Zandvoort v kalendári končí, ale Verstappen tam chce ďalej jazdiť: Len nie vo Formule 1 | Magazín F1 - F1online.sk

Návrat Veľkej ceny Holandska do kalendára Formuly 1 bude trvať presne päť rokov. Historický okruh Zandvoort, kde sa pretekalo od 50. rokov do roku 1985, zažil predovšetkým vďaka Maxovi Verstappenovi a nadšenej oranžovej armáde nečakané, ale veľmi príjemné vzkriesenie. Sám Max však nevníma koniec svojho domáceho podujatia ako tragédiu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/241879/zandvoort-v-kalendari-konci-ale-verstappen-tam-chce-dalej-jazdit-len-nie-vo-formule-1

Kdo ví, třeba beduínské potíže dají Zandvoortu ještě nějakou šanci.

Mně teda zrovna Zandvoort k srdci nepřirostl, ale proč ne. Jsem hodně zvědavá, kde se nakonec ještě bude letos jezdit a co nám úplně zruší.

Já bych velice ocenil Portimao a klidně i nudné Španělsko. Tam by se taky dalo jet i v prosinci.
Mimochodem vzpomínáš, že se měl stavět okruh i v Chorvatsku?

Tak to si nevzpomínám. Nějak si pamatuju, že se má stavět ve Rwandě… Upřímně řečeno si myslím, že okruhů je po světě dost, možná by jenom stačilo je upravit na moderní požadavky. Ale proč ne, ať si každý staví co chce :woman_shrugging:.

1 lajk

Ta euforie trvala pouze chvíli. Okruh měl být postavený v nějaké zátoce, ale brzy tenhle plán padl.

Rwandu protlačoval Sulayem, než se profláklo, že se jedná o nemírové prostředí.

1 lajk

Atmosfera a fanousci jsou soucasti F1. Silverstone, Monza, Spa ale i Monaco nikdy nemuzou nahradit nove, modernejsi okruhy. Jak fotbal na MS v Kataru… a USA

1 lajk