Alonso dokončil preteky v bolestiach pre ľudí vo Valencii: Oni to mali ďaleko horšie ako ja | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso v nedeľu bojoval z celých svojich síl a šiel aj cez bolesť, ale žiadnej odmeny sa nedočkal. Mal však dobrú motiváciu, prečo si zaumienil preteky aspoň dokončiť. Svojou nezlomnosťou sa chcel poďakovať mechanikom, ale spomenúť si aj na ľudí vo Valencii, ktorých postihli silné záplavy.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178504/alonso-dokoncil-preteky-v-bolestiach-pre-ludi-vo-valencii-oni-to-mali-daleko-horsie-ako-ja

Jestli to mělo být pro Valencii, tak asi chápu, že to nechtěl vzdát. Možná by ale bývalo bylo lepší plán operativně přehodnotit a vymyslet pro ně něco jiného, pokud o tomhle záměru nikdo nevěděl předem. Bylo to po dopolední bouračce riziko, nějaká kostička může naprasknout a malér je hotový.

1 Like

Škoda té kvalifikace, možná by to vypadalo jinak. Auto v samotném závodě trpělo docela nepříjemnými příznaky, které Alonso popsal a mohli sme je vidět hned u Strolla v zavaděcím kole a u Alonsa po restaru, kdy se dostal mimo trať a musel sjíždět asi 15 vteřin - ten moment, kdy mu to ujede opravdu trochu vypadá jako by mu někdo v tu chvili zatáhl ručku, po restartuje to naprosto devastující samosebou a v tu chvili ten jeden bod už z mého pohledu nestál za to čím asi Ferando procházel, na konci cílové rovinky to skákání vypadalo šíleně. Vlastně docela obdiv, že se s tím na bodech držel tak dlouho, ale z toho auta celkově byla znát strašná nejistota - nedalo se mu podle mě věřit a proto to dopado jak dopadlo. Brazilie je závod, na který bude chtít hned zapomenout a soustředit se dál…

4 Likes

Říkám si že to jejich 5 místo v PK si Aston ani nezaslouží :man_facepalming: Ještě že Alonso posbíral co šlo když to šlo.

V každém případě ta Austinská podlaha je vyležený zlo. Myslím že dokáže vygenerovat obrovské množství přítlaku a proto si od ní i tolik slibovali, jenže realita je taková že ten přítlak nejde uhlídat díky tomu poskakování a pak je to jen kontraproduktivní, protože přerušovaný přítlak je k ničemu. Vlastně jsem zajásal že se vracejí k podlaze ze Suzuky pro FP1, tam Alonso zpočátku sezony ukazoval určitý potenciál, no pro sprint zase nasadili nějaký hybrid z Austinu a opět to bylo zcela o ničem. V závodní kvaldě pak opět ze Suzuky, a vypadalo to dost dobře, než mu to žel z příliš velké snahy ucuklo a skončil ve zdi. Pro závod když nebyl poslán z pitlane jsem myslel že to zvládli opravit s tou podlahou ze Suzuky, no na konci se ukázalo že mu opět nasadili tu ze sprintu :woozy_face: Oni při sprintových víkendech totiž maj trochu jiná pravidla ohledně parce ferme a nemusíte to vyměnit kus za kus, v závodě to pak vysvětlilo že to moc nejelo a ještě mu to vyklepalo záda.

Že dojel pro mechaniky a Valencii je pěkné gesto, jak se tam objal s mechanikem dojemné, no forma Astonu a jejich vývoj je nedůstojný propadák. Ještě že tam přicházejí zajímavé posily, protože jinak by přes tu tmu nebylo vidět ani to světlo v tunelu.

Fandíme, ale moc to neusnadňují.

4 Likes

A pak se koukneš na prohlášení Kracka pro fans a máš pocit, že větší alibista v paddocku není. A vůbec nevypadá, že by ho forma AM trápila

5 Likes

Já mám z něho pocit obecně že ho to nějak moc nezajímá :smile: Ale asi je to jeho styl, obecně mám pocit že tam šel jen jako loutka. Jenže oni šéfa potřebují, starej Stroll tam co by majitel může chodit a kontrolovat si co chce, ale je potřeba šéfa který tomu rozumí a skutečně to řídí.

2 Likes

Však on tam už končí ne? :smiley:

1 Like

Tak má to hodně nahnuté prý, ale tímhle si fakt nepomáhá :grinning:

Krackovi ujel vlak. Teď už je jenom loutka, která přikyvuje.
Však v tom videu jak udělal Conor Moore je moc dobře vidět, co si o něm veřejnost myslí. :smiley:

2 Likes

Podle mě to neřeší, prostě se pak nakýbluje jako loutka jinam a tam zase chvili bude takhle hezky vyprávět. Na tyhle pozice jsou ti lidé krásně omyvatelní. Jemu je to opravdu jedno a netrápí ho to, jak říkáš. :smiley:
Fallows se radši ani neukáže, přitom na začátku 2023 tam byl často a daval rozhovory. :smiley:

Prostě We are doomed :smirk:

1 Like

Fallows je zavřenej v kanclu s koulí u nohy, dokud nenapraví ty aero faily :grinning:

3 Likes

Kral Filip si bol zase pre ludi vo Valencii zaplavat na jachte. Este, ze je v tazkych chvilach o nich tak dobre postarane.

1 Like

Opravdu mi dělá radost sledovat jakou “mozkovou aktivitu” dokáže u Alzáků vyvolat Alonsova neschopnost.
Je jisté že na takové obrátky jim mozek funguje jen u Alonso tématu jinak mají v hlavě “město duchů”.
Vlastní rodině a dětem nevěnují ani zlomek té energie :sweat_smile:.
Už mě to tady zase začíná bavit a tuším že příští sezona bude legendární.

Nejen v hlavě, ale i kolem sebe budeš mít město duchů, když jediné co řešíš, je tvá nenávist a lidi které ani neznáš. Pokud se tu aspoň z principu rozdávají bany, ty si ho měl mít už dávno.

2 Likes

Pokial by platilo toto, tak su zabanovani vsetci v tomto vlakne okerm Evap. :slight_smile:

2 Likes

Co to meleš zase?

2 Likes

Si jenom myslíš, to bys koukal, co dovedu :smile: .

1 Like

Tady se bany skoro nedávají, ale Jos má už 5 účet a Pinďa 3 :roll_eyes:

3 Likes

Len to, ze keby sa tu maju davat bany podla pravidiel fora, tak ich mame vsetci z tohto vlakna okrem Evap. :slight_smile:

Nic co by nebola pravda.

No tak zatial si tu nic negativne ani voci pravidlam nepredviedla, tak sudim na zaklade toho. :smiley:

1 Like