s veľkým cirkusom odchádza.
Aj v 2017 aj v 2018 bol Mercedes celkovo lepšie auto aj tím. Musíš pozerať na celú sezónu, nie len na určitú časť.
Podobne vybuchol Hamilton minulý rok vo Ferrari, Alonso pri Oconovi (síce to bola cca remíza, ale Ocon je oveľa slabší pilot ako Leclerc a Norris) a tak ďalej.
Skrátka to auto mu totálne nesadlo a postupne to už nebol ten Ricciardo ako predtým.
Ricciardo v Red Bulle (aj Renaulte) bol ale iné zviera a sedieť vtedy v Mercedese, tak možno oberie Hamiltona o pár titulov.
Souhlas, jen co se týče 2017 a 2018, myslím že z celkového pohledu sezony bylo auto Ferrari a Mercedesu celkem vyrovnané, no ty roky udělali podstatný rozdíl jezdci, kdy Vettel zejména v 2018 to byla trága, Ham naopak maximalizoval když neměl nej auto a maximalizoval když měl nej auto. Vettel nemaximalizoval když měl nej auto, a nemaximalizoval i když neměl nej auto. Opravdu spoustu chyb od něj.