Zaujímavá bitka o sedačku na rok 2024, hovorí o Pérezovi a Ricciardovi Karun Čandhok | Magazín F1 - F1online.sk

Za akým účelom najal Red Bull Daniela Ricciarda? Je totiž zrejmé, že Austrálčan do tímu neprichádza, aby trávil celé dni a noci na simulátore; na to majú v tíme priam armádu mladíkov. Otázka preto znie, je Ricciardo pre Red Bull iba marketingovou figúrkou alebo o ňom vážne uvažujú ako o prípadnej náhrade za Sergia Péreza? Experti a komentátori britskej Sky Sports sa pri tejto otázke nezhodli.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/86636/zaujimava-bitka-o-sedacku-na-rok-2024-hovori-o-perezovi-a-ricciardovi-karun-candhok

Red Bull si podla mna musi ujasnit co chce. A uprimne, nevidim scenar, ktory by hovoril v prospech Ricciarda.
Scenar A, ak Red Bull bude k Verstappenovi hladat poslusnu dvojku, tak na to im Perez uplne staci.
Scenar B, ak budu hladat k Verstappenovi vyrovnaneho jazdca, tak sa hadam budu pozerat po niecom lepsom, ako Ricciardo. Red Bull sa nemoze divit, ze Verstappenovi jeho kolegovia uz dlhe roky nestacia, ked stale hladaju priemernych, maximalne nadpriemernych jazdcov zo stredu pola.
Jedine, co hovori v prospech Ricciarda je to, ze by Perez stratil hlavu a zacal “stekat.” Rozumej, ze by v time robil dusno, na trati si tak ci tak vzhladom na jeho vykonnost moc neskrtne. Ak ma vsak aspon trochu rozumu, tak uz hadam pochopil, kde je jeho miesto. Mimo Red Bullu uz moc moznosti nema a urcite je lepsie, vozit sa v top aute nez pobrat sa na formulovy dochodok.

3 Likes

Páni novinári zabúdajú na Nycka de Vriesa, ktorý ak sa osvedčí v Alpha Tauri, môže byť poslušnou dvojkou v RB ešte veľa rokov.

3 Likes

Perez ako dvojka nestaci…2021 sa to.ukazalo…iste v poslednych pretekoch spravil kus roboty ale zvysne preteky nic moc

Muj nazor je stejny jako pred zacatkem lonske sezony, Perez mel nejblize k titulu, letos s Ricciardem za zady to bude takovy tlak, navic clanku na tema Ricciardo bude hodne, kazdy se bude vyjadrovat, bude stacit jeden nepodareny zavod Pereze…Red Vull je hloupy tym.

Scenar C, Ricciardo na simulatore, pripadne v nejakych testoch predvedie, ze s Verstappenovym autom vie jazdit pol sekundy rychlejsie ako Perez.
Vzhladom na to, ze kam bola Danielova kariera namierena po dvoch rokoch v McLarene a naslednom vyhadzove, tak ma este celkom dobre karty.

Vymenu Daniela za Sergia povazujem za nepravdepodobnu. Perez je v time povazovsny za dvojku. A co ma dvojka robit? Byt za jednotkou a brat kvalitne body. A ked treba, tak zastupit jednotku. A nerobit dusno…

Perez splna vsetko. Je obecne pomalsi ako Max (cest par vynimocnym vc), tento rok pekne zastupil v Monaku a Singapure… Skoro skoncil druhy v celkovom hodnoteni… A dusno porobil len par dni a potom jo adi vykazalo sefstvo do patricnych medzi.

Daniel ako jazdec by bolo rozhodnutie o nicom. Pochybujem ze by bol vyrazne rychlejsi ako Perez. Jeho vztahy s Maxom ako timovym kolegom by vysli na stredne hrubu knihu. A najdolezitejsi fakt, Helmut zradu nezabuda. A Ricci ich v 2018 bodol z ich pohladu do chrbta.

Miesto Pereza skor vidim de Vriesa, ak sa predvedie. Alebo niekoho z f2… tento rok tam maju pretlak.

Až na to že Checo svojím spôsobom dusno robí a videli sme to minulý rok. A svoju sedačku tým dostal do peknej nestability.

Bod byť za jednotkou a brať kvalitné body teda Checo určite nespĺňa. Pri monoposte aký mali a pri prístupe Ferrari sa mal Checo majoritu roka voziť za Maxom.

Jediné čo drží Pereza v tej sedačke je, že nerobí väčšie dusno a bol poslušný psík ale v momente kedy začne, dostane pá pá za De Vriesa (tam bude tlačiť Max aby prišiel), Ricciho (ak ukáže rýchlosť na simulátore napr. ale máš pravdu že Helmut nezabúda) alebo Albona (Max bude tlačiť).

2 Likes

Checo bral kvalitne body? ale no tak. Kvalifikant to je otrasny a tie body a miesto v sampionate aj to, ktore mal ma len vdaka neschopnosti Ferrari, ktore to tolkokrat domrvilo + to, ze mercedes postavil otrasne auto, inak je z tych 6 jazdcov najhorsi

2 Likes