Máš to dobrý
![]()
Však jste fotili stejný Slunce. Jste byli spolu, ne?

Byli no, někdo fotil a někdo musel shánět brýle, aby jsme u toho neoslepli
To už slepí jste ne? Když fandíte Alonsovi.. nehehehe.
Jako děcka jsme sháněli sklo do svářecí hauby, nebo jsme si kousek úplně obyčejného skla očoudili nad svíčkou.
Máš to těžký no ![]()
Momentky jsou stejně vždycky nejlepší. ![]()
Zatmění Slunce v lidské podobě.
to nebol Tripper?
Díky
Takhle to sice ztratí ostrost trochu ale je to lepší asi. ![]()
Vyfotit zatmění slunce je daleko složitější než to vypadá. Použitelný byly až snímky posledních asi 10 minut. Do tý doby se mobil absolutně nechytal - furt mi to házelo zářivou kouli. ![]()
Tady člověk pochopí limit mobilních čoček.
Já bych řekl, že i jiný limity (ale skrze tohle forum
)
U focení slunce mobilem hodně opatrně. Při ostrém svitu si můžeš poškodit elektronickou optiku.
Je to tak, vím o tom, jen co se dostanu domu tak to otestuju na bilém papíře, jestli tam nebudu mít další západ slunce. ![]()
Ale nemělo by s ním nic být, Slunce už bylo nízko takže šlo přes daleko tlustší vrstvu atmosféry.
Držím palce. Já mám totiž obavu, že při focení západů slunce na dovolené jsem si optiku trochu poškodil.
Test s bílým papírem neznám.
Vyfotíš bílý papír, vytáhneš jas a expozici na max. Kdyby to bylo poškozený tak se ti tam objeví černá nebo fialová šmouha - tečka kde bylo slunce, připadně čára, jak postupovalo slunce po obloze. Já to měl asi 50 minut na stativu proti slunci.
Logické a přitom velice jednoduché řešení.
50 minut je hodně. Držím palce, aby byla optika v pořádku. Na druhou stranu dnes měníme, (alespoň já) mobil co dva až čtyři roky a to ještě s děsem v očích co ajťáci zase zkomplikovali. ![]()
Tak tenhle mobil má už ode mě naplánované datum expirace delší dobu, uhodl jsi to.
Obchody co vykupují telefony nedělají test bílým papírem a je bez jediného škrábance - na cenu to nebude mít vliv i kdyby to tam bylo (jakože si myslím, že nebude).