Po piatku by Ferrari zrejme nenamietalo zisk druhého a tretieho miesta v kvalifikácii, no po sobote v Maranelle cítiť sklamanie. Taliansky tím bol totiž veľmi blízko obsadeniu prvého radu, keby ho nepreskočil George Russell so svojím kolom pod žltými vlajkami. Frédéric Vasseur sklamane krúti hlavou nad rozhodnutím FIA.
jasne, ze mala byt cervena vlajka a tento rok uz raz aj bola. Nepamatam, kde to bolo, ale hned ako to nabural, tak dali cervenu. Kazdopadne bez VER nehody by sme boli mozno az treti a stvrti, pripadne, podla VER casu, mozno 5. a 6… takze dobre to dopadlo ako to je.
Ono v takychto pripadoch to ma byt automaticky red flag, a vzdy aj byva ked je niekto v bariere v rychlej zakrute.
Cize jednoznacna chyba FIA.
Kazdopadne Russel to spravne vyuzil.
Myslum si ze s tymito pravidlami mozu taketo situacie byt bezne kedze tym ze pilot zacne skor rekuperovat, ma viac energie ktoru pouzije za nehodou a v case na kolo ani nemusi nic stratiť.
Toto Wolf s Mercedesom a ich dalsie spinave politicky tahy a ochrana FIA.
Cele roky sa na toto svinstvo pozerame.
Zajtra prajem Mercedesu pekne 3 a 4 miesto.
Fred sa len teraz zobudil? Kde zil poslednych 12 rokov? Medved bol vzdy chranena zver, len sa to nikto neodvazil vyslovit nahlas. Vlcik je sk.rvene dobry politik,ked su z neho vsetci vy.rati. Aj Aduo vyuzil vo svoj prospech, pricom ma Medved najvykonnejsiu pohonnu jednotku, co dnes znova ukazal. Kde sa na to hrabe Ferrko so svojimi +5 konikmi.
Bylo to dle pravidel. Musí v tom mini sektoru ztratit minimálně 5% předešlého času.
Prý tím 100m liftem ztratil 0,15s, takže to bylo 5% s přehledem. A přesto to stačilo na pp o 0,25s.
Ak by si Fred vytiahol hlavu z prdele a miesto chychotania sa s Montoyom pri mikrofóne použil 1% mozgovej kapacity tak by spomenul najobľúbenejšiu kartu Wolffa - bezpečnosť. S týmto človekom Ferrari v živote trofej nevyhrá
No to bol aj v poslednych pretekoch na polposition a nakoniec nevyhral s tym najrychlejsim autom. Antoneli jazdi vetsie bomby v pretekoch. GR je rychly pilot na jedno kolo ale na cele preteky nebyva as tak rychli. Skor by som povedal ze on nepatri do top 10 najrychlejsich jazdcov celkovo ale ma velmi dobre konzistentne vykony. Piloti ako Antoneli , Max, Piastri , Noris Leclerc alebo Hamilton vedia ist dlhodobo na hrane . Presne toto iste kedysi ked prisiel do f1 do mercedesu tak ho porovnavali s Maxom , Leclercom a Norisom v eiskingu a presne uz vtedy o nom hovorili ze nema tu surovu rychlost ako ty dalsi jazdci ale ze je sice nieco pomalsi ale nahradza to svojim konstatntnym vykonom s minimom chyb
On tvrdi ze tym stratil 3-4 desatiny… cize v poslednom sektore na Leclerca ziskal 6 desatin a nasledne stratil 4…
Ale nie pozrime sa na to triezvo a ignorujme co tvrdi, proste mu to vyslo idealne pred brzdenim tak rekuperoval skôr a vďako tomu mal následne viac šťavy, a preto bola strata úplne zanedbateľná, práve o tom sú tieto pravidlá, niekde ušetríš, inde použiješ…
Len je to pohybovanie sa na ostrí noža lebo komisári raz rozhodnú takto, inokedy naparia okrem zmazania času aj stratu 3 pozícii… vždy je to o tom ako sa vyspia… kedy dostal šmyk a trafil Verstappena tak by dostal diskvalifikaciu zo sezony že nespomalil dostatočne…
Tu však nespravil nič proti pravidlám, chybu spravila iba FIA, toto je vždy okamžitá RF, ale tam sa nie je čo vzrušovať, v tom sú konzistentní