Ako sa zabetónovať vo FIA: Sulajem chce rozhodovať o tom, kto bude kandidovať proti nemu | Magazín F1 - F1online.sk

ústava ukrajiny zakazuje volby během války - Hledat Googlem

odkazů tam máš na výběr dost. :slightly_smiling_face:

4 Likes

To je tak keď čakáme demokraciu or autokrata

Absolútny súhlas. Ideálny príklad je Bratislava (či už to bolo za minulej vlády alebo za súčasnej).

Ľudia riešia politiku viac ako svoje vlastné životy, lebo svoju neschopnosť v demokracii, kde majú možnosti ako nikdy predtým, musia na niekoho hodiť, a tak to hádžu na vládu. Lebo to je najjednoduchšie.

Najmä keď protestujú týždeň čo týždeň a ani sami už nevedia proti čomu konkrétne, vedia len, že proti konkrétnym osobám. Nejde im ani o obsah, ale o osoby.

Ale toto je trend v celom západnom svete. Teda v tom západnom, kde majú odvahu a veria, že ich tam nikto nezrazí kamiónom.

Mimo kontext vašej diskusie - ktoré média dnes nemajú politické pozadie?

PS: Za politické pozadie považujem aj pozadie veľkých finančných skupín, ktoré majú svoje politické záujmy.

Ono totiz ta politika zasahuje do zivotov beznych ludi, mne na tom nepride nic neobvykle, ked clovek neni s niecim spokojny tak by sa z principu mal ozyvat, pokial vsak nieje uz vyhoreny z nekonania kompetentnych organov

2 Likes

Ale co stale meliete o volbach? Ja sa pytam, ci moze byt prezident pravoplatnym prezidentom po skonceni funkcneho obdobia? Uplne jednoducha otazka. Moze byt alebo nie?

EDIT: kludne mozu na tuto otazku odpovedat aj ti, ktori ju podporili, @Lole, @Evap ci @Adam, ktoremu bola povodne adresovana avsak doterz zostala bez odpovede.

A

A kde je podla teba ta miera ozyvania? Je podla teba osobne teda v poriadku, ze sa ludmi manipuluje do takej miery, ze su schopni spachat atentat na premiera?

Přijde na to, čemu říkáš “skončení funkčního období”. Pokud například ústava pamatuje na to, že v určité situaci se funkční období prodlužuje, tak je v případě, na který pravděpodobně narážíš, všechno v pořádku - funkční období dosud neskončilo a prezident je právoplatným prezidentem.

Pockaj, ale tu sa nehrame na nejake “pokud”. Ved to podloz, ja nemam problem priznat sa, ze som sa mylil. Taktiez funkcne obdobie musi byt predsa jasne specifikovane, akoby sa inak vedelo, kedy sa maju konat nasledujuce volby, z ktorych vzide dalsi prezident? Cakam na fakty…

Tak to klidně nechám na těch, kterých se to týká, určitě nebudu studovat ústavu cizího státu. Mě to vůbec nepálí, beru to jak je to z toho konkrétního státu prezentováno. Je to jejich věc, nikoho jiného.

Však jsem ti odpověděl. Pravoplatný= oprávněný podle zákona, tak jsem ti dal odkaz na to co říká zákon dané země.
A pokud budeš argumentovat špatnými zákony, tak taková pravidla platila třeba i za druhé světové ve vyspělých zemích.
Podle mě se točíš na blbostech.

4 Likes

Daj konkretny link, nikde tam nic take nevidim.

Tak som si naivne myslel, ze ked s nimi suhlasis, ze si to budes vediet aj obhajit. Skoda.

Pardon, že vám do toho vstupuju. Ale nemyslím si, že tahle diskuze povede k něčemu plodnému. Samotné téma Ukrajiny je daleko složitější, než jen prezident, NATO atd. My tu máme luxus v tom, že si tímhle neprocházíme a nezažíváme tu válku. Komentáře typu, že Zelenskyj je diktátor a korpučník mi přijdou extrémně hloupé. Ten chlap mohl dávno sbalit kufry a být mimo svojí zemi, ale není. Je stále s ní v takhle velmi těžké době.
Myslím, že rádoby diskuze a komentáře, které shazují Ukrajinu a její bránění ukazuje pouze na to, jak je manipulace v dnešní době stejně silná a účinná jako byla manipulace v Německu i Itálii před rokem 1938

6 Likes

Abych byla upřímná, myslím, že si tady z nás pravidelných účastníků už každý mohl o druhých udělat obrázek, kdo se v politické debatě kam řadí. Zároveň si nemyslím, že by někdo z jedné strany barikády mohl přesvědčit někoho na druhé straně, a to jakýmikoli argumenty.
Takže se s dovolením dál nezúčastním a o žádné obhajování se ani snažit nebudu.

7 Likes

Akceptujem, ale nesuhlasim. Kazdy clovek sa myli, ale svoju velkost vie dokazat iba tym, ze si vie svoj omyl priznat. Ako som napisal, nemam problem priznat, ze som sa mylil, ak mi niekto zdokladuje priamo z oficialnej ustavy Ukrajiny (nakolko toto je jediny relevantny zdroj, ktory vie dat na toto odpoved), ze Zelensky je legitimnym a pravoplatnym prezidentom Ukrajiny aj po skonceni jeho 5-rocneho funkcneho obdobia. Pocnuc volbami … konciac 5 rokmi od nastupenia do funkcie. Nech sa paci, mate priestor “z druhej strany barikady”.

Zasahuje ovela menej ako si myslia, ze zasahuje. Ovela viac si kazia zivot sami svojimi rozhodnutiami ako nejaki politici zakonmi. Keby riesili sami seba, svoj rozvoj a svoj zivot tolko co riesia politiku a neustale sa stazovanie na vladu, tak by ich ta politicka situacia az tak netrapila. Nebola by im lahostajna, ale pochopili by, ze to az taky velky vplyv na ich zivot nema. :slight_smile:

Na protest samozrejme ma pravo kazdy v demokracii (napriklad protest proti transakcnej dani a inym nezmyslom bol absolutne na mieste), ale dnes uz ani nevedia proti comu protestuju, skratka protestuju, lebo protest organizuje strana, o ktorej si naivne myslia, ze je spasou pre Slovensko (bez ohladu na to, ci je to protest PSka alebo Smeru, pisem to vseobecne). Jedny protestuju proti Ficovi a druhi proti Simeckovi. Pritom 99% tych protestujucich vie uplne h0vno, lebo nesleduje politiku ako taku, ale sleduje len politiku tej svojej strany. A kazda politicka strana zavadza, klame, vytrhava z kontextu a manipuluje. Kazda jedna, bez rozdielu.

Protestovat kazdy tyzden voci niecomu je trapne, smiesne a zbytocne. Namiesto toho, aby piatok podvecer travili s kamaratmi, rodinou a bavili sa, tak ti hlupaci ako ovecky idu na namestie. Piatok co piatok. A vysledok ziadny.

Ved ked su taki nespokojni (najma opozicni politici), nech si trufnu na referendum, alebo nech sa konecne naucia robit politiku a ziskaju dost hlasov na povalenie vlady. :slight_smile:

1 Like

@Adam a tebe este specialne posielam toto. Rad by som vedel na toto tvoj nazor v kontexte toho, co si napisal (vid tvoja citacia vyssie). “Kde udelali soudruzi z EU chybu?”

Hayer, a close ally of French President Emmanuel Macron, told French TV station Franceinfo ahead of the crucial election that she would “do everything on the ground” to ensure that Romania’s next president was “pro-European”.

https://x.com/amuse/status/1921520514545181034

Ked sa niekto necha manipulovat, dobre mu tak

pre mna je tupec nie ten, kto ide na namestie vyjadrit svoj nazor, ale ten kto necita knihy a ten ten nazor si tvori na zaklade pofidernych online feedov a shortov.

1 Like