Za nehodu je napokon zodpovedný Doohan. Zabudol zavrieť DRS, hovorí Oakes | Magazín F1 - F1online.sk

Jack Doohan to na začiatku svojej kariéry v F1 schytáva z každej strany. Austrálsky pretekár vstúpil do najvyššej motoristickej triedy pod obrovským tlakom zo strany Franca Colapinta, ktorý si brúsi zuby na jeho sedačku v Alpine. Jack svojim šanciam nepomohol ani v Japonsku, kde však po tvrdej nehode v obrovskej rýchlosti môže hovoriť o veľkom šťastí, že vyviazol bez zranenia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/193340/za-nehodu-je-napokon-zodpovedny-doohan-zabudol-zavriet-drs-hovori-oakes

Doohan nezavrel, Briatore zrejme otvori (Colapintovi) :slight_smile:

5 Likes

To vazne?Taketo chyby si nemoze novaci dovolit,vyhodia ho a najmu Colapinta.A nepomoze mu ani to,ze jeho otec je legendarny Mick Doohan 5 nasobny majster sveta v 500cm na motockyloch.

A netvrdil nám tu @HellHogr , citujem: “DRS se automaticky musí uzavřít mimo detkeční zónu. Takhle s tím tymy pracují dlouhodobě, pokud se neuzavřelo, tak je to spíš technická chyba” ???
Iba žeby to bol ďalší fail z jeho hlavy :smiley: berie tu niekto tohto chlapca vážne? Buď znova klamal, alebo sa znova nevyznal… :smiley:

on sa potom sam od seba opravil.

2 Likes

Uff, môze byt rád, ze to prezil, lebo toto je nehoda velmi podobná tej, akú mal Senna v 1994.

Co si přečíst článek? Ono to tam je celkem vyloženo - jde zřejmě o situaci dost specifickou pro Suzuku…

A obecně - pokud se fakt potvrdí, že to byla chyba Doohana, tak sázím, že skončil, tohle Briatore nezkousne. Vůbec by mne nepřekvapila změna už od dalšího závodu…
Podotýkám, že zrovna Doohanovi to fakt nepřeju, ten mi je sympatický celkem dost, ale realita je krutá, on prostě prostor na podobnou chybu nemá :frowning:

1 Like

Vůbec mě to netěší, ale zdá se, že je vymalováno. Bohužel né každý tým je k jezdcům tak tolerantní jako RB k Emilovi.

Ano napsal jsem to, ale potom jsem se opravil, když jsem si ověřoval možnosti na uzavírání DRS. Měl jsem za to, že je to automatické.

6 Likes

Sú podobní alebo horší ako Mick Schumacher

1 Like

Tak udajne to bolo od Doohana naschval, pretoze na simulatore mu to vyslo. Je to prirodzena reakcia na tlak od Flavia, snaha najst kazdu desatinku. Podobne ako Mick za cias Steinera. Tito jazdci, nad ktorych hlavami sa zmraka, sa väcsinou z tej psychickej spiraly nedostanu. Je len otazka casu, kedy tam ten taliansky mafos dosadi svojho kona.

Som mimochodom zvedavy, ci Colapinto chybovat nebude. Vo Williamse ma nepresvedcil az tak ako mnohych a v F2 to tiez nebola ziadna slava. Nosi sice prachy, no jazdecky to podla mna pre viacerych bude sklamanie.

Edit: na druhu stranu, je to len trening. Pokial Doohan bude schopny pretekat, rozhodnut o jeho osude by mali realne vysledky. Nie blba chyba v treningu. Budem mu drzat palce.

1 Like

Je velká ostuda továrního týmu, že si tam vůbec nechá bačovat podobnou existenci… Těžko odhadnout, nakolik má opravdu šanci přesvědčit a kdo o tom vlastně rozhoduje. Palce mu budu držet taky :slight_smile: .

3 Likes

Zrovna Briatoreho bych fakt doporučoval nepodceňovat… Ony jeho kroky mají logiku a Renault/Alpine zřejmě někoho podobného docela potřeboval - je to potřeba hodně pročistit. Upřímně ostuda Renaultu je hlavně to, co vyváděli posledních X let - jejich “pětiletky”, které vesměs vedly k horšímu stavu než předtím, jsou něco šíleného. Tady bych se klidně vsadil, že s Flaviem budou v lepším stavu - minimálně ekonomicky jako příprava na rozumný prodej, ale neudivil by mne ani celkový pokrok.

Přímo Doohan má hlavně smůlu, že ho podepsali ještě krátce před plným nástupem Flavia. Tím tam není vůbec žádná vazba a reálné šance jsou malé. A nejhorší na tom je, že kdyby tuto možnost nedostal vůbec, tak by na tom byl z hlediska jiné kariéry nejspíš i lépe, takto nemá moc šanci udělat dobrý dojem. V tomto je mi ho opravdu líto :frowning:

Když se podíváme kde byl Renault loni na podzim a kde je letos, tak se musím ptát co dělal Renault pod vedením Flavia v zimě?

Tak on to fakt skúšal úmyselne

Prvé kolo mu to vyšlo inak

1 Like

Doohan chcel dokázať, že Flavio nekontroluje každý jeho milimeter, tak to DRS nechal just otvorené.

1 Like