Z VC Vietnamu nič nebude, vláda má iné priority ako F1 | F1online.sk

Dôvodom má byť korupcia, avšak nie v súvislosti s pretekmi a F1, ale v súvislosti s tamojšími politickými záležitosťami a zneužitím dokumentov obsahujúcich štátne tajomstvo. Previnilca Nguyena Duc Chunga zatkli ešte v auguste a práve on bol kľúčovou persónou, ktorá preteky presadila u tamojšej vlády.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/15530/z-vc-vietnamu-nic-nebude-vlada-ma-ine-priority-ako-f1

Odhliadnuc od politickej situacie, moja skusenost s touto tratou prameni jedine s F1 2020 (hra) a musim povedat, ze to je najhorsia trat aku som kedy hral a ked je nieco horsie ako Monaco tak to uz je co povedat.

• obrovsky objazd v ktorom niekolko sekund sotva mozno trochu stlacit pedal
  • jedina plynula sekcia ktora ma pripominat Monako je plocha a k vyjazdu su zakruty ostrejsie co len nuti spomalit
  • zakruty predposledne 2 zakruty maju mur na vrchole zakruty
  • pitlane je vlastne len solidna skratka, ani znizena rychlost nie je dostatocna nevyhoda

Pride mi ako by dizajner trate uplne zabudol, ze F1 je o rychlosti a nie prezentovani aut tribunam. Takze sprava o zruseni tejto trate beriem ako obrovske plus, ak by namiesto toho dostalo miesto Mugello alebo ktorakolvek z nahradnych trati tohto kalendara, tak to bude lepsie pre pretekanie.

Tak toto je velmi zla sprava. V kalendari bude velmi chybat, snad najdu vhodnu nahradu niekde v Dubaji alebo Kambodzi.

odhliadnuc od toho, že to je Vietnam, tak ten okruh mohol ponuknuť celkom dobré divadlo.