Alonso je vinný, rozhodli komisári. Španiel dostal trest prejazdu boxovou uličkou | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso príde o svoju šiestu priečku. Komisári po hodinovom vypočúvaní jeho a Georgea Russella totiž Španiela uznali vinným z nebezpečného správania sa na trati. Najskúsenejší pilot sa podľa FIA zachoval nepredvídateľne, čím ohrozil jazdcov na trati, menovite Georgea Russella.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147968/alonso-je-vinny-rozhodli-komisari-spaniel-dostal-trest-prejazdu-boxovou-ulickou

no tak ja by som ho nechal tak :smiley: ale ja tiez jazdim ako prasa :grin:

Až sa mi nechce veriť, že Alonsovi konečne niekto klepol po prstoch. Príjemné prekvapenie :+1:

2 Likes

Zo strany Alonsa špinavé pretekanie. Našťastie nedošlo k zraneniu, či nebodaj k horšiemu. Na moje prekvapenie, niektorí v štúdiu tento štýl jazdenia komentovali s obdivom. V takýchto rýchlostiach sa môže stať všeličo. Mercedes by mal Alonsovi poslať faktúru za opravu Russellovho monopostu.

3 Likes

Zaslužil si to. Take veci sa nemožu robit. Tak naschval vybrzdovat sa nemože. Hlavne Alonso to robieval furt v minulosti a nakonec ho karma dobehla. A Alonsovi toxicki fanušikovia priznajte to aj vy. Prestante ho obhajovat jak daake Boha. On aj keby roztriela polku gridu tak by ste furt obhajovali. Takže prosim budte aj vy normalní i ked pri vas je to nemožne…

Konečne to niekto pochopil. Vďak bohu že sa nič nestalo. Ja fakt nechapem jak toto može niekto obhajovať. Tí Alonsovi fanušikovia (nie všetci samozrejme) su fakt vyslepeni a tak jednoduchí… Je to pravda bohužial.

no a od teraz ak bude niekto zdrzovat za sebou supera dostane trest? je to precedens
neobhajujem alonsa, nebolo to fer, a urcite umyselne.

Ne, pravděpodobně nedostane. Nejde o zdržování v souladu s pravidly, jde o účelové dvojité brždění, které soupeř nemohl předvídat a dostal se tím do nebezpečné situace.

1 Like

za to že je russel manták tak alonso trest :smiley: tak týmto pádom by aj Magnussen mal dostať trest za Saudskú arabiu, alebo hulkenberg dneska proti Albonovi v tom jednom suboji :smiley:

Pane jo. Docela drsne. Inu kazdy je v teto branzi tvrdy, teda az na Waltteriho. Tentokrat z toho byla havarie.

To ze komisari nezohlednili dusledek, je podle me nesmysl. Pochybuji, ze by to takto resili, pokud vubec, kdyby to George ustal.

1 Like

Přidej si jas. Máš to šedý.

Myslim, ze Alo do toho manevru nesiel s umyslom sposobit nehodu Rus, ale jazdec jeho veku a hlavne skusenosti musi jednoducho vediet, co take nieco moze sposobit. Keby to bolo vyslo, tak by bol ospevovany, ako lisiacky to spravil, no takto si vysluzil oznacenie “from hero to zero”. Za mna bol tento manever uplne zbytocny, myslim ze by bol Rus udrzal aj stylom, ktory uplatnoval do nehody. Takze ano, za mna vinny (a to som jeho fanusik).

Keby tam Alo dostal defekt alebo havaruje a Russell to nedobrzdí z takejto vzdialenosti tak ešte Alonso dostane flajster za to, že pilot za ním nepredvída ? To je zas komický trest, v porovnaní napríklad z 10s pre Maxa v 2021 v SA. Russell bol dostatočne ďaleko, mal dokonalý výhľad… Nepoviem, keby Alonso úmyselne zabrzdí za apexom zákruty v neprehľadnej časti ale on pribrzďoval už v nájazde. Rovnako tak môžeme tvrdiť, že Russell spravil obyčajnú jazdeckú chybu, akú sme videli v Q, napríklad zrovna u Alonsa a vypálil by sa tam aj keby pred ním nik nie je…

3 Likes

Na Alonsovom mieste uz asi nema zmysel volat Wolfovi ze chce Hamiltonovu sedacku.

K vzhledem k telemetrii a následkům je trest ok.

V konečném důsledku přišel o pár bodů. Mercedes o body a nejspíš o pár miliónů :slight_smile:

Už jak Vassuer, Merc přišel o miliony za PK tím, že nepostavil lepší monoponost

Lenže na konečné dôsledky, ako má FIA v obľube prízvukovať, sa pri vynesení verdiktu nemá prihliadať, všakže …

1 Like

Hlavně že Alonso pokukuje po Hamiltonové sedačce.
Správné rozhodnutí. :grin:

Však nemuseli k ničemu přihlížet.
Vybržďování bylo vloni za 10s. Letos jsou tresty krát 2. Takže 20s.

To bylo jen takové přemýšlení, že je 20s fajn.