Alesi o Hamiltonovi: Víťazstvo s Ferrari z neho urobí hrdinu naveky | Magazín F1 - F1online.sk

Pravdepodobne najväčší prestup v histórii Formuly 1 sa oficiálne uskutočnil. Lewis Hamilton je pilotom Ferrari a zrejme už len dni nás delia od prvých oficiálnych fotografií a prvého testu sedemnásobného šampióna s červeným monopostom. Fanúšikovskou obcou sa šíri nadšenie a zvedavosť, ktoré neobišli ani niekdajšieho miláčika tifosi Jeana Alesiho.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185438/alesi-o-hamiltonovi-vitazstvo-s-ferrari-z-neho-urobi-hrdinu-naveky

Dufame, ze Leclerc tomu zabrani.

Bolo by “nefer”, keby pilot ako Hamilton bol pred Schumacherom. Uz aj to, ze je na jeho urovni, je z pohladu kvalit dost nepomer. :smiley:

Sampion to urcite je, no jeho kvality su tak niekde okolo Alonsa s Vettelom, od ktorych bol Michael o jeden stupienok predsalen vyssie. A o Lewisovej “pracovnej moralke” a psychickej odolnosti ani nehovorim, tu ma na urovni Strolla niekedy.

Kromě tvýho komplexu z Hamas, kde si přišel na takovou ptákovinu? Že by bylo něco nefér, že je na jeho úrovni? Ham má více výher, PP i pódií.

Kde si přišel, kdo je na jaké úrovni? Sis zase něco vymyslel a bereš to za realitu?

3 Likes

Vidno že je piatok si začal chlastať trošku skôr

1 Like

Nie kazdy pije len preto, ze je piatok, ako to mas ty. Keby si nepil kazdy vikend, bol by si na tom lepsie. :slight_smile:

Jsem Ferrarista, nejsem nadšený z Hamiltona ve Ferrari. Asi normální lidé pochopí proč.
Rozhodně ho ale považuji za legendu F1. To ano.
Nicméně, v mém žebříčku se nedostane ani do Top Ten.
Najdou se tam i dva, kteří titul nikdy nezískali.
Schválně si tipněte, které dva mám na mysli.
Chápu, že je to individuální, ale to neznamená, že se musíme navzájem urážet a ponižovat a už vůbec ne naše formulové hrdiny.
V celé historii je milion neporovnatelných věcí, které opravdu nejde rozumně porovnat.
Statistika opravdu není všechno.
A když už tedy statistika, tak podle které to budeme porovnávat?
Je jich asi tisíc a každý si vybere tu, která mu vyhovuje.
Beru individuální žebříčky a nic proti nim nemám, ale nejde říct - tenhle je nejlepší!
Pro mě je to třeba Gilles Villeneuve, pro dalšího Senna nebo Moss nebo třeba David Purley.
Je to hodně o sympatiích a prioritách.
Přeji Vám všem hezký víkend a dramatickou sezónu.

4 Likes

Čaute všetci. Asi som nenormálny, ale nechápem prečo. Či už je Lewisov prestup vidinou zisku titulu pre Ferrari, alebo pre Lewisa, dohodli sa tak obe strany a navzájom sa potrebujú. Teda …

1 Like

Gilles nol aj pre mňa najlepší, ale škoda že nedostal ten top monopost do Ferrari.

2 Likes

Jsem rád, že to stejně nevidím sám.
Bohužel, když ten konkurenceschopný monopost dostal, tak se zabil.
Pomohli tomu i jiní lidé, ale těm jsem dávno odpustil.
Chyby děláme všichni.
Chci jet letos do Spa a navštívit Zolder.
Původně jsem chtěl jet do Kanady za rozumnou cenu.
Prioritou byla návštěva Muzea Gillesa Villeneuva a jeho hrobu v Berthierville a GP Kanady byla jen podružnou záležitostí.
Bohužel, je to moc drahé. Předražené.
Na F1 si zajedu v Evropě a do Kanady mimo GP, kdy jsou ceny ubytování 4x větší a navíc příplatek za single pokoj 1200€!
Lístek na tribunu, kterou chci, jen kromě základní sazby i s vyhlídkovým letem nad Montraelem za příplatek 950€.
Přitom GP Kanady není ten důvod proč tam chci.
Tak zajedu jindy, na svou prioritu za polovinu nebo ještě méně.
Nenašel by se nadšenec, který má podobné choutky jako já?

1 Like

Tak já si ty tvoje dva zkusím tipnout. Gilles Villeneuve a Jacky Ickx? :slightly_smiling_face:

A pre niekoho je to Ham - a mas pravdu, treba reapektovat inych a ich jazdcov… preto je asi aj lepsie sa vyhnut vete: “Asi normální lidé pochopí proč.” Inak to vedie k pochopeniu tvojho nazoru, ze ti, ktori su nadseni z Hama vo Fer nie su normalni… a to si asi nemyslel. :grinning:
Verim, ze si tuto sezonu vsetci uzijeme a s respektom ku kazdemu.

6 Likes

Na půl.
Samožřejmě Gilles a Stirling Moss.
Nevím proč, ale Jacky mi moc neseděl.
Nebylo v tom nic osobního, jen pocitového.
Určitě je to jeden z Top pilotů, kteří nikdy nezískali tiul.
A mám přitom jím osobně podepsanou fotku.

5 Likes

Máš pravdu. Neuvědomil jsem si to.

1 Like

Na půl.
Samožřejmě Gilles a Stirling Moss.
Nevím proč, ale Jacky mi moc neseděl.
Nebylo v tom nic osobního, jen pocitového.
Určitě je to jeden z Top pilotů, kteří nikdy nezískali tiul.
A mám přitom jím osobně podepsanou fotku.

2 Likes

andare a letto ragazzi

Legenda jako Schumi stejne nikdy nebude, i kdyby mel 10 titulu.

Svého času jsem Hamiltonovi fandil, ale přiznávám bez mučení, že ten titul s Ferrari mu nepřeji a tituly s mercedesem mám problém uznat jako plnohodnotné. Jednoduše proto, že nikdo v historii F1 neměl k dispozici po tak dlouhou dobu, tak dominantní monopost jako Hamilton. Je to bezesporu velice kvalitní jezdec, ale jeho umění rozhodně neodpovídá historickým tabulkám počtu titulů, vítězství, vítězných kvalifikací atd,atd, které obsazuje. Tajně doufám, že mu ve Ferrku Leclerc kvalitně vypráší kožich a celkově vyhraje titul Verstappen :slightly_smiling_face:

1 Like

Hamilton je jeden z mala pilotu, ktereho si lze povazovat za jeho vytribeny styl, prehled na trati po dobu celeho zavodu, dokaze vyuzit kvalitu auta, to vsechno bez toho aniz by musel souperum parkovat na hlave.

Isiel som pisat, ale potom som precital, ze si to uz zodpovedal. Gilles bol jasny a Mossa som chcel tipnut tiez, ale uplne isty som si nebol. :slight_smile:

Vitaj spat na fore, to je nas slabsi jedinec Honzik (nie preto, ze fandi niekomu inemu, ale preto ze naozaj je). Gol je, ze este ti lajkne ten koment, v ktorom ho kritizujes za jeho urazky. Bud na neho mily, on je Alonsovec a popritom fanusik Mercedesu (k tomu sa nepriznava, ale jeho socialne siete ho prezradili). Takze pri Alonsovi trpi uz takmer 20 rokov a je to znasobene rokom 2021 a odvtedy este umocnene dominanciou Maxa. A tak sa nam tu ruti z toho a kompenzuje si to urazkami vsetkych ostatnych. :smiley:

Je to presne tak ako pises. HAM vladne statistikam, pretoze jazdil najdlhsie v dominantnom aute. Lenze ak jeho rekordy niekto prekona, tak rovnake pravidlo bude platit pre neho. Hamika prekona jazdec, ktory bude mat dominantne auto po dlhsiu dobu ako Lewis. To je uz udel motorsportu. Tituly v absolutnej vacsine pripadov vyhrava auto a nie jazdec.

Daj mi, ako beznemu smrtelnikovi s vodicskym preukazom, do ruk sportove auto a nechaj ma na Monze jazdit 3 kola proti Maxovi/Lewisovi/Fernandovi v Skode 120 a vsetkych porazim. Nie pre to, ze by som bol lepsi jazdec ale pre to, lebo mam lepsi stroj.