Aj simulácie F1 TV ukazujú, že Verstappen mal zostať na trati. Podľa Palmera mohol vyhrať | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen predviedol v Brazílii nielen jeden zo svojich najlepších výkonov, ale jeden z najlepších jazdeckých výkonov vôbec. Napriek fenomenálnej jazde zostala po nedeľných pretekoch visieť vo vzduchu otázka, či Red Bull urobil dobre, keď ho povolal na záverečnú zastávku v boxoch a prezul na softy. Podľa Jolyona Palmera nie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220065/aj-simulacie-f1-tv-ukazuju-ze-verstappen-mal-zostat-na-trati-podla-palmera-mohol-vyhrat

Red Bull vikend v Brazilii nezvladl, stane se.

1 Like

Zalekli se, a to jim není vlastní. Nebo Maxovi s novými pneu věřili příliš, fakt nevím.

1 Like

Vsetci vedeli lepsie ako RB co robit, len vtip je v tom ze RB mal na toto rozhodnutie najlepsie data.

2 Likes

Paráda vsetci sa vyjadruju.
Kde je vyjadrenie Red Bullu ?

“Max Verstappen predviedol v Brazílii nielen jeden zo svojich najlepších výkonov, ale jeden z najlepších jazdeckých výkonov vôbec.”

Škoda, že takhle neglorifikovali i Vettela v AD 2012, kde předvedl totéž.

1 Like

Těch výkonů takových bylo vícero, třeba Ham v Německu nebo Alo ve Valencii.

Vela ludi aj ja som toho nazoru ze mal Max ostat.
Chcel by som ho vidiet vyhrat a bol by to top vykon v historii F1.
Stale mi vsak chyba vyjadrenie RB k danej veci.

1 Like

Max má pořád šanci na celkové prvenství, i když slabší. Pokud by ho nechali venku a třeba vypadl kvůli defektu pneu, ztrácel by na Landa 64 bodů a byl by game over. Tak možná proto. A to říkám jako člověk, který si taky myslel, že ho neměli brát znova do boxů.
Tyhle výpočty ex post mi připomínají situaci po památném “Zázraku na Hudsonu”, kdy vyšetřovací komisi vyšlo, že by se kpt. Sullenberger zvládl s poškozeným letadlem vrátit na letiště a na ten Hudson to hodil zbytečně…
Mmch, výkon podal parádní a bezchybný, ale tyhle “nejlepší, největší…” jsou absurdní.

2 Likes

Tiez som si myslel ze ostane vonku, davalo to aj logiku a Norris tiez nemal cerstvu sadu gum v danom stinte. Na druhu stranu neviem na zaklade akych dat sa rozhodovali v RBR. A este jedna zasadna vec, tieto debaty sa vedu uz ked su preteky ukoncene a je to v pohode, ved to je niekoho praca robit tieto analyzy, ale myslim ze v pripade SC by sa mohlo stat ze by tam ostal Verstappen zranitelny s tymi pneu oproti chlapcom co boli za nim, tak si asi povedali v RBR ze lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche. kto vie

2 Likes

Rátajú simulácie F1 TV aj s možným náhlym prepadom tempa po tom, čo by mu komplet odišli pneu?

RB mal k dispozícií všetky dáta a aj na mediumkách z predchádzajúceho stintu a vedel ako veľmi Max celý stint tlačil, tak vedel odhadnúť aj životnosť pneu.

Keby sa mu zrazu prepadlo tempo o 1-2s, tak by možno prišiel nakoniec aj o pódium.

3 Likes

Urcite ten softver pre F1 robil odbornik, taky isty, ako ten co robil algorytmy tej predikcie vykonnosti jednotlivych teamov co sa tu s tym niektori tak radi ohanaju.

Urcite mal k dispozicii vsetky data, tak ako aj inzinieri Mercedesu. Maju Verstappenove tlaky v gumach, teploty, uroven degradacie…

RBR k tomu povedal, ze to vyhodnotili ako riziko skusat dojst do ciela s tymi gumami, asi mali najviac dat zo vsetkych. Zmylit sa mohli, ale teraz sa dobre mudruje kazdemu. Ked to nechceli riskovat, nechceli

3 Likes

Raptor, ty vlastne dalsiu sezonu zacinas fandit Astonu kvoli Honde, ci si prehodnotil? :smile:

1 Like

Za mě by na 100% by nevyhrál. 2.misto otázka.

Degradace není přímo úměrná. Ke konci to pak dropne.

1 Like

= génius :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

To mi připomíná tu hlášku z M.A.S.H. 4077
“Moje matka měla předtuchu, že budou bombardovat Pearl Harbour.”
“A řekla to někomu?”
“Ne, měla ji až den poté.”

4 Likes

Honde budem fandit, team budem sledovat, ale maju nesympaticku jazdecku dvojicu :grin: Aspon jednoho by mohli vymenit, za Leclerca alebo Piastriho napriklad. Pozicat si od Ferrari Bearmana nachvilu by som tiez schvalil :smiley:

1 Like

ako sa hovori, mali viacej stastia ako rozumu

ved este aj po tej zbabranej kvalifikacii zvolili do pretekov tu najhorsiu strategiu a len stastna suhra okolnosti zariadila, ze neskoncil na hardoch zaseknuty vstrede pola

1 Like

vie niekto ci na ten druhy stint na medium nasadil uplne nove, alebo uz pouzite?
lebo mne sa zda, ze do pretekov mu uz neostali 2 nove mediumky

urcite to rb vyhodnotil ako riziko inak by neprezuli, ale je otazne, ze ci to riziko vyhodnotili spravne kedze pocas vikendu sa viac krat riadne sekli :slight_smile:
kvalifikaciu vyslovene zbabrali a do pretekov zvolili najhorsiu moznu strategiu a len nahoda ich zachranila ked maxo dostal defekt v tom najlepsom moznom case