Ešte neskončil dnes má ústnu skúšku, kde sa ho budú pýtať čo chce robiť v živote a na základe toho mu klásť otázky naprieč predmetmi …úprimne pri Tom ako sa to opýtajú by som chcela byť
každopádne mal by skončiť až dnes. Doteraz nechápem ako to urobil v riadnom termíne.
Klobúk dole pred jeho rodičmi, majú byť na čo hrdí. Vidieť,že do pretekania ho nikto nikdy netlačil. Vybral si ho sám, dokonca vytrucoval.
Paradoxné je,že Kimi nemal na začiatku najlepšie podmienky, nie preto že by na to otec nemal, ale preto že dúfal,že ho to odradí ( dokonca dúfal, že mu to nepôjde) akurát,že Kimi vyhrával aj tak. Otec síce dodnes tvrdí,že pre neho to nedopadlo dobre, ale potom to pochopil a prešiel do druhého extrému,že na neho tlačil…až kým pochopil,že má nájsť rovnováhu a nechať ho robiť čo vie najlepšie, ale byť tam pre neho. Pekný príklad toho ako sa ich vzťah vyvinul v zdravý postupom času.
No a mama ma v paži, že vychovala generačný talent, pre ňu je to Andrea a nakladačku by dostal jedine, ak by bol drzý, nezodpovedný alebo arogantný. Mama je zdá sa prísna, len v ľudských otázkach. Vidieť,že mame veľmi záleží jednak na Tom aby skončil školu, ale čítala som ten rozhovor celý a vidieť že jej najmä záleží na tom, aby mal zážitky aké majú bežné decká vo veku 18 rokov= aspoň najviac ako je to možné. Mám pocit,že on ale prirodzene je nastavený na to kde sú priority a povinnosti a to je jeho veľká výhoda.
Ani mama ani otec mu nikdy nedali nič zadarmo, takisto ako Mercedes. Od mala ho nastavili na to,že sú hranice toho o čom sa nediskutuje, čo musí, čo je jeho povinnosť ak chce privilégiá a výhody. 1
Tu maturitu z marketingu nebude potrebovať asi nikdy, je ale super,že to dokončil, aj to ukazuje veľa o jeho prístupe. A je to vynikajúci príklad iným deckam,ktoré robia vrcholový šport.
Kimi má okolo seba jednak skvelý tím a ľudí čo ho podržia tam, ale aj skvelú rodinu, ktorá dbá na to aby bol správne nastavený.