Za Briatoreho návratom stojí aj Ecclestone: V F1 je už dosť svätcov | Magazín F1 - F1online.sk

Flavio Briatore je oficiálne späť. Keď sme sa nedávno dozvedeli, že Alpine ho opäť zavolal do Formuly 1, zostali sme trochu zaskočení. V padoku F1 ho však privítali prekvapivo vrúcne, nad čím pokrútil hlavou napríklad Felipe Massa. Komu vďačí za to, že režisér VC Singapuru 2008 je späť? Asi ani neprekvapí, že v tom všetkom má prsty Bernie Ecclestone.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163317/za-briatoreho-navratom-stoji-aj-ecclestone-v-f1-je-uz-dost-svatcov

preco toto furt musime vytahovat uz 258ty krat? Massa nech si ide pytat peniaze od toho, co mu dal na semafore zelenu, ked este nebola vytiahnuta hadica, alebo od toho, co mu namontoval zly motor v madarsku, alebo od sameho seba, ked nevedel v SPA zajazdit lepsie, ked sa tam v poslednych 3 kolach Hamilton “bil” s Raikonenom. Ten jeden safetycar mu titul urcite nezobral!

1 Like

vyjadrenia od masu su ako keby mu tam briatore sam dosiel vytrhnut hadicu a odkopnut ten titul spred nosa. osobne takych ludi samozrejme nemam rad, ale v f1 asi az tak nevycnieva.

mam inak dve otazky k tomuto,

1. ako sa mal bernie zachovat v pondelok po gp singapuru, ked bolo vsetkym jasne, co sa stalo? ze co by bolo najspravnejsie.
    a) zrusit vysledky
    b) vylucit renault z pk
    c) tutlat ako liberty pri perezovych a russelovych havarkach v kvali

2. stale sa hovori o briatorem ako o spinavcovi, ale vzdy sa spomina len toto. viete este nejake jeho pociny? jedine mozne mi pride ukradnutie schumiho mercedesu spod platnej zmluvy tesne po spa 91 ale to neviem ci tam vobec bol uz.
    dikes

Massa chudak vyvolal opacny efekt🤧, ted bue muset sledovat jak se Flavio prochazi po paddoku.

Od Bernieho vyjadrovanie ako v krčme na dedine. Milých chlapcov je veľa, treba tam pevnú ruku atp. :roll_eyes:

F1 fungovala aj bez Flavia, nemyslím si, že potrebuje starého podvodníka s pochybnými praktikami.

2 Likes

Tak urcite vedel, ze jeho tim pre rychlejsie pit stopy zakazane manipuluje s tankovanim, cim zvysoval riziko a mozno aj preto Jos horel… Ohladne zakazanej trakcnej kontrole istotu nemame, ale dost sa o tom hovorilo… Asi by sa nasli dalsie veci, ale tieto 2 mi napadli hned :slight_smile:

2 Likes
  1. A aj B.

Ťažko povedať či úplne anulovať výsledky alebo len vyškrtnúť z nich Renault. Najobjektívnejšie mi príde úplné anulovanie, ale voči tomu by mohli namietať jazdci, ktorí odjazdili dobré preteky a získali dobré umiestnenie.

Vylúčenie Renaultu z PK mala byť samozrejmosť, navyše okamžité vyhodenie Briatoreho a doživotný športový zákaz, ktorý by bol dodržaný. Športovci keď dopujú (ich spôsob podvodu) a prídu im na to, tak sú okamžite diskvalifikovaný a navyše dostanú zákaz podľa závažnosti ich činu.

A keď niekto zainteresovaný úmyselne manipuluje výsledok, tak to je aj na zamyslenie či to nie je trestný čin (podvod s úmyslom obohatenia sa alebo také niečo, neviem, nie som právnik, len nahlas uvažujem).

2 Likes

Anulovat celý závod mi nepřijde správné, protože se manipulace dopustil konkrétní tým, ne třeba vedení závodu nebo oficiální zástupce FIA. Jinak asi souhlas.