Organizátori Veľkej ceny Španielska v Madride avizovali veľkolepé zaradenie okruhu do kalendára Formuly 1. Avizoval to aj ambasádor pretekov Carlos Sainz, ktorý sa podľa vlastných slov mal postarať o to, že Madring prinesie fantastické divadlo. To sa vôbec nepodarilo. Podľa Nica Rosberga by mal preto prevziať časť zodpovednosti.
Ked sa Carlos pozrel na mapu okruhu, nenapadlo ho, ze to bude pruser ?
Lebo Maxa ano.
Co robili architekti ked to navrhovali, stretavali sa s jazdcami F1 ?
Treba normalne zobrat Sainza a na toto sa ho pytat.
Mna by celkom zaujimalo, ako si Rosberg predstavuje to prevzatie zodpovednosti. Co ma Sainz v dalsich pretekoch stratit tri miesta na roste alebo divakom vratit peniaze za vstupenky?
Jako tohle se fakt nepovedlo, a já se tak těšila… Než házení viny z jednoho na druhého by mi připadalo smysluplnější využít situaci k vážné debatě, jaká kritéria by měly současné okruhy pro F1 splňovat. Nejde o Monako, to je jaké je. Jasně, svoje místo mají i okruhy s obtížnějším předjížděním. Nemělo by ale být prakticky nemožné. Žádný okruh by neměl být pomníkem stavitele, co všechno si dokázal vymyslet. A zrovna v téhle diskuzi by měli mít piloti nezastupitelné místo.
Pokud jde o Madring, no co už - jestli jsou možné úpravy, tak udělat, a jede se dál. Teď už to nikdo nevykope a nehodí na smetiště .
Závod jsem ještě neviděl, ale je skutečně problém v okruhu? Není náhodou zásadní problém ve velkých a těžkých kyselinových vozech? Vždyť současné kyseliny se nehodí ani na Monzu, SPA i Monako.
Samozřejmě, že je problém hlavně v okruhu, když tam nemůžou předjíždět ani dvojky. Kromě toho pravidla jsou jaká jsou teď, zase se změní, ale zmršený okruh už zásadně nepředěláš. Maximálně ho můžeš přestat používat a tím z něj časem udělat trosku pro bezdomovce. Tak snad se podaří aspoň trochu polidštit.
Jj, tady genialita fora opravdu kvete. Byl nudný závod na městském okruhu, tak z toho udělejte trosku pro bezdomovce (v centru Madridu). To je skoro geniální myšlenka jako od Miftyho s tím, že si Piastri mohl za strategii McL a propad za Alpiny.
z pár lidí tady udělej oranizátory závodů F1 a máš po celé soutěži do dvou let.
Ale jako nápad udělat uprostřed Madridu trosku pro bezdomovce, to je síla no.