Monza je známá svou minimalizací.
Budu mu držet palce, ať to nerozfláká hned při prvním tréninku .
taky dojemne
Díval jsem se na kurzy a Alpine se na Monze vůbec nevěří. Nedivím se. Taky žádné body nevidím.
Fuuuuj pretekat bez vlastneho motora
V dnesnej dobe automobilky su v koncernoch a zdielaju vsetko medzi sebou, nechapem preco v tom je problem pri F1, este k tomu automobilky Mercedes a Renault realne spolupracuju mimo f1
Druhej Senna uz tady jednou byl, byl bych opatrnej
No asi je toto jediná cesta ako ďalej. Napíšem môj pohľad, nikoho nepresviedčam.
Motor Renaultu je najslabší v poli. Už roky. Verejne známa vec. Aj preto ho žiaden iný tím nechce. Takže baviť sa tu o marketingovej hodnote značky moc neobstojí. Skôr je to antireklama.
Treba vziať do úvahy aj fakt, že v Renaulte má podiel aj štát. Teda v hre sú aj peniaze daňových poplatníkov. 100 miliónov nie je málo ani pre Francúzsko.
Za ďalšie tím Formule 1 sa volá Alpine. Maloseriová značka patriaca Renaultu. Veľa ľudí ani nevie čo je to za značku a auto tejto značky nikdy v živote nevideli.
Takže reklama za stámilióny…na Alpine? Alpine nie je Ferrari, ani Lamborghini či Porsche. Reinkarnovaná značka s minimálnym dosahom na verejné povedomie a rozhodovanie pri kúpe nového auta.
Renault je predovšetkým veľkoseriový výrobca “obyčajných” áut. Tie ho živili a budú živiť. To či tím Formule 1 s názvom Alpine bude mať za názvom pomlčku Mercedes im určite neublíži. Skôr si myslím že ani to tam nebude, že tam bude niečo iné. Možno by bolo vhodné pomenovanie Gordini. Bola to šporová divízia Renaultu v 60-70 rokoch.
Povedzme si úprimne. Koľko ľudí ovplyvňuje pri kúpe nového auta to, že Renault dodáva motor tímu Alpine vo formule 1? V minulosti to bolo skôr naopak. V ére dízlov si Renault pokazil meno s dci motormi a to hlavne v takom peknom aute ako bola Laguna II. Takmer každý jeden kus mal problém s motorom. 100 tisíc km bol sen. Zadierali sa im šálky na kľuke. To sa nikdy nestalo ani Fiatu (inak neviem prečo má Fiat také slabé meno, sám som mal asi tri za mlada a nikdy ma nesklamal).
Takže motor Mercedes vôbec nebude zlá reklama. Veď práve v motoroch spolupracujú už dlho. Najlepší motor aký za poslednú dobu Renault má je 1.33 tce, ktorý vyvinul spolu s Mercedesom. A je to aj opačne. Napríklad Mercedes Citan je len prezlečený Renault Kangoo…
A ďalšia vec je že Renault je jeden z tých výrobcov čo prví prehlasovali úplný prechod na elektromobilitu.
To stojí obrovské investície. Takže ak tím Formule 1 dnes dokáže byť pod rozpočtovým stropom rentabilný, nemusí to platiť ak si sám vyvíja aj motor, hlavne ak nemá ďalšieho odberateľa…
Súhlasím . Sám mám už štvrtý Fiat a nikdy som nič vážne neriešil, nemôžem teda povedať nič zlé.
To jsou ty předujatý kecy mi přijde. Často slyším hejty na určitý značky nebo modely, přitom já jsem s nimi měl vždycky jen dobrou zkušenost