Ako sa zabetónovať vo FIA: Sulajem chce rozhodovať o tom, kto bude kandidovať proti nemu | Magazín F1 - F1online.sk

politika su veci verejne priamo z definicie, preco by to volici nemali riesit?

Ako sa to vezme. Nezasahuje ta to dovtedy nez ta to zasiahne. Vymozitelnost prava na Slovensku nabrala v poslednej dobe slusny nose dive. S tym priamo suvisi stav investicii domacich aj zahranicnych. To sa premieta napr do neumerneho rastu cien nehnutelnosti. Pretoze ludia maju limitovane moznosti investicii s nizsim ako vysokym rizikom. To su proste tvrde statisticke fakty.

1 Like

Francuzi si zabezpecuju svoje investicie. Ake su tvoje pohnutky?

Ano, to je dobre vidiet, kolko “scitanych” ludi na tych namestiach svoj nazor vyjadruje. Niektori dokonca aj za siestich. :rofl: :rofl: :rofl:

image

1 Like

tak co si mylis ty? o co Francuzom v Rumunsku ide?

Myslim, ze sa kandidat, ktory vyhral prve kolo jasne vyjadril o co ide, ale kedze ako si sam povedal sa rumunskej politike nevenujes, tak moja odpoved pre teba znie: Francuzom ide o kesu oriesky. Dufam, ze ta ako situacie neznaleho moja odpoved uspokojila. :wink:

P.S. Ale celkom dobry pokus ako odviest pozornost od pointy, to uznavam.

Hezky napsáno, ale nemyslím si že takto svět funguje, je to extrémně naivní představa.

Příkladem boje s věcmi které nevyhovují může být evoluce, ta je taky založena na schopnosti se přizpůsobit a ne na schopnosti věci měnit a to proto, že je to tak nejefektivnější.

Pokud totiž chceš bojovat proti nějakému systému, musíš tomu zasvětit život a pokud toto uděláš, musíš se tím začít živit, to znamená že se musíš do systému zapojit a využívat ho a to už úplně popírá to že ho chceš změnit.

Takže moje poselství je, že i minuta denně strávená přemýšlením nad věcmi na které nemůžeš mít vliv je trestuhodné plýtvání časem a potenciálem.
To přenechme těm, co potenciál nemají a o to víc mají času, který tráví v hospodách a na fórech.

A když ten boj má třeba někdo jako hobby, tak ten může?

Tak tomu bych doporučil nějakou terapii :grinning:

To může být klidně ta terapie, co víš :smile: . Ale zamyslím se nad tím plýtváním časem a tohle téma fakt opustím :slight_smile: .

2 Likes

Kludne to riesit mozu, ale sucasna situacia je taka, ze 99% volicov vobec nepozera na obsah, ale na osobu/stranu. Jedny ovecky chodili protestovat cez covid, druhe ovecky chodia protestovat teraz. Tyzden co tyzden.

Pravo na to samozrejme maju, len je to usmevne. Zivot je dost kratky na to, aby som piatok co piatok chodil bezvyznamne bliakat na namestie s ludmi, ktori su mi ukradnuti, najma ked to nema ziaden zmysel.

Toto ale nie je problem Slovenska, to je problem celeho zapadneho sveta. Praha je na tom asi este horsie ako Bratislava.

Spravodlivost na Slovensku je podobna ako inde. Samozrejme nemozme sa porovnavat s takym Svajciarskom, ale zoberme si za priklad samotny etalon spravodlivosti a veducu osobu EU, ktora by mala ist prikladom, nasu Ursulku a jej Pfizergate. Tak na co sa my tu hrame, ze u nas je to horsie ako inde, ked v samotnom jadre EU sa deju take spinavosti, ze im nasi miestni korupcnici mozu len tisko zavidiet?

Podvody sa deju a budu sa diat vsade na svete. A to, ze sa zatykaju osoby na zaklade politickych objednavok sa za prve, mna osobne nijako nedotyka, a za druhe je to reakcia na byvalu vladu, ktora s tym zacala vo velkom. :slight_smile:

Chapem vas pohlad, tiez nie som spokojny s politickou situaciou, ale ta je na h0vno takmer vsade, nielen u nas a nikdy nebude idealna. Vyjadrujem svoj nazor prostrednictvom volieb, obcas ked je nieco velmi zle (transakcna dan), tak sa nebranim ani protestom, ale mimo to cim menej riesim politiku a sustredim sa viac na seba a ako sa mozem ja postarat o to, aby som sa mal lepsie, tym je moj zivot krajsi.

To je vsetko co som tym chcel povedat. :slight_smile:

Nemusis bojovat proti systemu, mozes vytvorit novy system

1 Like

Bez zvuku? Rly? :eyes:

1 Like

?​

Vidím gif, system of a down :thinking:…čekal jsme ještě zvuk. :smiley: