Aj simulácie F1 TV ukazujú, že Verstappen mal zostať na trati. Podľa Palmera mohol vyhrať | Magazín F1 - F1online.sk

sanca je velmi mala

1 Like

presne tak. Norrisa moze ohrozit uz len velka smola, vypadky, incidenty. Neda sa cakat, ze bude mat viac vypadkov a incidentov nasledujuce 3 GP ako mal celu sezonu dokopy.

1 Like

To je pravda. Ale v případě výpadku v Brazílii by nebyla už žádná. Pokud by dovezl víc bodů na Norrise, na Piastriho by se nic nezměnilo, takže šance by byla větší, ale o tolik zase ne. On je teď v situaci, kdy musí vozit body a nemůže si dovolit vypadnout, jestli si chce aspoň nějakou šanci udržet, takže nemůže ani kalkulovat s případnou kolizí s některým soupeřem. Tady je i ta nevýhoda, že ty soupeře má dva.

Zase je potřeba si připomenout, že Max může vytáhnout to co loni na Landa, který je v pozici, že se nesmí nechat vyřadit.

Predtým defektom mi neprišiel nejako zaseknutý. Bol na P13 ak sa nemýlim.

A ten pitstop navyše ho stál nejakých 15 sekúnd možno. Toľko by za stint na hardoch nestratil, keď zoberieme do úvahy aj to, že sa opäť musel predierať celým poľom z posledného miesta a pri tom stratil dosť sekúnd.

No, ja si zase myslím, že Norris môže na Verstappena a aj na Piastriho pritvrdiť. Ak to bude vzájomná kolízia uznaná ako racing incident bez dodatočného trestu a účastníci vypadú zo závodu rozdiel sa medzi jazdcami v celkovom poradí meniť nebude a je to výhoda pre pilota vpredu 3 VC , vlastne len dve pred koncom v celkovom hodnotení. Takže Verstappen a Piastri nesmú vypadnúť. Ale to ty vieš. To je ale obrovské riziko s neznamymi následkami a ja len dúfam, že takto v tímoch nikto neuvažuje a rozhodne sa na trati.

praveze ani velmi nie. Posledne co chce je dostat jedneho alebo druheho do hry skrz vzajomne vypadnutie s tretim. Pre Norrisa je idealne dokoncit vsetky 3 GP niekde na podiu.

1 Like

Hej myslel som najmä voči Verstappenovi. Piastri bohužiaľ stráca dych, ale počkáme si a uvidíme. Či?

• pred reštartom bol síce 13., ale predbehol len Colapinta a Strolla – zbytok mu z rôznych dôvodov uhol z cesty. Hardy boli tragické gumy, je nepravdepodobné, že by s nimi Verstappen dokázal zázraky.
  • stratil len 10 s (pri skončení VSC by bez pitu bol na pozícii Colapinta a ten bol 10 s pred ním).
  • poľom sa nepredieral – Ocon šiel hneď do boxov, Strolla obehol na cieľovke pár sekúnd po skončení VSC, Hamilton krúžil s poškodeným autom, Cunoda mu uhol, takže predbehol len Colapinta, no s tým si poradil aj Cunoda so staršími mediumkami, tak to zas taký problém nebol: de facto zadarmo bol na pôvodnej priečke pred pitom
  • keď sa dostal späť na 13. miesto, tak mal na Norrisa dokonca o pol sekundy menšiu stratu než mal pri skončení VSC fázy
1 Like

stalo ho to 9s
po restarte stracal 7s, po pitstope 16, tak ako ho to mohlo stat 15s?

a inak uvedomujes si, ze on tie miesta neziskal v tom prvom stinte po subojoch, alebo boli mu darovane ci uz vypadnutim bortoleta, leclerca, alebo pitstopmi lujza a tsunodu
on realne v tom prvom stinte predbehol len colapinta po restarte, nikoho ineho
takze tvrdit, ze by sa nezasekol je dost odvadzne tvrdenie, lebo realne na trati predbehol na tych gumach len najpomalsie auto v tych pretekoch

1 Like

Soudružka z NDR hold udělala chybu. :grin:

colapinta predbehol az po restarte resp. pri restarte a aj strolla
bortoleto a leclerc mu uhli vypadnutim a lujzo a tsunoda isli na pitstop pod SC a prepadli sa za maxa

Presne tak, jen se divim jak nekdo muze mit pravidelne tolik smuly myslim Oscar a druhy jako Red Bull s Emilem plny kos stesti a i kdyz se v tom evidentne motaji jak nudle v bande tak se relativne furt drzi.

Zoznam okoloností lap 9 - lap 71: Nič 62 kôl bez nejakého incidentu alebo safety car, čisté pretekanie. Max bol v lap 9 posledný P18. Za 62 postup P18 → P3 bez nejakých šťastných okolností.

Defekt označiť ako šťastie? To by som sa pozrel, ktorý pilot považuje defekt za šťastie. “Bol som zaseknutý v strede poľa. Ale potom som dostal defekt a to ma zachránilo. Musel som ísť na extra pitstop, prepadol som sa na posledné miesto a stratil som asi 10 sekúnd. Ešteže som ten defekt dostal a kvôli tomu som skončil P3. Inak by som vyhral.”

1 Like

Povedzme to tak ako to je, RB v rukach maxa mal brutalne tempo, ale nevyhral, a teda nechali body na stole, mozeme sa bavit o pit stope ktory nemusel byt, ale hlavny kamen urazu za mna prišiel už upgradami v mexiku, ktorymi za mna zasiahli do dobre fungujuceho monopostu a rozhodili ho, a vlastne az do nedele mali brutalny problem nastavit monopost… opravte ma ak sa mylim, ale oni isli preteky v BRA uz bez mexickych upgradov nie?

1 Like

Pošli to dál.

Redaktorom tu v poslednom case ide karta:

Nadpis:

Aj simulácie F1 TV ukazujú, že Verstappen mal zostať na trati. Podľa Palmera mohol vyhrať

Obsah:

Jolyon ukázal aj predpoklad vychádzajúci z dát, podľa ktorých by Norris dostihol a možno aj predstihol Maxa, ale ten by si komfortne udržal druhú priečku pred Kimim Antonellim.

Podľa našich simulácií by to bolo dosť tesné medzi ním a Landom, ktorý by sa dotiahol a pravdepodobne ho aj predbehol v posledných piatich kolách povedal Palmer.

Ano, celkovo si s tym Cunoda poradil podobne ako Verstappen.

no proste podla simulacii by skoncil druhy.

škoda veru, toto by sa za Hornera nestalo, tam sa vždy myslelo na win a nič iné