Zajímavé foto a video Motorismus

Byl to můj první velký závod na kterém jsem byl ještě jako školák. Jel jsem s kámošem do Brna na vlastní pěst bez rodičů s řízkem v kapse. Už jsem to tady někdy psal v nějakém silvestrovském článku. S Chevroletem jezdil Reine Wisell. Jezdil i F1. Na takové vzpomínky se nezapomíná.

Ještě zopáknu, že po závodě Wisell prohlásil, že těch 850 koní není k ničemu, když není v pořádku uzda. Jinde se psalo, že motor měl pouze 650 koní. Tomu bych věřil více.

3 Likes
2 Likes

Hezké video. Musím poznamenat, že v 1976 se Brno ještě nejelo na současném okruhu, ale na civilních silnicích a okruh měl cca 20 kilometrů.
Další poznámka je zvuk. Ten z počítače má autentickou hodnotu číslo nula. V přirozeném stavu vydává motor neskutečný jekot, podobný tažením polyestyrénu po tabuli. Chevrolet vydal bum bum bum a byl pryč.

1 Like

Dnesni akce musi splnovat hlukove limity, je za to diskvalifikace. Sice me vubec nenapada jak se takovy motor utisuje…

Ve výfuku je prostě více přepážek, nebo drátěnky. Samozřejmě jsou dnešní výfuky více propracované, ale píšu to jen pro hrubou představu.
Takhle vypadá katalyzátor v řezu.

Vyfukem, jak jinak. Zajimalo by me o kolik db se da motor utlumit. Byl vubec komunismus?

Výfukologie.
Bing Videa

Ke komunismu se lidstvo ještě nedopracovalo.

U nas uz je ne?

Leda u Fialků.
image

1 Like

Začíná likvidace značek aut v přímém přenosu. Češi se navždy rozloučí

Nechces to maznout? Dost depresivni :smirk:

Zavírat oči nad lidskou hlouposti by bylo mnohem horší.

My to tady ale nevyresime, mame hezke tema pojdme si to zachovat co…

Neházej flinto do žita. Zdravý rozum stejně nakonec zvítězí.

1 Like

Ty efekty v 0:50 dělal @HellHogr

Proc do role Senny neobsadili Colu, Laudu mel hrat vzdycky Josef Dvorak.

Když máš rád ty starý formule…

2 Likes

Tesime se na to.