Ak nasadíme rovnaké bočnice ako Red Bull, nič to nezmení, myslí si Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes sa podobne ako vlani, aj v tomto roku drží konceptu bez bočníc. Zdá sa však, že ani zďaleka neprináša vytúžené ovocie. Preto je na mieste otázka, či by sa tím z Brackley nemal v tomto ohľade inšpirovať u konkurencie a svoj koncept od základov zmeniť. Lewis Hamilton ale upozorňuje, že to nie je také jednoduché a najmä to nemusí byť nutne zmena k lepšiemu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92231/ak-nasadime-rovnake-bocnice-ako-red-bull-nic-to-nezmeni-mysli-si-hamilton

Nejsem zadnej expert na aerodynamiku jako sir Lewis Carl Davidson Lerbalestier Newey Hamilton, takze kdyz to rika on, bude to pravda. Takze nic nemenit a dal pokracovat s timhle konceptem. :+1:

“Je tu veľa rôznych prvkov, ktorým ľudia samozrejme nerozumejú, pretože nie sú pochopiteľne aerodynamickými špecialistami a nemôžu tomu rozumieť – je to jednoducho oveľa zložitejšie”

Aspoň že si to priznal že tomu nerozumie.

2 Likes

Treba využiť Hamiltonov potenciál a dať mu ceruzku a papier, nech monopost v limitovanom čase redizajnuje.

3 Likes

Mam velke obavy o to co prinesu ako odpoved na bocnice alá redbull. Teda skor neprinesu kópiu ale nejaky vlastny koncept tak ich to opätovne spomali.

Vid priklad ako zrychlilo aston, vid ako zrychlilo williams alebo alpine. Bol sice zatial len druhy zavod ale zrychlenie je tam vyrazne.

A to nehovorime o tom, ze ako to zrychlilo ferrari minuly rok a haas tento. Takze nejaku vyhodu to dáva.

Podotknem este, ze aby ste mohli vzlietnut s lietadlom tak potrebujete mat kridla. Tym padom ak chcete mat pritlak tak musite mat plochu na to, ktora by dane auto tlacila dole. Zial mercedes ma len (snad mi fanusici mercedesu odpustia) hodene h.vno o zem a ako sa rozplaslo tak to aj ostalo. A stale si veria, ze im to bude fungovat a uz druhu sezonu riesia problemy a okrem ineho maju spevnenu podlahu, ktoru by inak spevnovali dane bocnice a kedze tie tam niesu tak museli ju spevnit a aby nestracali kvoli vahe tak oskrabali lak na karbon.

Takze tvrdit, ze on sa tomu rozumie a pritom byt porazeny russelom, ktoremu to fungovalo lepsie je take viete… :thinking: Russel si nechal nastavit auto podla feedbacku a porazal hamiltona minuly rok. To je fakt, ktory sa neda popriet. A ocividne mu to funguje aj tento rok. A znova poraza hamiltona. Takze radsej nech kopiruje russelove nastavenia ked je taky dobry ako o sebe tvrdi. S russelovymi okopcenymi nastaveniami by ho mal deklasovat no nie… :person_shrugging:

No potřebuje a chce auto se silným zadkem.
Auto silný zadek nemá a bočnicemi ani nastaveními ho mít nebude.

Samá múdra hlava sa tu vyjadruje a ktorá si potrebuje kopnúť do Hamiltona. Čo zmohol Rusell ? Prd. Hamilton vie že toto auto nemôže bojovať o 1 miesto. Preto ho ani nezaujíma boj o 3 či 4 a pod. Ale nechápavci nechápete.

Niesu nahodou bocnice predstupnom virenia vzduchu na zadne krídlo? Teda aspon mne to tak vychadza, ze ak nemas dany predstupen ci ako to nazvat tak nemas spravny pritlak na zadnom kridle a teda nema lewis auto s pritlakom na zadku… :thinking:

Mimo témy: ja som len zvedavy, ze ten neweyho majsterštik na zadnom difuzore, ze kolko pridava na rychlosti redbullu… Mam takeho tušáka, ze ten im dava dost vela na kolo :thinking:

Co zmohol russel? Dal si nastavit auto podla seba. Ten shitbox mam na mysli. A porazal hamiltona minulý rok a najma vyzera to tak, ze tomu bude aj tuto sezonu. Takze nie nekopem si do hamiltona. Len davam fakty na pravu mieru.

Tak Max miluje přetáčivá auta s nestabilním zadkem.

1 Like

super, ze si nam zopakoval kto koho porazil minuly rok ale co to ma s tymto clankom spolocne?

a fakty tiez prekrucas a domyslas si, lebo Ham nikde nepovedal, ze sa rozumie aerodynamike

Já bych neřekl že má rád nestabilní zadek, spíše mu nevadí kdežto jeho kolegové s tím mají problém :thinking:

1 Like

Zmohl v roce 2022, jedno vitezstvi a jedno pole position. Docela dobry.

Myslim ze je to jak rekl Puff. Ma to uz od motokar.

Pane a vy aj citate vsetky clanky, ktore tu pridaju alebo len tak náhodne podla potreby komentujete? :thinking:

A sam lewis v jednom rozhovore spominal, ze nespravili auto podla toho ako on chcel a preto to je zle auto… Článok sa mi dohladavat nechce. Najdite si ho. Potom tvrdte nieco. A kde som pisal, ze lewis sa rozumie aerodynamike len tak mimochodom? :thinking:

Edit: precitajte si aj moje predosle odpovede nech pochopite celok, ze preco moja odpoved suvisi s danym clankom :joy::ok_hand:

Jako že když má stabilní zadek tak mu to nevoní? No je to možný když to říkáte.

citam, pamatam si ten clanok ale preco vytahovat porazku s Russellom v clanku o bocniciach?

reagoval som na toto.Nikto netvrdi, ze sa tomu rozumie…

Nevim jestli mu to nevoni, ale kdyz kouknu na zpusob jeho jizdy tak powerslide vyuziva pomerne dost. Takze jo myslim ze ma radsi trosku volnejsi zadek auta. Mozna proto je tak dobrej na vode.

Koľko má Rusell titulov ? Rekordov ? Myslim že Hamilton dobre vie čo je to víťazné auto. A vieš aj že Hamilton bol ten kto testoval auto od zavodu k zavodu s rôznymi extrémnymi nastaveniami aby zistili viac + senzory. Zatial čo Rusell jazdil konzervatívne nastavenia ?
A aj keby Rusell ho porazí každý ďalší pretek. A čo ? Ved je mladší očakáva sa to od neho. Ham je momentalne žijúca Legenda F1 a ten už nemusí nikomu nič dokazovať.

Moj povodny text a ty citujes toto:

Takze krasna korekcia mojej citacie. Ucel? Spraviť zo mna hlupaka? :thinking: Akurat si zo seba spravil hlupaka a nie zo mna, kedze to su dve na seba nadvazujuce veci. Ak vytiahnes jednu tak to dava uplne iny zmysel… :man_facepalming:

Edit: a este ta drzost nechat na konci toho mojho thinking smajlika :joy: