Ako vníma Verstappenov trest komisár FIA Johnny Herbert? | Magazín F1 - F1online.sk

K penalizácii pre Maxa Verstappena za použitie nevhodného jazyka v Silverstone sa už vyjadril azda každý. Až doteraz sme však nepočuli vysvetlenie z radov tých najpovolanejších. Napokon prehovoril Johnny Herbert, ktorý bol jedným zo štvorice singapurských komisárov a spolurozhodoval o tom, aký trest dostal holandský pilot.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174126/ako-vnima-verstappenov-trest-komisar-fia-johnny-herbert

Pak jsme měli setkání s jezdci, na kterém minimálně jeden pilot, kterého nebudu jmenovat, jasně vyjádřil svůj názor, že nadávání je nepřijatelné. Na světě je mnoho dětí, které tento sport milují a jezdce zbožňují. Piloti by měli chápat, že jsou vzory.

… ať je to kdo je to, je to hrdina a náš vzor :muscle: :clap: :grinning:

2 Likes

At si nadava doma, dobre mu nalozili.

1 Like

zasr4na hyperkorektnost

3 Likes

To bez debaty. Ale myslim, ze tu niekto pisal, ze aj Leclerc nadaval v Monaku na tlacovke a vtedy nikto nic. Preto ma zaujalo Herbertove “Incident bol nahlaseny nam ako komisarom.” . V praxi to znamena, ze Verstappena niekto musel natriet? Inak by to Herbert and co. neriesili? Tak ako neriesili Leclerca lebo jeho nikto nenahlasil? FIA toto aplikuje aj na trati, ze casto sedia so zalozenymi rukami az kym im niekto nieco nenahlasi, ale ze sa to bude pouzivat aj v takomto pripade…

Tym padom by ma zaujimalo, kto to nahlasil🤣

2 Likes

To je jasne, to bol Zak.

Skoro ako Lewis, ked mal plne usta reci, ako to pocuvaju deti a o par VC neskor uz v pohode nadaval do vysielacok aj on :smiley: Neverim, ze je pilot, ktory ani raz nenadaval (aspon v priebehu VC do vysielacky).

3 Likes

Tě v noci chodí strašit Zak, že o něm furt píšeš?

1 Like

Deti v našej škôlke Luisovi dovolili nadávať. Ale Max nemôže, tomu prešlo veľa vecí na trati. Vo vysielačke sa musí krotiť.

Kdyz to zvladnul Yuki, zvladne to i mistr sveta.

Lenze ojedinely pripad, ked to este nebolo caste, a nebola to teda tema, sa da prehliadnut… Ale ked jeden tyzden sef FIA povie, ze jazdci by mali menej nadavat, a potom maxik naschval na tlacovke nadaba, tak je to na zamyslenie… Vobec nerozumiem tomu, preco sa ho niekto zastava… Proste na tlacovkach a oficialnych udalostiach F1 a FIA nenadavajte, a vsetko bude ok…

1 Like

Mozek maleho decka funguje tak, ze kdyz reknes ze neco nema delat, tak si bud jisty ze pujde za roh a udela to, vsichni jsme si tim prosli.

Je to o výchově ne o tom co, kdo slyší v Pandořině skříňce.

Ináč ja Verstappena chápem. Aj mňa by rozladilo, keby som na tlačovkách poriadaných niekým iným a pred stovky tisíc priaznivcami vrátane detí nemohol z hĺbky duše fakovať.

Ani Nadal ani Federer si nemohli na tlacovkach zanadavat. Verstappen je len v rovnakej spolocnosti. Nech si to uziva a nenadava…

Aj pit lane ked niekto prekrizuje, tak sa to prvych par krat odpusti a potom sa zacne nezmyselne trestat? Az ked sa to opakuje? Zaujimava logika.

Pre mna nech mu daju aj zbierat smeti na namesti v Amsterdame, mne je to jedno, ja to zanho robit isto nepojdem. Ale pokial viem, medzi Monakom a dnesnym dnom sa ziadne pravidla ohladne tejto veci nemenili. Len isty wannabe sef z komunity tavoj3bcov co nosia uterak na hlave si zaumienil, ze nema co riesit, tak pojde po nadavkach. Sam si s3rie do vlastneho taniera, zasa to neni na tych tlacovkach ako na stavbe, co slovo to nadavka. Len sa za Verstappena postavili vsetci piloti a ten teraz na ofiko tlacovkach nekomunikuje. To si teda pomohol panko z FIA, to fakt

2 Likes

Mozog maleho dietata reaguje podla okolia. Ak budes z toho robit velku vec tak to bude robit naschval, lebo tym z okolia ziska najvacsiu reakciu. Ked sa budes spravat ze sa nic nestalo tak nebude slovo po case pouzivat lebo nevie co znamena.

3 Likes

https://www.youtube.com/shorts/OdP94mllAhs?feature=share

1 Like

Čiže čo? Podľa teba nech teda nadávajú koľko chcú?

Tohle je jediný podstatný odstavec z celého článku. Takže komisaři (nikdo jiný!) prostě dali na svůj pocit, že bude lepší mu místo pokuty dát VPP, čímž celý problém eskalovali. Zbytek je zamlžující omáčka.