Mercedes aj na týchto predsezónnych testoch siahol po taktike zahmlievania, keď skrýval svoju výhodu pred zvyškom štartového poľa a pochlebovačnými rečami sa ho snažil vykresliť v lepšom svetle. V Austrálii sa však už začína odhaľovať realita, myslí si Charles Leclerc po piatkových tréningoch.
Presne toto som pisal po prvom treningu,kde som si vsimol,ze Mervedes jazdi na pol plynu a tak isto Mclaren…Mercedes je daleko pred konkurenciou,jeho motor ma jasne najvacsi vykon,preto su Mercedes a Mclaren najvacsi favoriti.Ferrari a Red Bull budu bojovat o 5 miesto.Ferrari ma vsak ako vidime potenial co je pozitivne pre nas fanusikov Ferrari.Versttapen tiez moze prekvapit,cize sezona moze byt po par pretekoch zaujimava a naskok Mercedesu sa moze zmensovat.
Podle mě není na první pohled dostatečně vidět, jak velký a kvalitní tým sebelepší konstruktér potřebuje, Neweyho nevyjímaje. To musí být kvanta vyhodnocovaných dat, a i kdyby byla z předchozích modelů, jde o nastavení procesů a správné výstupy. Tohle vlastně těžko mohlo dopadnout dobře.