Dec '23
Yes radujme sa. Budúci rok je náš. Keď Sainz hovorí, že sa správa inak a moc mu to nevyhovuje, tak je dobre.
Dec '23
Inak vo Ferrari idú vyhrať matematickú olympiádu nie titul
1 odpoveď
Dec '23
@Hedgehog Vasseur sa chce túto zimu zamerať na strategické oddelenie podobne ako minulý rok sa zameral na pit crew a pitstopy
2 odpovede
Dec '23
▶ Nordotor
Fred ma plan, to sa mi na nom paci, ze napr aj tie pitstopy vybrusili dost a bude to len pokracovat
1 odpoveď
Dec '23
@Hedgehog Tu máš vpodstate zhrnutie Projektu 676

Dec '23
▶ Hedgehog
Hoši, nechci vám tu rušit ten váš Ferrari harém, ale Ferrari potřebuje úplně jiné věci, než ze kterých se tu radujete 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
- nedělat dílčí změny v personálním obszaení oddělení, třeba strategický tým potřebuje celkově překopat, ten tým je tam od 2008 s několika změnama, je logické, že jeden, dva lidi tohle nezmění.
- podporovat oba piloty stejně, Ferrari není v pozici boji o titul a mají šanci vytvořit boost pro oba piloty tak, aby jim vozili výsledky, jako Ham s Rosbergem, ale jestli chtějí dopadnout, jako Verst s Perézem, tak prosím.
- juniory mají podporovat, jako to dělá Mercedes skrze Williams (kde je dá alespoň, jako testovače, když nejde o sedačku), je potřeba si uvědomit,že jezdci potřebují přípravu a po Sainzovi a Leclecovi by měla přijít mladá krev juniorů, ne to plácat jezdcema z jiných týmů
- Fred musí skončit ty politický hry, jinak se nikam, ale vůbec nikam neposunou, jestli si tam CEo bude dělat svoje rošády, nikdy se ten tým nepostaví, jako tam byl za Todta, Brawna a Majkla
- Ferrari musí zlepšit komunikaci s fanoušky a veřejností, dávají tam prostor na spekulace, které zbytečně vytváří tlak na tým i jezdce, kritika italského tisku je známá, ale tady se už jedná o vytváření úplně zbtyečných očekávání a poté i kritiky, které není ani na místě, tým to však zasáhne
tohle by na začátek stačilo
2 odpovede
Dec '23
▶ Nordotor
Tak som mal pravdu s tymi rumors ze by mala prist? 
Dec '23
▶ HellHogr
isiel som spat a mas tam nelogicke veci tak ani moc neni na co reagovat 
1 odpoveď
Dec '23
chces mat rovnopravnost pilotov a zaroven aby to slapalo ako za todta brawna a majkla, ten dalsi pilot tympadom musi byt dvojka
na zbytok odpovedal nordotor
1 odpoveď
Dec '23
leclerc to s autom dokaze lepsie ako sainz, a podla dat ma byt nove auto rychlejsie na oversteer, co viac vyuzije leclerc
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Jenže to byla zmíněná chemi, jestli to ulehčí tvemu srdíčku, tak i Barri. Majkla jsem tam dal, protože s týmem tam byl i když se vystridali jezdci vedle něj, takže stálice, na ktere jde stavět. Nebylo to myšleno, jet na jednoho pilota. Však Ferrari 07, 08 tezilo z toho, že se Kimi s Massou dokazali zastoupit
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Obecně stavět jo, ale tady se píše, že dělat to na míru Leclercovi 
Dec '23
▶ HellHogr
mne pride blbost to hrat na kopirku z minulosti, nehnevaj sa
Fred tam, zda sa, buduje novy projekt podla svojho najlepsieho uvazenia, ma podporu najvyssich tak mu budem verit, ze to mysli dobre
ono je otazka do akej miery, a ci vobec by slavna trojica reinkarnovana na dnesok, fungovala
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Však to bylo přirovnání na to, aby to tam fungovalo, jako za jejich období, Todt byl s Ferrari 07 a 08 taky, tituly měli a co víc, tak nestaveli vše na jednoho pilota. Jak píšeš, je to blbost, aby šli znovu do toho modelu jasná 1 a 2
2 odpovede
Dec '23
▶ HellHogr
1 a 2 je nutnost ked chces mat ujasnene pravidla a vykonnost v teame, ono doteraz s tym autom boli dobri obaja
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Ale proč to tam musíš mit? Však Mercedes tohle nemá a funguje jim to 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
kazdy vie, ze v Merci je protezovany LEwis dokym tam je
to ze nemaju oficialnu 1-2 to neznamena, ze to tak nieje
2 odpovede
Dec '23
▶ HellHogr
nemyslim, ale okej
kazdopadne cesta 1-2 je ta spravna pre Ferrari podla mna, naco mat dvoch kohutov v teame, nikto nechce riskovat 2016 Merc
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Hama berú v tíme ako jednotku, no on zámerne trochu klame aj monopostom, že nad nasávacím otvorom nad hlavou má to T-čko žltozelenej farby, čo sa zvykne dávať oficiálnym tímovým dvojkám.
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
no, to su jeho oficialne farby tak asi to maju nejak interne 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Každá tímová dvojka na rošte v tejto sezóne má myslím to horné T-čko žltozelené. Rovnako aj Ham, ktorý je ale jednotka. Jedine, že by sa interne dohodli, aby mu to viac farebne ladilo s prilbou atď. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
Hamilton to má kvôli farbám, tak to bolo dlhooo už od Bottasa tuším
1 odpoveď
Dec '23
▶ Nordotor
Práveže nie. To žltozelené horné T-čko začal Ham používať až pri Russellovi.
Dec '23
▶ Nordotor
A kdo myslíš, že dělá pak to srdce toho vývoje? Musí to být lidé silní v matematice a fyzice. Tohle mi nezní vůbec špatně.
Dec '23
Dec '23
▶ Hedgehog
Měl jsi napsat, chtěl jsem jí zrovna prodat. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ spineIesssheep
mas ale v cestine, ze
ja som pisal jeziskovi este pred asi dvoma mesiacmi, aj som na to zabudol
otazka: je to dobre citanie?
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Právěže ve slovenštině. V češtině jí vydali později. Zjistil jsem že se to ve slovenštině čte hrozně špatně pro mě. Každopádně mám ještě originál anglicky. Takže bych neměl tuhle prodat fakt vyhodně. Je jako nová. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
Že vám do toho mluvím, za Schumiho Ferrari nestavělo na jednoho pilota auto, ale celý tým.
1 odpoveď
Dec '23
▶ spineIesssheep
to predas v pohode za 4 kila
Dec '23
▶ Hedgehog
Túto knihu si chcem v budúcnosti tiež kúpiť, momentálne čítam toho Mechanika 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
sa dohodnite so Spinlessom, spravite biznis 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Som za, ale potom musíme nejako vymyslieť, ako zamaskovať údaje odosielateľa a prijímateľa.
Spinelesssheep mi knihu nechá niekde na polceste na parkovisku pri Brne a ja mu tam nechám peniaze alebo opačne. Je to vec vzájomnej dôvery členov anonymného fóra 
2 odpovede
Dec '23
▶ Explorer
Dec '23
▶ Explorer
Já tam svou adresu tuším davat nemusím, když přijdeš na adresu, kterou mi budeš ochotný sdělit, tak se mužeme domluvit a pošlu ti to.
2 odpovede
Dec '23
▶ spineIesssheep
Dobre, nejako to už vymyslíme. Peniaze viem dať aj dopredu. Tebe mám tendenciu veriť, lebo tiež počúvaš Metallicu 
Dec '23
▶ Hedgehog
S P.O.Boxom nemám skúsenosti.
Dec '23
▶ spineIesssheep
Jestli nechce dát adresu tak to můžete taky vyřešit balíkem na poštu.
1 odpoveď
Dec '23
Dec '23
▶ Situs
Ako to rieši @Triper, keď posiela šiltovky? Asi tam nedáva svoju Plzeňskú adresu. Jedine, že by to posielal len kamarátom.
Dec '23
▶ PUFF
Prečo?
(15 dospelých Puffov pijúcich Red Bull)
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Tohle mi teď bez jakékoliv souvislosti přišlo na twitter, takže už chápu tvé strasti 
2 odpovede
Dec '23
▶ Situs
Tomu se říká nechat se opíchat. 
Dec '23
▶ Explorer
PUFF
Püsiliige
Tak když si neumíte poslat knížku. 
Prostě to zabalím a pošlu. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Situs
citim z tvojho okomentovania zavist, ale neboj, vies ako to je, aj maly kasparek spravi velky cirkus
(ale pozor, nie na velkom javisku
)
Dec '23
▶ Hedgehog
Jakože nikdo nechce riskovat titul v PK a v PJ? 
1 odpoveď
Dec '23
▶ PUFF
Tě zase Karolína nechala bez dozoru?
Dec '23
▶ PUFF
Posielal a príjmal som už dosť vecí, ale nikdy som to nepotreboval riešiť anonymne
. Cez ten P.O.Box na poštu ako spomenul @Hedgehog by sa to asi dalo.
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
hladas si len argumenty aby si bol nasilu v opozicii, nuda 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Já nejsem na sílu v opozici. Ferrari 07, 08, Kerc 2014-16 ukazali, že to jde. To jen vy bjste furt chtěli tymovou režii
1 odpoveď
Dec '23
▶ Evap
No to jsem taky myslel, že tam vytvářelil dlouhodobě tým, který fungoval, Majkla jsem zmínil, protože od 96 tam byl s týmem
Dec '23
▶ HellHogr
tak pisal si o triu Todt, Brawn, Schumacher, jak spravne poznamenala aj Evka, tam bolo nie auto, ale kompletne cely team na Schumiho spraveny a tahali to nanho, to ze historicky malo Ferrari aj Merc “obe jednotky” neznamena, ze to je spravna cesta … Podla mna spravna cesta je mat silne auto, ktore je flexibilne na vacsinu okruhov, a sp1ckoveho pilota, ktory ho skroti a bude s nim brat vitazstva a ten druhy podia
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Tak proč píšeš, že je cesta 1-2, Sainz letos podal slušný výkon a ty ho hned degraduješ 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
PUFF
Püsiliige
Myslím, že se nemusíš bát.
Spine asi na tebe nebude zvědavej, aby tam musel jezdit.
Jedině, že bys mu poslal fotku bez trika, to by pak změnilo situaci. 

Honza mi dal taky adresu, když jsem mu posílal věci, ale to bych se musel hodně ztratit, abych tam přijel. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
pretoze auto co mali k dispozicii bolo postavene tak aby vyhovovalo viac Sainzovi, dakujeme Binotto 
1 odpoveď
Dec '23
▶ PUFF
Fotku bez trička mu pošle Russell. Keby som mu fotku bez trička poslal ja, tak tú knihu mi dá zadarmo 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
PUFF
Püsiliige
No vidíš, tak by přijel, kniha zadarmo + ještě rande. 

1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Ale no, sám si říkal, že š-p-i-č-k-o-v-ý pilot se adaptuje
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
no ve sa Leclerc adaptoval, preto sa zda, ze so Sainzom su vyrovnani 
stale

1 odpoveď
Dec '23
▶ PUFF
Rande nie, tá kniha bude stačiť 
Dec '23
▶ Hedgehog
Nechápu tě, takže místo toho, aby Ferrari mělo vyrovnanou dvojci a být alespoň za dominatním týmem, tak to maji udelat na míru Leclercovi, aby se cítil dobře a Sainz ať ostoruha? A bodově není PK důležitý?
3 odpovede
Dec '23
▶ HellHogr
Dec '23
▶ HellHogr
PUFF
Püsiliige
Však Ferrari má vyrovnanou dvojici… Bylo to 1-1 a teď o 6 bodů vyhrál Leclerc.
Škoda, že jim Wolff dal penalizaci… To by Carlos vedl 2-1. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
Dec '23
▶ Hedgehog
Však Le není 1 apríl, tak proč ten joke? 
1 odpoveď
Dec '23
▶ PUFF
Hrozný, jak Wolff se plete do interních bojů jiných týmů, hned by mu měli z FIA vystavit nový vyšetřování
Dec '23
▶ PUFF
@Explorer @Situs
Jj dalo by se to tak vyřešit, akorát já teda skorem nikdy nepotřeboval takto posílat věci. Nevím vlastně kolik by takový balík s knihou stál odeslat z české pošty.
2 odpovede
Dec '23
▶ spineIesssheep
PUFF
Püsiliige
Zasilkovna má aplikaci, tam se myslím nějak přihlásíš a je tam možnost, že chceš odeslat balík…
Dáš to do zasilkovna boxu a oni si to tam vyzvednou… nebo tak něco.
A pak jestli tam mají na Slovensku taky zásilkovna box, tak to mužes poslat tam a explo to vyzvedne…
Akorát, to budete mit bez rande. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
Dec '23
▶ spineIesssheep
zasilkovna je odpoved, prides na vydajne miesto, povies, ze chces poslat balik na adresu a postaraju sa o to
Dec '23
▶ Hedgehog
Však ty nevedeš seriózní diskuzi od doby, co jsi troll 
1 odpoveď
Dec '23
▶ PUFF
Zásielkovňa je aj na Slovensku. Ak sa to teda dá spraviť viacmenej anonymne, tak som za.
2 odpovede
Dec '23
▶ HellHogr
s pohladom na smerovanie Ferrari my dvaja nesuhlasime, a to je v poriadku, mozes sa tu aj roztrhat a “faktami” sa mi snazit vysvetlit tvoje myslienkove pochody, ale stratis akurat cas 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
PUFF
Püsiliige
Asi jen telefonni cislo, aby sis to mel jak otevrit, jinak tam muze byt nejspis vsechno smyšlené. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
Otázka je jakou si představuješ cenu. Na Heurece jsem koukal že nejnižší nabídka je asi 551kč.
To asi mužeme pořešit v soukromých zprávách, tu knížku bych ti nafotil, ale je prakticky netknutá. 
1 odpoveď
Dec '23
PUFF
Püsiliige
Neweyho mam rozectenyho.
Je to zajímavý, ale tlustá knížka. 
Ale celkem mě to bavilo. Newey genius už od dětství. Líbí se mi jeho přístup, že od začátku chce ty pravidla obelhat.
Brawn mě, ale asi chytil víc.
Dec '23
▶ spineIesssheep
Nemusíš nafotiť, verím Ti. Skúsim to dnes porovnať s cenou danej novej knihy na Slovensku, ale čo sa týka ceny, tak sa viem prispôsobiť, aby Ti to vyhovovalo. Poriešime to teda potom v súkromných správach, lebo teraz idem off. Zatiaľ díky.
1 odpoveď
Dec '23
▶ PUFF
Telefónne číslo dám prípadne manželkine 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
Dec '23
▶ Explorer
Ok, kdyžtak napiš pokud bys o to tedy měl zajem a nějak to pořešíme. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Proč bych se roztrhal? Ty jsi tvrdholavej ježek, kterej se připravuje na Vánoce, tak ti odpouštím tenhle přístup 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
mam len na to iny nazor, get over it 
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
PUFF
Püsiliige
Nic…Ale můžu ti napsat názor na Ferrari.
1 odpoveď
Dec '23
▶ Hedgehog
Tak uvidíš, že mam pravdu no 
Dec '23
▶ PUFF
Jak nic, však prohraješ další sázku
1 odpoveď
Dec '23
▶ HellHogr
Dec '23
▶ PUFF
Ale dá, však jsme se vsadili, Ham mistr světa a racing bulls před AM o wisky
Dec '23
▶ spineIesssheep
Súkromna správa sa mi nedá poslať, lebo máš zamknutý profil (jedine, že by si poslal správu Ty mne a ja zareagujem
).
Pozeral som na Heureke spomínanú knihu a cenový rozsah vychádza od cca od 21€ (aj so zaslaním) do cca 28,50€ v kamennej predajni Panta Rhei, v ktorej by som ju pravdepodobne kupoval.
Čiže ak by cena od Teba aj s kvázi anonymným poslaním cez zásielkovňu bola o niečo málo nižšia ako 28,50€, aby sa mi to oplatilo, tak to pre mňa má zmysel.
Rozhodol som sa ale, že by som to riešil až v priebehu budúceho roka, lebo nedávno som si kúpil toho Mechanika od Priestleyho. Ak ju budeš mať stále k dispozícii, tak sa určite nejako dohodneme. 
1 odpoveď
Dec '23
▶ Explorer
Určitě bude k dispozici a rozhodně jsem ochotný prodat jí levněji než je nejnižší cena.
Nevím, musím zjistit kolik by stála doprava takové knihy na Slovensko, ale chtěl jsem ji prodat za 3 nebo 4 stovky to znamená max 17 euro třeba. Ono jinak by pro tebe asi nedávalo smysl si to takto kupovat. 
1 odpoveď
Dec '23
Dec '23
▶ Nordotor
Dec '23
▶ spineIesssheep
Ok, super
. Potom ju teda budem riešiť určite cez Teba. Pripomeniem sa Ti ohľadom toho.
Úplne mi potom stačí ju poslať napríklad na poštu do Uherského Brodu (vrámci Česka bude poštovné lacnejšie) a ja si to spojím s cestou do aquaparku v Brode