Zbytočná chyba, priznal Piastri po sedemnástom mieste | Magazín F1 - F1online.sk

Forma Oscara Piastriho sa v posledných týždňoch značne prepadla. Po pretekoch v Maďarsku, Monze či Baku sa o ňom hovorilo ako o budúcom majstrovi sveta. Na jeseň sa však Austrálčan začal trápiť a jeho chyby začínajú ohrozovať snaženie McLarenu v Pohári konštruktérov. Do Veľkej ceny Mexika odštartuje až zo sedemnásteho miesta a nemôže z toho obviňovať nikoho iného len seba.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/176634/zbytocna-chyba-priznal-piastri-po-sedemnastom-mieste

Chlape seber se, nebo si tu budou myslet že to děláš schválně :smile:

1 Like

Což o to, stane se. Zajímal by mě spíš rozhovor s Pérezem, ale ten asi nebude.

To uz spomenul, ze nema nove diely. Nebude sa predsa opakovat.

Na F1TV bol…
Taka jeho klasika :smiley:

@Matti On asi vůbec nemá nové auto, vypadá to na nějakého veterána. U něj je to katastrofa, připomíná mi Ricciarda v posledním tažení u McLarenu.

Aj bez tej chyby bol pomalý. Piastri je jednoducho slabý v Q a to sa s vysokou pravdepodobnostou ani nezmeni. Dostava vacsiu nakladacku od Norrisa ako minuly rok.

1 Like

Má zatím výhodu, že se od něj obecně nepožadují stabilní výkony. To je proti Norrisovi zásadní rozdíl. Pokud se opravdu usadí na předních pozicích, situace se změní a tohle už si nebude moct dovolit. Pak se teprve ukáže, jestli se současný hype zakládá na pravdě.

To nezistíme. O chvíľu bude v RB tak ako som to tu pisal pred rokom. Mark urobí všetko preto aby tam Piastri bol.

To se může dost dobře stát a byla by to zajímavá situace. Už jenom kvůli tomu, že by to nebyl vykulený vlastní odchovanec ani od začátku plánovaná dvojka. Taky RB může v dalších sezónách tahat za kratší konec provazu, od titulů Vettela k Verstappenovi uplynulo 8 let. Ale to vyřeší budoucnost, teď je pozdě na nějaké smysluplné úvahy :smile: .

Otázka je, že kedy ich začne podávať? Je na konci svojej druhej sezóny. Má to byť generačný talent, víťaz F3 aj F2 vo svojej úvodnej sezóne ak sa nemýlim.

Predbiehať vie, raz za čas odjazdí perfektný víken a zatieni Norrisa, ale potom zas bieda a chyby. Začínal som mu veriť po Monze a opäť nič.

Kedy sa na neho prestane pozerať ako na nováčika?

Colapinto a Lawson prišli a od začiatku podávajú výborné výkony na úrovni pilotov, ktorí sú v F1 roky. Nie sú síce na Norrisovom leveli, ale ani oni dvaja nemajú byť na Piastriho leveli.

1 Like

Piastrimu ubližuje asi ta přílišná adorace.

Má to za 2 sezóny s Norrisem asi 30-10, jak v Q, tak v R.

S tím, že když je Pia před Norrisem, tak to je vždycky: “Novej Verstappen, nová hvězda, novej mistr světa, měl by jít do RedBullu, měl by být jednička, Norris už se klepe” a bůh ví, co vše. :laughing:

Víc mě zaráží, že to není od fanoušků, ale prostě od odborníků.

Jsem jeho hater, ale nejsem slepý.
Vím, že je dobrej, to bez pochyb, ale nevím.
Zcela upřímně jsem si za tu dobu, co jezdí u něj řekl tak 3x něco ve stylu “wow to bylo fakt dobrý”.

Ale těžko říct. Jsem ovlivněn.
Podělal si to u mě, a to ani nevyjel.
Nevím, jestli tu mou bariéru někdy prorazí.

1 Like

Tak musí ako všetci WDC level jazdci. To isté ako LEC, HAM, VER. Proste od prvého dňa v F1 podávajú elitné výkony. Niečo špeciálne u PIA som nič také špeciálne zatiaľ nevidel.

Piatri to robi zamerne,aby nepomahal Norrisovi…

To není otázka na mě, já se té “Piastrie” neúčastním :smile: . Pro mě je to nadaný pilot, ale na závěry je ještě brzy. Taky souhlasím s tím, že už to zase takový nováček není. Jednoduše zatím těží z postavení, při kterém může překvapit, a taky z řekněme obratné práce pana manažera, který ho umí dobře (i podprahově) propagovat. Takže se o něm aktuálně mluví líp, než by odpovídalo na základě výkonů :woman_shrugging:.

4 Likes

Otázka je, či (to vie iba Oscar a Mark) v McLarene má reálne šancu stať sa z jedničkou pohľadu dielov, prístupu atď. To čo rozpráva Stella či Brown do médii jak nemajú 1 a 2 je jedna vec, reálny pohľad jazdca iná.

Potom sa tu natíska otázka či prehra pod Verstappenom nie je “lepšia voči jeho renomé” ako prehra pod Landom. Lebo napríklad takému Checovi sa nevyčíta (teda od ľudí schopných vnímať realitu), že neporáža Maxa ale že jazdí markatne ďaleko za ním, povedal by som miestami dvoch tried. Myslím si, že by s Maxom dokázal jazdiť vcelku vyrovnanú partiu, minimálne vyrovnanejšiu ako Checo a predpoklad (aspoň za mňa) je, že má omnoho väčšiu šancu sa stať potencionálne jedničkou (napr. odchod Maxa z F1/MB/AM) ako pri Landovi (neexistuje dôvod na odchod z McLarenu alebo F1), respektíve už aj keby len si zoberieme aktuálny prístup McLarenu k Landovi, kedy odmietali spraviť prvé posledné pre jeho titul (= zarezať Oscara).

Ja ho mám veľmi rád a veľmi mu prajem titul, na druhú stranu neviem čo chcem vidieť v RB. Skôr nie.

To je složitější, než by se zdálo na první pohled. Jakýkoli jezdec, schopný bojovat o titul (jiný cíl zatím ani Piastri nemůže mít), musí mít štěstí na auto/tým. Problém je, že v současnosti se uzavírají dlouhodobé smlouvy, takže se jezdcům výrazně snížil manévrovací prostor a volba týmu je ještě důležitější, než byla dřív. Nejjednodušší je nastoupit do týmu z první pětky, popř. aspoň perspektivního týmu, a vyhodit ze sedla stávající jedničku. O to se teď právě snaží, ale zatím je kolem toho víc humbuku než opravdových výsledků. Stačí se podívat, jakým způsobem vletěli “mezi dospělé” Vettel, Hamilton nebo třeba Leclerc. K tomu není ideální, že jsou si takhle věkově blízko. Přestup do Red Bullu se nabízí pro jednoho nebo druhého, ale je to risk - můžou se tam ještě víc “udělat nebo oddělat” a kalkulovat jenom na Maxův odchod (i na trvající formu Red Bullu!) se taky nedá. Je to jako hodit si korunou :woman_shrugging:. Ale celá situace není nijak výjimečná, podívejme se aktuálně na Carlose Sainze. Ani sebelepší výkony mu sedačku v dobrému týmu nezajistily a je úplně jedno proč.

Samozřejmě, nechce se mě a asi nikomu věřit, že záměrně se nekvalifikoval do čelních pozicí startovního pole a nemusel pomáhat Landovi, ale ta otázka se trochu v nadsázce pochopitelně nabízí, protože to poslední co Oscar potřebuje je Landův titul, protože to logicky musí oslabit jeho vlastní pozici v týmu. Nepřizná to samozřejmě ani na mučidlech, ale logika je neúprosná-je to prostě tak-až bude mít Max letošní titul v kapse-Oscar si vnitřeně vydechne :slightly_smiling_face:

1 Like

Absolútne súhlasím.

Ani som to nechcel podať ako “lepšiu voľbu”. To absolútne nie je.

Jeden z nich si podle mě dřív nebo později bude muset hledat místo jinde. Otázka je, který z nich to bude a co se nakonec ukáže jako lepší volba, jestli jít nebo zůstat. Ale na to bychom si museli otevřít věštírnu :smile: .

2 Likes