100 miliónov dolárov? Z údajného platu Lewisa Hamiltona vo Ferrari padajú sánky | Magazín F1 - F1online.sk

Měl by sis zjistit, kdo, jak a hlavně jakým způsobem se kupuje Ferrari.

Vůbec nezáleží jestli tam bude jezdit Hamilton nebo Maldonado.

Mozna 90% kupujících nevyjmenuje ani 3 jezdce.

Kdybys teď vyhrál třeba 100 milionů, tak ti ho stejně nejspíš ani neprodaj.

Rozhodnutí nejspíše udělal Vasseur.

„Sainz a Leclerc? Ti samozřejmě zůstávají,“ řekl John Elkann pro Agenzia di Stampa Italpress před dnem investorů společnosti Exor, která drží ve Ferrari klíčový podíl.

O marketingovém přínosu se nemusíme dohadovat, ten je už teď neoddiskutovatelný. Na tom se určitě shodneme :slight_smile: .

1 Like

Z hlediska prodeje aut Ferrari je to přesně 0.

V ostatních věcech určitě obří. :+1:

1 Like

Nevím jestli Vasseure, ale Leclerc už to dávno věděl že tam bude Ham :smile:

Říká se, že ano.
Pokud byl s Hamíkem seznámen, tak nejspíše dal sám větší přednost Hamíkovi, než Sainzovi.
Pouze laická úvaha.

Že by Vasseur podepsal takovou megastrar, jako je Hamilton, Elkannovi za zády nebo proti jeho vůli, to se mi zdá úplně nemožné. Ale možná jsem jenom člověk bez fantazie :smile: .

1 Like

Je to určitě práce Elkanna. :grin::+1:

Že by mu dal 100 mega ročně. Bonusy.
400 mega na projekty. A bůh ví co…

Tak… to zase takovej king Vasseur není. :grin:

Za zády by takové rozhodnutí určitě nešlo. Vasseur není Vhitmarsch aby svým šéfům tupě ukazoval jakou má moc.
Neboj. O žádnou fantazii nepřicházíš. Jen nejsi žádná fantast magorka, ale dívčina s velkým zorným úhlem. :wink:

Elkan posvětil Vasseurovou vizi.
Ten kdo posvětil vizi Binotta byl větší hlupák.

Faktor Schumacher ti z minulosti musel byt znamy,ked popieras silu osobnosti jazdca F1. Vdaka nemu si vtedy mnozstvo Nemcov kupilo talianske auto, ktore predtym podla nich nestalo ani za rec.

Bezne Ferrari 458,488,296 je vlastne seriova vyroba Ferrari a je dostupna komukolvek. Nie su to limitky a prave ich predaj a vyuzivanie vo Ferrari challenge ma prilakat co najviac “beznych” zakaznikov.
Limitky Enzo, FXX, LaFerrari, FXX-K SP1,SP2 a SP3 vsak su urcene len pre “smotanku” a dlhorocnych zakaznikov Ferrari.

1 Like

Vasseur mohol vyjadrit len svoj nazor, rozhodnutie urobil Elkann.
Myslis, ze ludia ako Elkan hovoria na verejnosti a do medii vzdy pravdu a nic len pravdu? Vlcik, Marko a dalsi tiez nie su anjeli, ze?:grinning:

Já si myslím, že největším Elkanovým by se dalo nazvat, že je dědic na tom správném místě.
Když se člověk podívá na rozsah Elkanového radiusu, tak musí vidět, že má tolik různorodých aktivit, že většinu z nich zná pouze zběžně a o většině z nich rozhodují jeho lidé. Kdyby se F1 skutečně věnoval, tak by nikdy nedopustil, aby se ve vedení Ferrari udržel Binotto tak dlouho.

Presne tak :slight_smile: nikdy nemal v podstate ani poriadnu konkurenciu, chvilu to vyzeralo na Ricciho alebo toho hned upratali na druhu kolaj az odisiel. Ale ked si pozriet komentare k mojmu prispevku tak som sa asi niektorych jedincov dotkol :rofl:

1 Like
  1. Ricci sa upratal sam, lebo vedel, ze Max so skusenostami ho znici
  2. Ked isiel do RB Gasly, tak pred sezonou sa pisalo ako Maxa preveri a ze to nebude mat take jednoduche
  3. Potom sa to iste pisalo o Albonovi ako o supertalente
  4. Znova to iste o skusenom Perezovi po jeho vybornej sezone 2020
  5. Co ma teraz robit, ked aj taky ako Norris sa tam boja ist? Ma im ponuknut cast svojho platu, len aby hejterom dokazal, ze porazi dalsieho dobreho pilota? Alebo ma odist z vitazneho timu, ktory je na vyslni?

Ved uz sa preberte. Aj o Hamiltonovi alebo Vettelovi ste pisali v rokoch dominancie, ze nema gule odist?

1 Like

Neviem ci si cital knihu Adriana Neweyho, tam uz nieco naznacil ako to v RB funguje. Jednoducho ich koncept fungovania je ze 100% idu na (jednotku) Verstappena nech sa deje co sa deje a to je aj dovod preco tam nikto nechce ist a zaroven dovod preco Ricciardo odisiel, nie preto zeby ho znicil alebo preto lebo RB ho mal na haku.
To ze Max nikdy nemal poriadnu konkurenciu vo svojom time je jednoducho fakt ci to akceptujes alebo nie, nemal proti sebe majstra sveta a ani ziadneho schopneho pilota, nech uz dovody su akekolvek. To znamena ze aj ked RB ma dominanciu tak on nieje pod tlakom a jazdi v klude. To sa o rokoch 14-16 v Mercedese nedalo povedat a bolo to si myslim zaujimavejsie.

1 Like

Pravda, navic loni Perez dostal po par zavodech zpet neodlehcene chassis 2022.

ja sa pamatam, ze to sam chcel.

Oh, tomu nebudeme verit, kdyz vyhral dva zavody a pak se propadl.

to ma nezaujima comu budete verit…