Zoznámte sa: Mercedes W15 | Magazín F1 - F1online.sk

Jednou změna bude muset přijít, ale co bude to pravé palivo? Kyseliny, plyn, vodík, nebo třeba metan?

Prave palivo by mel urcit trh, ted to vypada ze chtej automobilky nabizet co nejvice alternativ.

To asi nechtějí, ale k boji na více frontách jsou tlačeni.

Ano, musi byt pripraveni kdyby se to zvrhlo na jednu stranu, bohuzel jsou to v uvozovkach jen vyrobci.

Nad tím tak přemýšlím a on to ten Hogřík možná myslel dobře.
Samozřejmě, kdyby byla nafta povolená, všichni by na ni jezdili. Nebo by ji alespoň dávkovali samostatným vstřikem do válce k benzínu.
Ona má totiž nezanedbatelně větší energetickou hustotu.
Zase je ale těžší, tak vlastně nevím…

Je to hodnej kluk. Mám ho rád.
Celou noc jsem studoval W15.
Odpoledne mi můžeš ukázat, co jsi nakreslil.
Jdu spát. Ahoj.

Nenakreslim samozřejmě nic, kdysi mi jeden profesor na konstrukci řekl, že budu konstruovat tak maximálně sekačky na trávu…
Tak jsem už tenkrát vzdal veškeré ambice v tomto oboru :thinking:.

1 Like

Energetická hustota se vztahuje k množství energie obsažené v palivu na jednotku hmotnosti nebo objemu. Jedinou jednotkou, kterou jsem znám, je megajoule na litr (MJ/l) nebo megajoule na kilogram (MJ/kg). Níže jsou uvedeny přibližné hodnoty energetické hustoty nafty a benzínu:

Energetická hustota nafty:

Přibližně 35,8 MJ/l (litru)
Přibližně 42-45 MJ/kg (kilogramu)

Energetická hustota benzínu:

Přibližně 31,5 MJ/l (litru)
Přibližně 44-47 MJ/kg (kilogramu)

Z uvedených hodnot je patrné, že nafta má obecně vyšší energetickou hustotu než benzín, což znamená, že nafta poskytuje více energie na stejný objem nebo hmotnost paliva ve srovnání s benzínem. To je jedním z důvodů, proč některá těžší vozidla, jako nákladní kamiony, využívají naftu namísto benzínu, aby mohla dosáhnout lepších výkonů a efektivity.

Audi s naftovým motorem slavilo v Le Mans velké úspěchy.

Záhada, že jsou tu lidi už ve 4 h ráno.
Nechápu proč nespí :smiley:.

1 Like

Třeba rychle stárnou. Když jsem byl mladý, tak jsem dokázal prospat 28 hodin za den. Teď tady nakouknu třeba ve dvě ráno, pak ve tři a podobně.
A nejhorší je, když si po večeři trošku zdřímnu před spaním. Pak jsem dlouho vzhůru a spaní hodně trhané.

Já usnu kdekoliv a kdykoliv.

Já po jídle taky. :grin:

Teď spím v křesle na letišti v Memmingenu.

2 Likes

V zimě do německého města? To by se mi moc nechtělo.

Je to dřina, no…

Věřím. Pracovní povinnosti někdy bývají muka.

Pozor, aby vás @airobot neoznačil za špatné osoby, které se měli líp učit, když musejí tak brzo vstavat a fungovat :grinning: @Hedgehog si bude psát seznam, kdo kdy co napsal …

1 Like

Taky se hodně změnil Hedgehog :worried:.
A nezapomeň, Airobot jsem já.
Tímto končím dnešní hlášení .

1 Like

Ja sa menim a vyvijam kazdy den :grinning: