Z Monaka bude ešte väčšia lotéria, predpovedá Sainz. Bojí sa úmyselného spomaľovania | Magazín F1 - F1online.sk

Pirelli na tento víkend prinesie najmäkšie pneumatiky zo svojej ponuky vrátane novej zmesi C6, ktorá bola špeciálne vyvinutá na Monako. I napriek tomu hrozí, že na zmesiach C4 alebo C5 by piloti boli schopní zvládnuť aj celú dĺžku pretekov. Na pomoc prichádza nová povinnosť absolvovať tri pretekové stinty, ktorá však podľa Sainza môže mať nečakané dôsledky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/200674/z-monaka-bude-este-vacsia-loteria-predpoveda-sainz-boji-sa-umyselneho-spomalovania

Letos bych daval za umyslne zpomalovani tresty, minimalne modre vlajky at si uvedomi ze je neco v pristupu spatne, zrovna pomalost v F1 necekam :sweat_smile:

1 Like

Majster umyselneho spomalovania sa boji umyselneho spomalovania…

modre vlajky? tie by som ja zrusil uplne

To sis spletl s LEC, ten vyhral lonske monacke mistrovstvi hlemyzdu.

Proc, modra ti nesmakuje?

nesmakuje mi to co v f1 znamena

Modrá vlajka upozorňuje na zezadu se blížící rychlejší monopost, který bude předjíždět . Pokud traťoví komisaři mávají touto vlajkou, je pilot povinen uvolnit pozici a umožnit rychle se blížícímu monopostu za ním bezpečné předjetí.

O co presne jde, ta vlajka ma smysl…

3 Likes

v kvalifikacii ano, v pretekoch nema co hladat. ak je niekto rychlejsi nech to predvedie predbiehacim manevrom a ak to nedokaze tak asi rychlejsi nieje

1 Like

Jo ale bavime se o Monaku, kde kdyz chces tak te nikdo nepredjede a nic se nestane, to je duvod proc pisu o modre vlajce.

3 Likes

Pokial viem tak Singapur 2023 bol skor…

1 Like

bez modrych vlajek by boli timove dvojky len vyuzivane na to, aby spomalili a pockali supera ktory ich dobehne o kolo a brzdili ho, bola by to totalna shit show, a modre vlajky pre jazdcov v tom istom kole ako tu navrhol niekto vyssie, to uz by bol uplny nonsens a komisari by si v podstate mohli vybrat, ze aha tomuto dam modre vlajky a tomuto nie

1 Like

Taky si rikam , ze kdyby behem zavodu zaznelo ve vysilacce : Carlos slow down , tak odpovi : understood… A po zavode zacne krcit rameny se slovy, ze by to prece udelal kazdy a on jen poslouchal prikazy tymu .

Co je to za nesmysl, komisar si jen tak nevytahne nejakou vlajku a nezacne s ni mavat pred autem, podle chuti.

1 Like

Souhlasim jak s tebou tak i s @bob a @forzaferrari1 Na jednu stranu nechapu proc se mava modrou vlajkou , jestli si rychly tak koukej predjizdet … na druhou stranu v dnesni dobe s tak velkou kravou jako F1 monopost je, je tezke predjizdet a zvlast na tratich jako je Monako atd . a s prihlednutim na tymovou rezii … by to byl masakr … ale rozhodne je to skoda .

aniz bych se mezi vas chtel poustet … on psal :
*a modre vlajky pre jazdcov ***v tom istom kole ako tu navrhol niekto vyssie, to uz by bol uplny nonsens a komisari by si v podstate mohli vybrat, ze aha tomuto dam modre vlajky a tomuto nie

No je to jedina vlajka ktera jakz takz muze pilota upozornit ze se nemuze jen tak zaspuntovat na cele v ulicich Monaka a zajizdet o 5-7s pomalejsi kola. Prokazatelny takovy pocinani je, takze zadny problem.

… vzpominam na Monako ( kdy to bylo ? ) tusim Ric s porouchanym vykonem motoru krouzil na spici a nikdo ho nemohl predjet ? proste je na pikacu, ze ty ulice jsou tak uzke a ty monoposty tak siroke …

2 Likes

Je jasny rozdil mezi dnesnimi auty a napriklad pidi auticky FW08 nebo 126C3, ale i tehdy uz se pindalo, proste Monaco neni typickej zavod, vic bussines session, ale meli by to pro divaky delat koukatelny…

najomca komercnych prav si ma postrazit, ze do sampionatu neda trat na ktorej sa neda predbiehat
resp. ma mat v zmluve klauzule, ze pokial sa trat stane nudna a predbiehat na nej je takmer nemozne tak je promoter povinny zabezpecit napravu a trat upravit inak sa tam uz jazdit nebude

1 Like