Ak je Lawson chytrý, príjme druhé husle, hovorí jeho bývalý šéf | Magazín F1 - F1online.sk

Po Pierrovi Gaslym, Alexovi Albonovi a Sergiovi Pérezovi urobil Red Bull štvrtý pokus v snahe nájsť tímového kolegu Maxovi Verstappenovi. Voľba padla na Liama Lawsona, čo je veľmi riskantný ťah pre obe strany. Frits van Amersfoort, zakladateľ rovnomenného juniorského tímu, si však myslí, že novozélandský pretekár disponuje obrovským potenciálom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185977/ak-je-lawson-chytry-prijme-druhe-husle-hovori-jeho-byvaly-sef

Proč by měl v 22 letech přijmout druhé housle?
Lepší shořet než vyhasnout.

Není lepší prostě jezdit nejlíp jak umím? Pak se ukáže, na co to stačí. A ano, Pérez nebyl nikdy úplná š.p.i.č.k.a, proto taky v F1 už čtyři roky přesluhoval a složil se i mentálně. Není první ani poslední, co na tom pořád studovat :slight_smile: .

1 Like

Ideální by bylo hezky a poslušně jezdit za Emilem a občas poznamenat ať přidá, že ho zdržuje. :slightly_smiling_face:

… protože je to tým jednoho jezdce :slightly_smiling_face:

az bude jazdit do dvoch desatin od majstra tak potom moze riesit, ze je dvojka. dovtedy mu nic ine nezostava, len sa naucit jazdit s tym co vyhovuje Vestappenovi.

7 Likes

Trochu to pripomina Hlavu XXII, ale tak nevidime to v F1 prvy krat… :slight_smile:

1 Like

ak je Lawson chytry, neprijme druhe husle, teda nie na zaciatku a nie, kym si ich kolega nevybojuje a nezasluzi. Presne naopak, ako mclaren, ked v madarsku dali hrat druhe husle Norrisovi. Nemal suhlasit!

Nerýpem, slusne sa pýtam, ale kde v Helmutkovom výroku vidíš Hlavu22?

1 Like

Hned Ti to tady oplatím - to jsi hodná, že ses zeptala, taky nevím :smile: .

3 Likes

Hlavu XXII jsem nikdy nedal a to jsem dokázal přelouskat kdejakou hovadinu do které jsem se už jednou pustil. Myslím, že ani film jsem nikdy nedokoukal celý.
Asi jsem měl dobré rádce, kteří mi vždy doporučovali zajímavější beletrii.

1 Like

Na to bych se zeptal @Bretnix , ten bude mít Yossariana načteného :grinning:

4 Likes

To by měl odpovědět ten, kdo to napsal. Hlava XXII označuje “no-win situation”, kdy člověk má na výběr jen z možností, které nevedou k úspěchu. To podle mě a asi taky podle @ReBeka není tahle situace.

4 Likes

Pamätám si to ako absurditu, kde pilot môže byť oslobodený od lietania vtedy, ak je duševne chorý. Zároveň však vyplnená žiadosť o oslobodenie od lietania dokazuje, že pilot nie je duševne chorý :slight_smile:

3 Likes

Já to beru jako okřídlené rčení, duševně choré bych do téhle debaty snad radši vůbec netahala :smile: . Mně hlavně připadá, že Lawson vůbec nemusí nějakou pozici dvojky řešit, stačí mu jezdit a ono se uvidí. Je mu 22 a dostal takovouhle příležitost, nad čím by měl bádat? @Triper , když ses zapojil, tak nám řekni jak vidíš pozici Lawsona v RB. Má se bát nebo ne?

2 Likes

Rozosmiala si ma :smiley:

Súhlas + čo hovoril Helmutko. Liam vie, že nikto nečaká, že hneď porazí Maxa. Jeho úspech bude, ak sa bude motať do max mínus 1-2 miest od Maxovej pozície. Takže lepšie, ako jeho predchodca :slight_smile:

1 Like

No jo, asi to má trochu dvojí smysl, jak jsem to napsala… Nebudu to víc rozebírat :smile: . Jinak, to je ta okurkovka, hledá se, kdo kde řekl nějaké moudro. Ale už se nám to krátí, do představení vozů zbývají tři neděle a pak už za týden testy. Zase jednou to zvládáme!

1 Like

Na testy sa velmi teším. Niečo mi hovorí, že aj keď už sme v čase konvergencie, opäť niekto trošku odskočí a prekvapí. Ale nebude to ten, kto vyhrá titul :slight_smile:

1 Like

Já si myslím, že vedle Maxe se musí bát kdokoliv.
Měl by tam jít s pokorou a doufat, že přijde na řadu, až jednou Max odejde, což je nepravděpodobné.

Řekl bych, že dokud dávají vedle Maxe takové jezdce, ukazuje to na to, že mají dojem, že mají Maxe pod kontrolou.

Antonelli a Lawson to budou mít letos nejtěžší si myslím, bude poučné je sledovat.

A samozřejmě Lewis, toho za tuhle šílenost obdivuju…

Pardón, špatně jsem to adresoval. @Evap

Max odjel poslední sezónu ve velké formě, ale taky je to jenom člověk a někdo ho sundá, jako každého. Jestli to bude Lawson těžko říct, aktuálně skoro vyloučeno, ale nemá co ztratit. Já doufám, že se nebojí on oni nikdo jiný z těchhle kluků, čeho taky… Přece se díváme na nejvyšší soutěž a ne na soutěž ustrašených králíků, ne :smile: ?
Nejvíc rozkývané křeslo má podle mě Jack Doohan, ale třeba jim tam křivdím.
Lewis je jiná liga, ale co - maximálně se zařadí mezi šampióny, co ve Ferrari neuspěli, tam je to folklór a bude v dobré společnosti :slight_smile: .