Zaráža ma Magnussenov nedostatok chápania, hovorí Villeneuve | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď sme už videli horšie tresty za horšie incidenty, Kevin Magnussen na Veľkej cene Monaka unikol akémukoľvek pokarhaniu za svoj pokus o manéver na Sergia Péreza. Už sa nikdy nedozvieme, či by to bolo inak, keby nemal na konte desať trestných bodov a nehrozil mu zákaz štartu. Podľa majstra sveta z roku 1997 Jacqua Villeneuva však mal prísť dištanc.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/156853/zaraza-ma-magnussenov-nedostatok-chapania-hovori-villeneuve

A má pravdu. Je to šialené. Ak si to porovnáme s Alonsovými 3 bodmi za súboj so Sainzom v Číne… sorry, ale ak Alonsovi naparili 3 body, tak Kevin mal dostať takisto nejaké bodíky. Povedal by som, že to bolo horšie než to čo urobil Alonso… Načo potom rozdávajú trestné body, keď potom ich budú omilosťovať len preto, aby jazdcovi nedali zákaz štartu? Zase raz znova všetci budeme krútiť hlavou, ako sa (ne)dodržiavajú pravidlá…

3 Likes

Tak ale vidlei sme to aj minulý rok, kedy sa zrazili jazdci Alpinu v Austrálii, a spôsobili hromadnú nehodu. Teraz už neviem, ktorý, asi Gasly, bol na hrane s bodmi a spôsobil tú nehodu, a tiež mu to prehlaidli… Pravidlá sú len tak pre bububu… Nie aby sa naozaj dodržiavali…

Ach jo, zase ten Villeneuve který rád vykřikuje!!! :rofl: :-1:
Za mne měl možná za to být trestán Perez. A Jacques i Checo by si měli přečíst pravidla.
Magnum měl dle pravidel právo být vedle Pereze, a ten ho prostě zavřel ikdyž ho tam viděl. Hodně mne překvapuje že si ho v RedBullu nechali. No a dělat si poslední dobou z Magnusena terč a hromosvod je už taková včeobecná zábava! :yawning_face: :-1: