Zasadnutie komisie F1: Šprinty budú mať nový harmonogram a Ferrari si môže vydýchnuť | Magazín F1 - F1online.sk

Začiatok februára je na udalosti vo svete F1 prekvapivo bohatý. Okrem toho, že v uplynulých dňoch sa k nám dostalo veľa zaujímavých, ba priam šokujúcich informácií, nám zasadnutie Komisie F1 pripravilo ďalšiu dávku čerstvých správ, ktoré potešia fanúšikov aj Scuderiu Ferrari.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141664/zasadnutie-komisie-f1-sprinty-budu-mat-novy-harmonogram-a-ferrari-si-moze-vydychnut

Zajímavá změna.
FOM si může otevřít pobočku na trsátka.

Výborne Ferrari politika konečne funguje

1 Like

Rozumná zmena šprintového víkendu, konečne bude kvalifikácia zase vrcholom soboty, len ešte musia zmeniť formát šprintového rozstrelu. Je nezmysel, aby boli obe kvalifikácie de facto jedno a to isté. Jednokolová kvalifikácia by sa na piatok mohla vrátiť.

Ešte mohli povedať od kedy bude platiť parc ferme ak po prvom tréningu tak aj škoda robiť dve kvalifikácie a jedna by mohla stačiť aj na šprint aj na preteky. A ešte by som videl jeden problém, keď sa niekomu stane niečo s autom pri nejakom incidente v šprinte tak mu to pokazí aj nedeľu lebo sa nebude môcť dobre kvalifikovať.

A este zmenit format sprintu na eliminacne preteky z Neeed for Speed - po kazdom kole vypadne posledny pretekar (po prejazde cielovej ciary by nasledoval outlap a zaparkovanie v garazi).

2 Likes

Zajímavá myšlenka. A nemusela by se jezdit ani kvalifikace, startovalo by se podle převráceného pořadí v šampionátu. Akorát mám tedy obavu, že by to bylo demoliční derby a v neděli by neměl kdo jezdit😀

Tu nesuhlasim, obratene poradie nema nic so sportom. To je ako keby Real Madrid zacinal zapas proti slabsiemu timu za stavu 0:3 len preto, ze je prvy. V prvom rade to ma byt stale sport a vsetci maju mat rovnake podmienky.

1 Like

Derby bude ked v sprinte rozbije niekto auto a nenastupi ani do kvali

Tak samozřejmě. Ale tomu vyřazovacímu systému by to dodalo zajímavosti, když ti nejrychlejší by museli v každém kole minimálně 1 soupeře předjet. A sprinty jsou stejně šaškárna, tak jako tak.

1 Like