Alonso je vinný, rozhodli komisári. Španiel dostal trest prejazdu boxovou uličkou | Magazín F1 - F1online.sk

kdo loni dostal trest 10s za vybrždění?

Verstappen v Saudský 2021.

Tak to beru tak, že se dávalo 10s

Ja som s trestom pocital, aj ked ta vyska je pomerne tvrda. Prejazd boxovou ulickou sa v dnesnej dobe udeluje velmi zriedka. Ale som prekvapeny, ze sa po pretekoch pripocitava len 20s, ja si pamatam, ze sa vzdy pripocitavalo 25.

Zaslúžene Alonso je občas pekný haj…zlik. A dúfam že si zabetónoval aj cestu do Mercedesu.

A pak, že je Austrálie nudný závod. :grin:

A že je o co stát s Mercedesem v současné době

To by sme mohli na začiatku minulej sezóny povedať aj o McLarene a Ferrari a dnes je všetko inak, každopádne ja si nemyslím že Mercedes bude dlho tapat, aero je veľmi progresívne musia len vyladiť mechaniku a naučiť sa ho nastaviť.

Sorry, ale Mercedes vyhrál 8 titulů PK v řadě, poslední tři sezony nejsou schopní najít příčiny svých problémů, tohle od šampionů co neustále hledají nastavení opravdu nečekám, pro mě je to těžké zklamání

1 Like

Celkom mi príde teraz vtipne ako zdieľali spoločne fotky z Silvestra tuším a tak isto aj z lietadla keď hrali spolu šachy.
Som zvedavý ako budú po tomto spoločne ďalej vychádzať

Určite je trápenie to sledovať to uznávam ale príliš dlho boli zaseknutý v zlom koncepte. Aj keď ani ten koncept nebol zlý ale ľudia ho začnú chváliť až led všetko dokonale funguje. Veď uvidíme s čím príde RB v Suzuke či to nebude náhodou ZeroPods.

Majú kopu šikovných inžinierov a vidno to na ich vlastných nápadoch nikdy vyslovene nekopirovali.

Ze Alonzo takto jazdi a brani si svoje pozicie vie asi kazdy uz davno . Ze vyuziva vseliake klucky a sede zony aj GR tiez vieme. Ja osobne by som netrestal a keby aj tak dam trest maximalne 10 sekund alebo 3 pozicie horsie v dalsom preteku. Alonzo tam isiel tak ako to robieva vzdy ked si brani poziciu a doteraz to nikomu nevadilo. Lenze teraz mu na to GR slepo naletel a isiel pravdepodobne aj rychlejsie do sikany a proste to nedal . Neni to prvy x co bol moc premotivovany na konci pretekov

4 Likes

Nebezpečné vybržďování za mě taky vypadá jinak, a podle mě měl Russel prostor na to zareagovat a zvládnout. Tady se opravdu trestal následek…bohužel.

… jen tak dál, a budete si moci tu nudu strčit tam kde světlo nikdy nesvítí :wink:

3 Likes

Velmi trefně popsáno od Alonsa. :clap:

1 Like

Musíš hledat pozitiva.

konina na ntu, rovnako ako perez v kvalifikacii. Tam mali dat Hulkovi trest, jak tam streckoval pred (tusim tsunoda, ale nieosm si isty) jednym a skoro sa zrazili. Rus isiel rychlo do zakruty, odlahcil sa mu zadok, dostal smyk, yeeeeee. bol to do steny a to je vsetko. Takto pomaly mozeme rovno pred zavodom urcit, kto bude v akom poradi, vsetkych 24cien naraz jeden den a vobec sa nemusime pozrat na preteky. Fuj!

2 Likes

Za mě zvláštní situace a zvláštní rozhodnutí.

1 Like

Jediný co je povolený je počkat si na zatáčku až bude někdo vedle tebe na vnějšku a poslat ho i se sebou mimo trať jako Brazílie 2021. Tyhle špinavosti co dělá Alonso musí přestat!

Kradez. Alonso dostal trest za to, ze Russell nezvladol riadenie svojho auta. Teraz by FIA mala po spravnosti zanalyzovat telemetriu vsetkych pretekarov a pozriet sa na to, ci kazdy isiel kazde kolo konzistentne a rovnako. Ak niekto v nejakom kole brzdil inak, pripadne menil stopu, pridaval plyn skor, respektive ho uberal skor, tak by okamzite mal prist trest. Prajem im pri tom vela zabavy.
Keby Alonso Russella agresivne vybrzdil, tak je to na diskusiu, ale v tomto pripade si pomaly ani samotny Russell nic nevsimol, co sa ukazalo na tom, ze bol prekvapeny, ked ho s Alonsom predvolali pred komisarov a sam nechapal, za co to je. To musel byt v podani Alonso ozaj agresivny manever, ked ho Russell ani poriadne nezaznamenal.

5 Likes

Zvláštní manévr Alonsa ale v podstatě to spíš nezvládl Russell

2 Likes