Z Piastriho pohľadu sa v McLarene nič nemení: Nie je z neho odrazu Superman | Magazín F1 - F1online.sk

Skúsim moju prvú päťku aktuálnej sezóny.

1. Verstappen
  2. Russell
  3. Leclerc
  4. Hadjar (s prihliadnutím na to, že je nováčik a veľké prekvapenie)
  5. Norris / Piastri / Alonso - ťažko vybrať ktorý z nich, pretože Norris s Piastrim to mali v ich aute oveľa jednoduchšie ako Alonso a jazdilo často ako po koľajniciach a aj napriek tomu porobili dosť jazdeckých chýb, no celkovo tá sezóna nebola zlá, len sme rozmaznaní perekfcionizmom Maxa, keď má k dispozícii top auto.

Keď už je o tomto debata, zaujalo ma skôr na The Race, že urobili z každo(po)pretekových hodnotení - väčšinou ich robí Edd Straw - poradie, že ako by to bolo, keby za to boli body.

Tým rebríčkom sa dá veľa vyčítať, ale je tam snaha zoradiť tých jazdcov od najlepšieho individuálneho jazdeckého výkonu po najhorší. Vlastne ako by to teoreticky dopadlo, keby boli rovnaké autá. Isto, na rozdiel napr. od rankingu samotnej F1 to nerieši, že ak 3 podajú TOP výkony, tak jeden musí byť 3. a rozdiel oproti 4. je minimálny. Ale zase na také prepočítanie “na body” je to podobné ako v pretekoch. Aj tam ak sú traja hoc aj o kolo vpredu, ale skončíte tretí, tak máte len 15b a ten za Vami 12, hoc medzi ste mu dali kolo. No a ako to teda dopadlo:

Verstappen: 350

Leclerc and Russell: 252

Piastri: 250

Norris: 234

Alonso: 168

Sainz and Hadjar: 110

Albon: 108

Bortoleto: 79

Hulkenberg: 78

Gasly and Bearman: 76

Antonelli: 72

Ocon: 63

Lawson: 62

Hamilton: 57

Tsunoda: 21

Stroll: 14

Colapinto and Doohan: 0

Takže 24 spriemerovaných víkendov ukazuje myslím viaceré veci, ktoré intiuitívne cítime.

• Max bol jednoznačne o hlavu najlepší - to sedí
  • Charles, George, Oscar a Lando v jednej lige - sedí, aj to, že Lando asi tesne najhoršie, aj keď to môže byť očakávaniami po 2024
  • Alonso jasne best of the rest, tu sa nebudem hádať s touto nahrávkou na smeč s el triom, so samotným umiestnením by som bol OK, ale u viacerých rankingov som mal pocit, že teda na slovutný bias britských novinárov má Edd na Fernanda celkom slabosť
  • Hadjar ako najlepší z nováčikov sa dá súhlasiť, ale inak Gabriel, Ollie a Kimi relatívne dosť pri sebe
  • Carlos a Alex nakoniec obaja silné sezóny, každý mal viac vydarenú jednú polovicu z nich, ale sedí
  • rovnako tak rovnosť medzi Gabrielom a Nicom, Gabriel ukázal rýchlosť a musí dozrieť, Nico doniesol skúsenosť a body - ale sedí tiež, že Ollie nakoniec Estebana o niečo zdolal
  • Liamovi sezónu evidentne zachránil vyhadzov do RB, inak dosť oničom sezóny Lewisa, Yukiho, a dvoch Alpine nováčikov očividné - u Lance-a asi tiež, ale tam je skôr faktor, že vzhľadom na svoje schopnosti a zápal síce vie občas získať solídne body, ale podať dychberúci výkon po ktorom si poviete, že teda bol v lepšej polovici jazdcov na rošte, to fakt málokedy
3 Likes

Za AD

2 Likes