Z Bortoleta rastie hviezda, ale opäť nepredbehol Alonsa: Fernando vie, ako hrať túto hru | Magazín F1 - F1online.sk

Zaváhania Hamiltona, Antonelliho či Verstappena otvorili v Maďarsku cestu tímom zo stredu poľa k veľkým bodom. Ako sa ukazuje, chlapci z konca poľa sú čoraz vyrovnanejším súperom a predbehnúť ich na trati nie je také jednoduché ako pred piatimi rokmi. Vynikajúcu výkonnosť má aj tím Sauber, ktorý v Budapešti potvrdil svoj nevídaný vzostup.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/210332/z-bortoleta-rastie-hviezda-ale-opat-nepredbehol-alonsa-fernando-vie-ako-hrat-tuto-hru

Bortoleto si říká o velkou pozornost. Skvělej víkend. S tímhle mladíkem se už musí významně počítat. S Hulkem jsou teď velmi silnou dvojicí a začínám mít pocit že to s nima o 5 místo spolu s Williamsem bude hodně těžký boj.

2 Likes

Bortoleto frajer. Za mňa má spomedzi nováčikov aj veľmi dobrú pozíciu v tom, že je v Sauberi s Hulkenbergom. Má vedľa seba pilota, ktorý nie je toxic a pomôže vám, keď ho o to požiadate. Zároveň je pre neho Nico aj veľmi dobrým meradlom. Nejdem rozprudzovať debatu či bol/je majstrovský materiál, minimálne však potvrdil, že to je kvalitný jazdec zo stredu poľa. Pre nováčika v F1 doslova vysnívaný kolega. Do toho mentoring od Alonsa. Očakávam od “Gabiho”, že u neho uvidíme dokonca sezóny ešte väčší progres, než doteraz.

2 Likes

Pokojne, nech AM skončí v pohári konštruktérov za nimi. S peniazmi tento team nemá problém a vyšší čas vo veternom tuneli sa pred zmenou pravidiel zíde viac.

Nějaký cíle si ale musíme dát i krátkodobě :smile: Pro vzrůšo.

1 Like

Samozrejme, bola by to dobrá motivácia a morálne nabudenie. Ale dôležitá je budúca sezóna.

To máš pravdu, je to alfa omega i pro Alonsův finish.

2 Likes

Bortoleto velmi fajn ale bolo by fajn nabuduce uz s Alonsom ist aj cez lakte v suboji…na trati a kludne aj v lietadle

Pomaly a nenápadne za cenou nováčik sezóny. Na začiatku nevyzeral bohvieako, ale progres spravil z nováčikov najvýraznejší

Na začiatku nevyzeral bohvieako celý Sauber. Je fajn, že okolo neho nie je podobný hype ako okolo Antonelliho, ktorý oň tiež určite nestojí, ale zrejme sa mu dostal trošku do hlavy poslednú dobu. Za mňa Bortoleto určite najlepší nováčik zatiaľ a Bearmana by som tiež asi uprednostnil pred Antonellim. Hadjar samozrejme skvelý, uňho je už človek asi aj zvyknutý na dobre výkony, že keď nejaký podá ani to neprekvapí :smiley:

1 Like

Tak nejak to mám s nováčikmi aj ja, aj s prihliadnutím na auto Bortoleto a Bearman sú najlepší, Isac je tiež fajn a asi podáva najstabilnejšie výsledky. Antonelli doplatil na ješitnosť tota

1 Like

U novacikov je dolezity pokrok. Aj taky Antonelli sa moze zlepsovat aj ked to momentalne na vysledkoch nie je vidno. V strede pola sa horsi vykon skor strati. Tam kde jazdi Antoneli aj male zavahanie je rozdiel medzi P5 a P12.
Druha desiatka robi podstatne viac chyb ako prva. Tie auta su horsie, tazsie ovladatelne. Ak spravi Bortoleto chybu tak namiesto ocakavanej P13 to je P16 pripadne ani nie ak ich spravi chybu viacero.
Z pohladu mladych pilotov je najlepsie becko redbullu. Nikto tam velmi neriesi vysku skod za havarie ako to bolo kedysi v Haase alebo vo Williamse, ani sa nemusia pozerat ne rozpoctovy strop ohladom vyvoja do buduceho roku ako to iste teraz robia v Sauberi.

Klukům ze spoda stačí málo. 1/2 sezóny jezdil Bortoleto na posledním místě. Nikoho to nezajímalo. Teď se mu povedly 2 závody a je superstar a nejlepší nováček.

Porážet Hulka v kvali je velký, hned na nováčka. A v závodě se očividně učí velmi rychle. Nebuď na něj zlej jen proto že je učeň Alonsa a my ho opěvujeme. Je to fakt dobrý jak roste, to musíš uznat ne?

3 Likes

Hadjar je daleko lepší. Ten se hodně opomíjí.

No, mám pochybnosti. Bortoleto opravdu může být ten nej z nových mladých. S Lawsonem má Hadjar teď docela starosti.

1 Like

…už ted vypadá jako hvězda (když přivřeš jedno oko, tak i jako syn Senny :brazil:). Jediný co mu zatím chybí je dokument na Netflixu.

2 Likes

Je s ní ženatý?

Co sem našel tak ne, prý studuje informatiku - kybernetickou bezpečnost.
Ale jsou spolu už dlouho - od dospívajících let.

2 Likes

Vypadá to že si dobře vybral.

2 Likes