Alex Albon predĺžil kontrakt s Williamsom, podpísal viacročnú zmluvu | Magazín F1 - F1online.sk

A máme možný dôvod, prečo bol Sainz v nedeľu taký pomalý. "Keď som vystúpil z auta, tak som zistil, že na jednej strane auta sa mi zasekol igelitový sáčok. Neviem, či ma to nestálo nejaký prítlak, pretože bol dosť veľký."


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73241/alex-albon-predlzil-kontrakt-s-williamsom-podpisal-viacrocnu-zmluvu

Popis zabil :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

2 Likes

No o další možnost pro Alpine méně, měli by si přeci jen pospíšit :smile:

Pěkná nuda od Williamsu.

Dobrý, ale o tohohle nám ani tak nešlo. Kdo s ním :slight_smile: ?

1 Like

Renault si zaslouží jiný kalibr.

Gratulujem, dobrá voľba pre obe strany. A palec hore za robenie si vtípkov na tému Alpine a Piastri.

1 Like

A už se RedBull Albona plně vzdává?

Ak nebudú musieť, tak nie je dôvod. Ale Pérez pre nich zatiaľ OK – škoda, že šampionát nie je zamotanejší, to by možno o výmene uvažovali, pretože výsledkami šiel chlapec dolu.

Teraz im už je jedno ako bude Pérez jazdiť do konca sezóny.

Teď už si polívčičku na Albonovi asi moc nepřihřeje.

Skúsim podpichnúť albona že kto bude jeho tímový jazdec budúci rok možno odpíše Lando sa včera nechytil :pensive::pensive::pensive::pensive:

Bolo jasne že Alex ostane.
Jazdi výborne na to kde je a že ma rok pauzu.

Aj keď podľa Josta musí ešte ako líder popracovať na tom ako byt priamy a niekedy aj brutálne úprimný k inžinierom nie vždy milý.

Ale sám sa vyjadril že s tým mu pomôžu aby ešte to dopiloval, a že jazdecký sú veľmi veľmi spokojný.

Takze tu nebolo o čom diskutovať, Alex si to zasluzil a pre Williams lepšia voľba neexistovala.

Vedľa neho ? Čo tak Logan ?

Oscar ma podľa mna podpísaný McLaren, Čo tak Zhou do Alpine, Theo do Sauberu ?

Mame pred sebou 3 rookies season takze by logicky mali prísť 3. posledné roky sa to vždy
striedali - 1 a ďalší rok 3 a znova 1 :wink:

@Ferda lepsi kaliber ako Alex Albon verzia Williams alebo F2 - takých až tak veľa voľných nemajú. A už vôbec nie s toľkými skúsenosťami. To čo bol Alex v RB ma ďaleko od jeho štandardu - to malo ine vplyvy

@Kiso17 pedpokladam že by si dostal rovnakú odpoved :joy:

@Situs Ano evidentne áno - ako Mercedes Ocona

Admin Mercedesu postol toto ( vieme že ich sa silly season netýka)

A podtym začal likeovat komenty typu:

We know we have both guys signed, but do They know About it ? atď atď :joy::joy::joy:

Russell okomentoval Alexa na nejakej sociálnej sieti že: Not sure if I like content or form of anouncement more :joy:

Cely paddock sa zábava na tomto cirkuse :joy:

1 Like

Alexovi to taky přeju, rozhodně není v F1 “navíc”. Kdo k němu, no to je ta otázka :smile: ! Hlavně, kolik přinese peněz… Za Piastriho by asi platil Renault, ale to teď vypadá passé. Latifi je jistota příjmů, i když bychom se bez něj asi všichni obešli :slight_smile: , no a pak záleží kromě talentu na tom, kolik sponzorů nebo hotovosti mají případní vyhlídnutí jezdci k dispozici. I když vloni u Williamsu tvrdili, že mají peněz dost a ani nepotřebují další sponzory, tak nevím…

Uvidíme ako sa rozhodnú.

Či pojdu po peniazoch alebo konečne po normálnom pilotovi.

Mě by hlavně zajímalo - a kupodivu se o tom nějak moc nemluví - jestli McLaren opravdu hodlá Ricciardovi vypovědět platnou smlouvu. Protože Ricciardo dobrovolně neodejde a ani se nezdá, že by rokoval s jinými týmy. Pokud má Piastri namířeno do McLarenu a považuje McLaren za jasně lepší volbu než Alpine, a to natolik, že možnost Alpine s čistýn svědomím kategoricky odstřelí, potom Ricciardo musí tušit, že jeho osud je zpečetěn a otázka zní jedině, jaký balík peněz mu přistane na kontě (a komu se upíše). (Anebo Piastri bude trpělivě čekat do roku 2024 a mezitím jezdit v nějaké druhotné soutěži? Nezdá se mi.)

Možnost, kterou tu včera naznačil @helmutko, a to vyhazov Sergia Pereze a Piastriho příchod do Red Bullu, mi přijde divoká, jakkoli určitou logiku ta úvaha má (Webber má velmi dobré vztahy s Mateschitzem a sehrál úlohu i v příchodu Daniela Ricciarda a nikoli Vergneho). Ale z kousavé poznámky Helmuta Marka se moc odvozovat nedá, Marko má ostrý jazyk, navíc Piastri navzdory dobrému dojmu z nižších soutěží není odzkoušený a RB sice dokáže posadit do hlavního týmu mladíka, ale toho mladíka si pěstovali sami a vyzkoušeli v Toro Rosso (nyní AT).

Ak by som bol Capito a mal by som voľné ruky (teda bez nutnosti riešiť peniaze apod.), tak by som zariskoval a vzal Logana Saergenta. Chalanko je v ich akadémii a jeho jazda i vystupovanie ma bavia už od F3. Otázkou je asi superlicencia. Tú asi tento rok nezíska, ak teda nedá titul v F2. Čomu neverím, často ho zakusne technický problém.

Však Albon je chodící dolar. Nikdy nebyl žádnej zázračnej pilot.

Tak to teda nie je. Alex vedel v F2 porážať aj Landa Norisa! A momentálne jazdí výborne. Nikto do neho peniaze neleje !

@Tomas_Lazar to áno neviem ako s tou licenciou ale chalan jazdi skvele a mne bol vždy sympaticky - ešte v Preme :blush:

1 Like

Ak dobre počítam, tak by mu malo stačiť skončiť tohto roku v F2 do 5. miesta. Inak v F2 dostávajú potrebných 40 bodov prví traja v poradí, nie iba šampión.