Zlatá éra je dávno preč. Vrchol Formuly 1 sa už nevráti, vyhlásil Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Formule 1 a FIA to s marketingom a promovaním nových monopostov zatiaľ príliš nevychádza. V podstate okrem Tota Wolffa a zástupcov Mercedesu, ktorí nové autá vychválili do neba, počúvame väčšinou obavy a zmiešané reakcie. Asi neprekvapí, že „posledný dinosaurus“ Fernando Alonso sa nepridal k ľuďom, ktorí sú z nových hybridov dvakrát nadšení.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/226094/zlata-era-je-davno-prec-vrchol-formuly-1-sa-uz-nevrati-vyhlasil-alonso

Je příjemné, když s autem můžete jezdit na hraně fyzikálních zákonů, ne řídit efektivně nebo roboticky, abyste maximalizovali účinnost.

… tak jest. A myslím že pro F1 je to špatná cesta.

3 lajkov

image

Kolik je už to roků co ho vyhodili z Ferrari?

Fernando ma, zial, pravdu :slight_smile:

To je ta snaha mít 12 týmů a nové motořáře. etc.
Snižují se nároky. I ta 16.1 komprese je snížení pro to, aby to noví motoráři měli jednodušší.

Buď chceš F1 pro nejlepší nebo pro všechny. F1 se vydala cestou pro všechny.

A co ako ze odisiel od ferrari.
Aku to ma vypovednu hodnotu ?

Puffe casto rozmyslam nad tym, kde je u Teba hranica medzi serioznym rozmyslanim, sarkazmom a snahou strielat len tak do vzduchu. A zda sa mi, ze ta hranica neexistuje.

1 lajk

A kdyže byla ta nejvíc zlatá éra? Protože každý mluví o jiném období, a podezřele náhodou to je vždycky ta éra, na které vyrůstal. Zvláštní, že? :slightly_smiling_face:

Já jsem z tohohle už vyrostl. Teď řeknu kontroverzní názor, F1 nebyla před 20-25 lety lepší (nebo před 30-40 lety doplň podle sebe). Formule měly lepší ten feal rychlosti, ale to je za mě málo. Pustťe si náhodný závod a uvidíte tu neskutečnou nudu. Moderní éra za mě lepší, akorát je tu problém dominancí po 2014. V tomhle byl období konce atmosfér lepší.

2 lajkov

On to ale říká z pohledu sebe, co by jezdce, ne diváka :thinking:

2 lajkov

F1 nie je futbal kde je brana rovnaka uz 100 rokov.
Musi sa vyvijat, menit, to je normalne, to je jej DNA.
Vývoj musi byt a nevadi mi.
Vadi mi ked ide nespravnym smerom, ze auta su extremne velke a tazke, ze sa nevedia za seba dobre zavesit atd …

No a já to říkám z pohledu sebe :stuck_out_tongue:

Pravdu máš. Však komu se stýská, může jezdit na Grand Prix de Monaco Historique, žádný problém :slight_smile: .

1 lajk

Ved tu sa ani nekritizuje vyvoj a zmeny ako take, nikto netvrdi, ze sa mal pokrok ignorovat.
Ale ide o tie jednotlive zmeny, ci su spravne a sam si uviedol hned 2 oblasti, kde nie su a tym “zoznam” nekonci :slight_smile:

Nešlo imho o jednoduchost, ale aby museli vymyslet jinej motor, ty současní by měli vlastně hotovo z minula a to by byla výhoda.

Říkáš to dobře, ono všichni tak nějak fňukaj směrem dozadu , že dobře už bylo. A není to vždy pravda. Normální psychologická vlastnost.

A ta F1 je teď rozmanitější, ač vždy je něco za něco.

Pokud se vrátí V6 či V8 , bude to super … no a tu dokonalost, co všechno dělá sterilní, je potřeba vždy lehce “bourat”.

2 lajkov

Ty ale nejsi řidič a neřídíš závodně. Pak samo můžeš mít větší požitek i z piškvorek :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 lajkov

No ale jsem fanoušek a na fanoušcích celý tenhle ansábl stojí a padá. :stuck_out_tongue:

To nikdo nepopírá. Ale jestli se díváš teď, mám strach že by jsi se nedíval na kvalitu 2006,2007,2008 atd :stuck_out_tongue_closed_eyes: Já jo :sunglasses:

2 lajkov

To zcela určitě, je to neskutečný bussines , ta F1. A myslím že to poroste a o hodně…

David potřebuje v autě všechny asistenty zapnutý aby si vůbec dojel pro rohlíky. Takže ho musíme chápat… :sweat_smile: Je jasný že Alonsa nepochopí.

2 lajkov