Allison: Bočnice sú najviditeľnejší, ale nie rozhodujúci faktor | Magazín F1 - F1online.sk

Niet zač, ani ja som o tom donedávna nevedel ale odporučil to kamarát, že či to nedáme spoločne s ostatnými kamarátmi (bo chodievame, že si sadneme raz za týždeň, pokecáme a pozrieme dáky film) a fakt som bol milo prekvapený (Geoffrey Rush je veľmi dobrý asi v každom filme, v ktorom som ho videl), inokedy prichádzam s nápadmi ja, rád im ukazujem filmy, ktoré sú buď kultové alebo mám o nich vysokú mienku. Naposledy sme pozerali Salton Sea s Valom Kilmerom, fakt dobrý film, mám ho v slovenskom dabingu, stihol som stiahnuť ešte kým fungovalo uložto :slight_smile: .

1 Like

Memento je fakt unikátne hlavne tým, ako rozpráva celý príbeh, čiže to radím k jedným z najlepších nolanových filmov a zároveň to je aj veľmi dobrý mindfuck.

Prestige je môj najobľúbenejší film od Nolana (čítal som aj knihu, ktorou sa bratia Nolanovci inšpirovali, s príbehom má spoločné len mená postáv a nejaké detaily, inak film je úplne iný príbeh) a zaradil by som ho skôr do filmov s plot twistami a nie mindfuck. :slight_smile:

Donnie Darko je ďalší unikátny film, odporúčam režisérsku verziu (lepšie vysvetlí príbeh a zápletku), je to taký typický mindfuck s cestovaním v čase, videl som ho viac krát a kľudne si ho rád pozriem znova.

Všetky tri filmy sú pre mňa klasiky, ktoré si rád pozriem, Darka a Memento radím, ako mindfucky celkom vysoko. :slight_smile:

2 Likes

Bale patrí k mojim najobľúbenejším hercom. Pamätám si, ako ma záver vo filme Prestige od*ebal. :slightly_smiling_face: @Hedgehog

3 Likes

zaver toho filmu mam doteraz v zivej pamati :smiley:

doporucujem (aj ked ste isto s @jason_bourne1995 videli) este Equilibrium, Harsh Times, Machinist

2 Likes

Všetky tri spomínané filmy som videl. Bale sa mi asi nikdy nezunuje. Naposledy som s ním videl The Pale Blue Eye (2022). Má to síce slabšie hodnotenie, ale je to podľa mňa pozerateľné.

Detto, asi najlepší bol podľa mňa v roli Patricka Batemana, keď som si prečítal knihu, nikoho iného si neviem predstaviť, žeby to dal lepšie a bližšie danej postave, ono, akoby sa preto narodil :smiley: .

2 Likes

Včera jsem koukal na Meet Joe Black :smiley:
Asi podvědomě kvůli tobě.

3 Likes

Dúfam, že to nie je nejaký dvojzmysel :slightly_smiling_face:. Claire Forlani sa mi vtedy veľmi páčila a v podstate aj teraz má svoje čaro.

Tá scéna s tými vizitkami :smiley:

3 Likes

3 Likes

No… je to kost. Kdyby řekla pojď, tak bych šel. :slight_smile:
Jinak je to pěknej námět a myšlenka, ale něco mi tam chybělo.
Hopkins byl skvělej, dialogy někdy skvělý a někdy hrozný.
Starší dcera s manželem takové divné postavy.

Moc na filmy nekoukám, takže nedokážu popsat pocity. :smiley:
Dávám 7/10

Ja tiež, aspoň na kávu, keď už nič iné. :slightly_smiling_face:

Tak jestli bys ji na kávě okouzlil jak Brad… :slight_smile:
Tak třeba nejen na kávu. :wink:

2 Likes

Tak potom na víno. :slightly_smiling_face:

2 Likes

To je legendárne :slight_smile: ale pritom je to dosť blbosť, čo tam rozprávajú, najmä to s tým vodoznakom :smiley: alebo odtieňmi/fontami.

Nemám tú scénu takto detailne naštudovanú :slightly_smiling_face:, lebo som to videl už dosť dávno, ale utkvela mi v pamäti kvôli tomu chorému Batemanovemu porovnávaniu. Čo si matne pamätám, tak popis odtieňov a fontov vizitiek bol myslím ok. Možno ten vodoznak, ktorý by mal byť sčasti priehľadný, bol myslím klasický nepriehľadný znak/značka. Bolo to dávno, tak už fakt presne neviem.

Niekto si dal s tým prácu a pridal to do zaujímavostí na csfd, citujem:

“Ve „vizitkové scéně“ je několik chyb, resp. nesouladů s tím, co je v této scéně řečeno: Písmo na Batemanově vizitce není „Silian Rail“ (jak Bateman sám ve filmu říká), ale font z rodiny Garamond, patrně „Garamond Classico SC“ od společnosti LinoType – verze z roku 1994. Batemanova vizitka má v názvu firmy Pierce & Pierce mezeru před ampersandem, ale ne za ním, což lze považovat za typografickou chybu. Navíc ampersand samotný je z nějakého důvodu menší velikosti než zbytek názvu. Písmo na vizitce Davida van Pattena není „Romalian“, ale je to verze fontu „Bodoni“. Písmo na vizitce Timothyho Bryce není extrudované/vyvýšené, ale naopak vtisknuté (jako na všech vizitkách). Vizitka Paula Allena nemá žádný vodotisk – ten se aplikuje na papír, který je alespoň částečně průhledný, což Allenova vizitka není. Slovo „acquisitions“ je na všech vizitkých uvedeno chybně – chybí v něm písmeno C. Na všech vizitkách je uvedeno stejné telefonní číslo; pro danou společnost a pozice postav v ní se dá předpokládat, že by každý měl vlastní telefonní linku. Jména barev papíru jsou ryze fiktivní a neodpovídají názvu žádnému používanému typografickému barevnému vzorníku. Pro úplnost k písmům: Allenova vizitka je vytisknuta písmem Copperplate Gothic z roku 1901, které je také použito v úvodních a závěrečných titulcích filmu; Bryceova vizitka používá obyčejné písmo Helvetica, které – oproti reakci postav ve scéně – lze považovat za běžné a nijak impresivní.” :slight_smile:

2 Likes