“Ako vyrobíme systém, v ktorom bude Mercedesu jedno, či je ten druhý pilot Lewisov rival? Povedzme, že Max skončí v šampionáte na druhom mieste. Možno v tom prípade by mal mať možnosť presunúť sa do Mercedesu. Alebo by do toho mali zasahovať aj fanúšikovia, ktorí by povedali, koho chcú vidieť. Potrebujeme mať väčšiu predstavivosť, nie len nechať všetko na tímy, aby sa stále mohli držať svojich jazdcov,” zhodnotil Hill.
Damon - pre mna majster 1994 to povedal trefne.
To riziko tu je a tak sa nanho budu vsetci pozerat.
Lewis neprevalcoval Alonsa, Buttona ani Rosberga.
Neznicil ich rozdielom triedy.
Hamilton narozdiel od Schumachera mal timovych kolegov, ktorym bolo umoznene s nim sutazit a mali aj nejaku kvalitu.
kolegovia schumachera:
Patrese (39r)
Herbert, Lehto, Verstappen
Irvine,
Barichello
Rosberg
Jediny Rosberg mal s nim povolene sutazit a aj ho porazil. Okrem Rosberga bol kvalitny pilot aj Barichello, ale ten mal poziciu dvojku v zmluve.
Hamilton:
Alonso
Kovaleinen
Button
Rosberg
Bottas
S Hamiltonom mali povolene sutazit vsetci, aj Bottas. Bottas je po Kovaleinenovi druhy najslabsi kolega, ale stale lepsi ako cokolvek co mal na druhej strane garaze Michael.
Vždyť to říkám pořád. Když už Mercedes dominuje, ať tu druhou sedačku dostane Verstappen, Leclerc, Vettel… Bottas už svou šanci dostal. V zájmu sportu. Víc nechceme. Tečka.
Odkiaľ to máš že nemohli s ním súťažiť keby to tak bolo ako sa mohlo odohrať Španielsko 2000? Čísto len konšpiračné teórie. A zaujímavé že si vynechal brundla a massu nehodili sa? A petraseho vek si do kontextu dal ale schumacherov vedľa Rosberga nie?
Zdravím, Lukáši. Vím, že to Mercedes neudělá, tady už o tom byla řeč mnohokrát, ale je to škoda. Stále si myslím - a koresponduje to s tím, co říká Damon Hill - že velký souboj dvou es by dějiny vnímaly lépe než plnění domácího úkolu s nejlepším autem. S motory souhlas.
Nazdar bretnix už je to nejaký čas aj keď som si stále tvoje príspevky čítal. Určite by to pomohlo ale podľa mňa mercedes nemá na to dôvod rekordy robia že to je v bezkonkurencnom aute im vyhovuje FIA a F1 by mali s tym čo najskôr niečo spraviť mňa ako fanúšika to už prestalo baviť a nesledujem to od začiatku 2019ho.
Plny suhlas, schumacher bol velky pilotv, kde bude Hamilton v 40ke? v inom aute ako mercedes by bol jasny. Hakinen uz davno nezavodil ked schumacher este jazdil v slabom mercedese proti Rosbergovi. Tato era od 2014 je na nic a taka dominancia tu este nebola ani Mcl ani Wiliams ani Ferrari nemali tolko sezon taky naskok. Fia uz davno mala zasiahnut, nie este mame zakaz testovania, zetony na vyvoj atd, vsetko len co brzdi konkurenciu medaku.
To tvrdi Jordan, ktory v ich mene pododpisoval kontrakty. Zabudol som Massu ale velmi pochybujem, ze Michaelovi koli nemu menili kontrakt.
Brundle, tak to nie je zrovna etalon ma porovnavanie ci ano? Neber ma zle, moj nazor je, ze schumacher je jednym z najlepsich pilotov aky v F1 boli, to je bez debaty. Ale ak niekto ide dristat, ze on si to vyjazdil a Hamilton mal stastie tak to je uplna ignoracia reality.
Kde bude Hamilton po 40 uvidime za 5 rokov. to nemusis teraz riesit. Argumentacia Hakkinennom je tiez uplne mimo.
Ale suhlas s ohladom dominancie. po 4 rokoch dominancie ferrari FIA zasiahla tam kde malo Ferrari najvacsiu vyhodu - Bridgestone. Zacali menit pneu pravidla a zatrhli bezbrehe testovanie v com malo Ferrari navrch kedze testovaciu drahu mali priamo napojenu na tovaren, cim Michelin ziskal miernu vyhodu.
FIA nikdy nesiahla na hlavnu zbran Mercedesu, naopak konzervuje to predlzovanim motorovych pravidiel a zmrazovanim. Pri aplikovani rovnakeho metra by mal bud Schumacher viac vavrinov, alebo Hamilton menej. Na tom sa myslim zhodneme.
Jordan mal podpisaneho schumachera na 1 pretek na jeho úplne prvý pochybujem že tam mali klauzulu o jednotke a dvojke.
Brundle v 1983 bojoval v f3 o titul so sennom do posledného preteku.
Petrase v 91 a 92 skončil v hodnotení 3 respektíve 2 v 93 ho ľavou zadnou schumacher prekonal.
Nevidím aby tu niekto tvrdil že sa hamilton na to nenarobil to tvrdíš iba ty.
V turecku 2006 massa vyhral pred alonsom a schumacherom možno mercedes by ho obetoval keby to bol bottas no ferrari to nezrobilo keď už zachadzame ku konšpiračnym teoriam.
Ja z tebou často súhlasím ale tu sa nezhodneme.
V roku 2006 si mika šiel vyskúšať mclaren a asi aj uvažoval nad návratom no po dvoch dňoch testov bol v najlepšom kole 2.5s za de la rossom to dosť ukazuje aké je ťažké vrátiť sa po 35 a po niekoľkoročnéj pauze. Osobne som zvedavý na alonsa aj keď ocon nieje špička ale podľa mňa riskuje zbytočne keď je takmer isté že na titul už nikdy nepôjde
googli si to. Jordan tvrdi, ze podpisoval barichellov a Irvinov kontrakt v ich mene, takze ho videl. o jeho kontrakte s MS nie je predsa rec.
83,
posledny evidentne naraza, ze schumacher niekoho rovnocenneho rozdielom triedy v ronakom aute znicil. velky prd.
a tom so zalovil iba v tomto jednom, na prispevky chudobnom, vlakne.
kto si sem tam precita diskusie tak vie o com hovorim.
neviem s com konkretne nesuhlasis. asi s tym, ze schumacher bol jeden z najlepsich pilotov historie. pretoze to tvrdim. no to uz je tvoj problem.
Ani jeden netvrdí že si tie tituly nevybojoval alebo áno? Na jordanovi sa pozastavil aj brawn aj todt a razantne to odmietli nedá mi ešte spomenúť dennisa a jeho opisanie jordana “village idiot” pravé kvôli jeho nepodlozenym obvineniam. A keď ma namysli napr Rakúsko 01 alebo 02 tak to za 1. bola hlúposť ferrari za 2. Schumacher bol jasne v bodovaní pred ním tak ferrari hralo na toho s kým malo lepšie šance inak ho nikdy neobetovali a to si priznal aj barichello.
Nesúhlasím a ani nikto kto sledoval kariéru schumachera nemôže povedať že mal väčšiu pomoc od tímu ako ju ma hamilton. Spomínaš tímovú réžiu tak v bennetone bola priemerná štartovacia pozícia schumachera okolo tretieho miesta jeho tímových kolegov okolo 11
Vo ferrari schumacher 2.5 Irvine 7
S barrichelom, schumacher 1.3 vs 3.6
Preboha však schumacher od 1991 do konca 1995 prehral v kvalifikácii len jeden jediný krát aj to kvôli nehode v spa 95
Keď bol schumacher konštantne o niekoľko pozícii na štarte pred timovymi kolegami ťažko pre nich bolo mu za 1 napomáhať a po druhé svedčí ako všetkých dostal do druhej ligy vedľa neho.
To že na akej úrovni boli jeho spolujazdci sa nedá porovnať a robíš presne to isté čo tych ktorých kvotujes len opačne očividne si ani nie si toho vedomý.
Ked mas problem, ze MS mal zmluvne garantovanu poziciu jednotky tak sa stazuj niekde inde nie mne, alebo argumentuj proti tomu. vypisovanie jeho uspechov ma argumentacnu hodnotu v tejto veci 0, slovom nula.