Tak držím palce Ferrari, aby sa dokázali zlepšovať a prípadne aspoň sa pokúsiť potrápiť RB.
Je toto možné? Že by svět skutečně začal dostávat rozum?
Snad si toho všimnou i v F1 a při tvorbě pravidel nových motorů zaujmou správné stanovisko.
Je to strašně tajný, ale protože tady máme všichni ukázkově otevřenou mysl a smysl pro realitu, tak to tady můžu napsat.
Nejekologičtější a kupodivu i zároveň nejlevnější způsob hromadné nákladní přepravy čehokoliv, je obří kontejnerová loď spalující mazut, čím větší, tím ekologičtější…
Ano, přesně ta, která když jede po oceánu, tak se za ní táhne kilometry dlouhý černý pruh kouře po obloze, do kterého když vletí pták, tak hned chcípne.
Viděl jsem klikovou hřídel z toho motoru, byla dlouhá přes celou halu…
Ukázkový paradox.
Pro velemyslitele připomínám, že samozřejmě nepočítám plachetnice, ani teleportaci, to je samostatná kategorie.
Pár lodních hřídelí jsem už taky viděl i když asi né tak velké.
O efektívitě přepravy velkých kontejnerových lodí se celkem ví. Naopak jsem byl překvapený, že v téhle eko hře propadává železniční doprava.
On má totiž motor na mazut bohatě nejlepší termodynamickou účinnost.
To je celé to kouzlo a nemusí se jim stavět a udržovat silnice, nebo koleje.
Docela pravidelně o těchto ekotématech diskutuju se známým, bývalým zaníceným ekoaktivistou, který se přivazoval na koleje jako člen Greenpeace a dnes hrdým majitelem teplárny, která vytápí uhlím cca dvě stě tisícové město.
Další paradox .
Život je krásný.
Mě u lodí vždycky fascinuje jak velkou překážku musí odtlačit, aby se mohla dát loď do pohybu. U kontejnerových lodí se může jednat o výtlak přes 200 000 tun vody.
Na druhou stranu mistr Francie novofundlanský pes dokázal na vodě tahat šestitunovou jachtu.
A co na to ceski a slovenski politicki ekoteroristi? Dufaju, ze si to nikto nevsimne alebo to budu obhajovat nadalej (ako niektori US lokaji na Slovensku stale obhajuju vojnu v Iraku a veria, ze tam boli zbrane hromadneho nicenia)?
Ti budou čekat až dostanou od EU nařízení jak podle nového ekologického trendu začít správně ekologicky chovat.
Původně jsem chtěl napsat myslet, ale u politiků o myšlení mnohdy nemůže být ani řeči.
Skor prisiel cas to poriadne zdanit…
No ty <> to fakt? Ja som nato aj zabudol
Daně jsou běžně praktikovaným řešením. Často prostředníctvím spotřebních daní.
Ať se nám to líbí nebo ne, uvidíme kam nás to zavede a co postupy FIA ukážou.
Já Felipovi držím palce.
Sice neočekávám kladný výsledek, ale jako varování proti nadřazeností FIA je to velice důležitý počin.
Pořád si myslím že i kdyby měli informace včas, došlo by akorát k diskvalifikaci Renaultu za nesportovní chování, což jak víme by Massovu situaci s titulem neřešilo (vlastně naopak) Ale jestli úmyslné počínání týmu maximalizace svého výsledku nesportovním chováním má vést k anulaci celého závodu, to by byl zajímavý verdikt.
Felipe si stěžoval okamžitě po závodě. Bylo to veřejně, takže nikdo se nemůže vymlouvat, že o ničem nevěděl. Možná na tuhle nepravost upozorňoval během závodu do vysílačky, ale tím už si moc jistý nejsem.