No počkej, letos to žádná kopie není, tak za co bych ho měl shazovat?
Měli byste stejný postoj, kdyby tam nebyl Alonso, ale stále Vettel?
Ruku na srdce.
No a ne? Za kopii nemluví Vettel nebo Alonso, nebo ty vidíš letošní Aston jen jako kopii RedBullu? Jako někdo říká podlaha na kterou moc nejde vidět, to nevím, ale z toho co vidět je to není kopie ani z vrchu, ani z boku, ani zepředu, ani zezadu. Asi převzali hlavní filosofii, ale z toho co vidím mi přijde že to dělaj po svém. Jen kopie podle mě není cesta, za tím si určitě stojím. Jako ten článek opravdu bereš jen jako propagandu ale stále jen kopírujou nebo co? Teď jsem zmatený a možná to opravdu vidíme jinak, já myslel že si tak trochu děláš jen srandu ale jestli si to skutečně myslíš že se neposouvají k vlastní práci, tak ok a jen se neshodneme.
Moje ambice jsou stále vyšší než mít jen kopii a zajíždět slušně. Chci mířit nejvýše a to bych s jen kopírováním nemohl. Věřím že teď jedou po vlastní cestě, bylo by smutné kdyby ne.
Posouvají. Já vidím, že tam mají svoje věci.
Jen je základ a hlavní stavební kámen vozu převzat (doslova) od jiného týmu. Když máš tu správnou platformu, tak se už docela jednoduše přidává kridylko, ubírá křídlo… Tady se víc něco ohne a tamhle míň.
Proč se Mercedesu, Ferrari a spol nedaří přiblížit? Protože si musí znovu od základu vyvinout auto, musí začít od čistého papíru.
A to je 5 kroků zpět a to už moc nejde.
Proto to placaji zprava zleva.
Nebo snad nemají mozky a nástroje?
Kdyby jim někdo dal gró RedBullu, tak jsou v desetině za 2 závody.
Nebo je náhoda, že se ani ne během jednoho roku se z největšího odpadu na roštu… Stal jeden z nejlepších? Čistým poctivým vývojem?
BrawnGP ale nikoho nekopiroval. TO bol ich vlastny koncept, to je jedno, kto ho zaplatil :))
A hodnotit to po 3 PRETEKOCH je smiesne. To by musel AM vyhravat, aby sa to dalo vobec priblizit.
Loňský Aston se podobal RedBullu více a moc teda svou konkurenceschopností neokouzlil. Stále je potřeba nejen zkopírovat auto nebo koncept, je třeba to pochopit, poskládat a dále rozvíjet.
RedBull dnes inspiruje všechny podle mě, tak to je. Aston se ale inspiroval i jinými a dělá to teď podle sebe.
Stejný koncept jako Brawn GP měl i Williams a Toyota.
Díky
Jenom Tě doplním, jinak se do téhle diskuze míchat nebudu. Já Astonu fandím dlouhodobě už pro tu šanci, že bychom mohli mít další velký stabilní moderní tým. Taky nezpochybňuji, že tam museli udělat dobrou práci, samo se neudělá nikdy nic. Vloni ale údajně úplně samostatně vytvořili a nasadili dvě rozdílná auta, přičemž soudě podle výsledků to druhé nepřestali vyvíjet až do konce sezóny. Na rozdíl od většiny ostatních týmů zjevně i v době, kdy se ostatní už soustředí na vývoj auta pro další sezónu. To podle všeho zvládli taky a ze všech nejlíp, přestože měli a ještě pořád mají omezené lidské i technické zdroje. Znova opakuji, že nezpochybňuji odvedenou práci ani celkovou perspektivu týmu, ale takhle to vypadá, že pro ně buď neplatí nejen finanční omezení, ale ani prostá omezení lidských a technických možností, nebo v celé historce něco nehraje.
Já nespochybňuji jejich práci a vidím, že se Aston teď hodně liší.
Spochybňuju jejich cestu k tomu jak se k tomu dostali. Jak se dostali k základu vozu.
Nebýt toho “zázraku” tak se plácají vzadu a neví v čem je problém.
8z10 týmů má problém se základem vozu. Nebýt “zázraku” tak jich je 9.
O 2-3 roky sa budú viac menej všetky monoposty podobať Red Bullu. Ja by som to za kopírovanie nepovažoval, predsa zostrojiť a zakomponovať dobré riešenia iných je súčasťou F1. Som zvedavý či bude aj mercedes kopirka ak použijú rovnaký koncept. Wolf sa sám nechal počuť že mu je úplne jedno že budú vyzerať ako Red Bull.
Prý ho zvětšili o 20cm.
Jestli tohle je 20cm, tak asi změním povolání.
No asi to musíš brát krát 2…když je to logicky i na druhé straně.
To sa pekne ukáže ku koncu sezóny. Keď Aston neudrží krok s vývojom a vypadne s boja s Mercedesom a Ferari takým spôsobom že budú bojovať o 7-10 miesto, čo si neprajem potom je tá možnosť realistická. No keď budu bojovať do konca sezóny tam kde sú teraz, myslím že je to dostatocný dôkaz že nabrali dostatočný počet šikovných ľudí ktorí dokážu slušne pracovať a vyvíjať.
Možná? Je to tam taky rozšířený.
Měli by tam ty hranice chlívku zobrazovat drony By bylo efektní kdyby se poslední jezdec zařadil a drony by ve formaci opustili prostor