Ja nehovorím že nie je Šikovný (na rozdiel od mnohých iných)… Je pravda že vtedy ho porazil a neviem dokonca či nie aj iných súčasných jazdcov F1. Úprimne F3 ešte v starom formáte ( nie tú čo nahradila GP3 som nesledovala). Ale to je doba dávno minulá. Čisté teoreticky v mladom veku porazil Russell aj Verstapena a Ocona. Avšak to, že Stroll porazil Russella, ešte neznamená , že je lepší ako oni všetci. Navyše ako píšeš Stroll pretekal tu sezónu tuším za Premu. Russell ak sa nemýlim za Hitech. Reálne je pravda, že potenciál GR sa naplno ukázal už tam, avšak reálne výsledky mal až v ART, keď ho preberal pod seba Mercedes čo je práve aj o tom argumente kt.používam s Leclerkom =ako pohľad na výkony jazdca a jeho výsledky ovplyvňuje auto.
Za mňa bola snaha tatka Strolla dať mladého po jedinom titule v European F3 chyba a mal mu dať čas v GP3 a F2… Tam sa mohlo veľa ukázať. Reálne by sa zrovnal s Leclercom ci Russellom a čo najviac kopec veci by sa naučil zvládať. Lenže stal sa opak šupol ho rovno do F1 a do Williamsu, ktorý v tom čase nebol čisté zlo ale išiel rapídne dole. Tam teda (a to je to iste čo a Russellom) boli zrazu omnoho viac výrazne chyby ako úspechy či šikovnosť. A zrazu LS narobil kopec chýb ( vzhľadom na vek aj logických) a získal nálepku, ktorú získal. Podľa mňa mu to obdobie aj jazdecký ublížilo (tak ako som presvedčená, že ostať tam po 2022 tak zakope aj Russella akokoľvek verím jeho talentu). A bolo by iné keby za sebou mal titul v GP3 a F2 pozeralo by sa na neho inak (tak ako to mnoho odborníkov robí u Russella). Lebo ten titul a miesto V F1 mohol získať síce s podporou otca (lebo by bol v dobrých tímoch, čo je v F2 základ) ale získal by ho výsledkami (rovnako ako Russell) . Lenže takto tie chyby ešte viac upevňujú dojem , že mu tatko miesto kúpil a inak by na F1 nemal. (čo si ja na rozdiel od Latiffiho, ale nemyslím). Lance by sa tam podľa mňa mal šancu dostať aj tak a práve to mu uškodilo. Ak by to nevyšlo kúpiť miesto mu mohol vždy, akurát takto mu dal nálepku syn skôr, ako to bolo potrebné. Preto sa na neho nazerá a vždy bude inak ako na Russella, ktorý ok s podporou rodičov. (A nemali sa asi zle keď financovali 2 deťom pretekársku kariéru a v istej dobe dokonca naraz. Tuším aj Steven Russell mal akúsi firmu na strukoviny ,aj keď je jasné že bohatý ako Stroll nebol… No je jasné, aj to že nebyť toho, že si to rodičia mohli dovoliť tak dnes nepočujeme o GR, lebo taký ako LH už dnes v F1 nie sú. A btw určite sa mali lepšie ako napr. Leclercovci, čo je malo známy fakt) A nedal by to ani bez Mercedesu inak by jazdil ako sám vraví DTM …talent alebo nie. Lenže v konečnom dôsledku mu cestu nikto nevydláždil, ale vydrel si ju výsledkami. A toto Lancovi chýba (AJ keď ja si aj myslím že GR je lepši a talentovanejší pilot ako Lance a vždy bol ale to je vedľajšie).
To že je Lance trpezlivý je logické, on ma budúcnosť viac menej istú. Ale uznávam, že mi to na ňom je rozhodne sympatické a mám rada tieto typy pretekárov (takisto ako v prípade Russella aj keď ten to má o čosi komplikovanejšie lebo jeho z Williamsu dostane len vlastný talent nie peniaze). A takisto je Lance obrovský sympaťák, strašne zlatý chalan a má to v hlave dobre potriedené( zase rovnako ako George). O to viac je to obdivuhodné vzhľadom na to, že vyrástol v blahobyte, čo nie je časté aby taký človek mal pokoru.
Avšak stále a práve aj preto čo som napísala vyššie, si myslím že Stroll nič zásadné, čo by ho z Williamsu dostalo do tímu ako tento rok RP neukázal… Práve naopak a o kopec pekných výsledkov prišiel sám (čo ale súvisí práve aj s vekom to ti neberiem). A ako vravím ono kopec chýb eliminujú skúsenosti a určite vyrastie na dobrého pilota, len ako vravím nie som si istá, či má to čo jeho rovesníci a ešte trochu viac aby ich dokázal poraziť. Lance je Šikovný a ja mu svojim spôsobom rovnako fandím, lebo si nemyslím že je v F1 len kôli peniazom a je to celkom fajn chalan. ROVNAKO si osobne myslím, že v tomto smere nie je o nič lepší ani často ospevovaný Peréz hoci je to rovnako dobrý pilot. O tom niet pochýb. Bohužiaľ aj pre tatkove aktivity ostane Lance celý život v tejto pozícii… Šikovný, má za sebou peniaze. A paradoxne sa na Peréza môže pozerať ešte v lepšom svetle.
Čo sa týka Maxa, Charlesa a Chilliho v tomto súhlasím.
Maxa dostali do RB práve jeho Mad character a vplyvný tatko… Bez toho by nebol kde je, tak rýchlo … Inak je totiž nereálne aby jazdil 16 ročný zasran F1 a v 17 v top tíme akokoľvek talent by bol. To je FAKT. Jos urobil fantastickú robotu a nebyť neho, určite by to s Maxom tak jednoznačne nebolo aj keď rýchlosť mal vždy. Z tejto generácie je najrýchlejší avšak ja ( a vravím to vždy) tvrdím, že to nie je len o rýchlosti byť majstrom sveta či TOP pilotom. Ak by to netoleroval aj RB a, že takisto narobil zopár hovadín v živote, a ak by to nebola značka postavená na extréme boh vie kde by bol. Lenže oni to videli= ten talent a preto to tolerovali a akceptovali, dali mu šancu a podporovali ho… Čo je zase zásluha RB a CH. (to znova chýba Russellovi).
To isté Charles… Ten síce nikdy nebol z bohatej rodinky, avšak mal za sebou Todta jr. (a jasne že aj vďaka talentu ho podporoval), no bez neho by tak skoro nebol ani v dobrých tímoch v nižších sériách (kde mal cestu vydĺáždenú čo veci zjednodušilo (Rovnako ako podpora Mercedesu GR skôr ako ma niekto napadne) a ani vo Ferrari po jednej sezóne, kde síce čo to ukázal aj v nie úplne dobrom aure. Lenže tam Ferrari nemalo moc čo stratiť Kimi už nebol to čo býval, a tak mu dali šancu to ako ju využil je vec iná avšak bolo to riziko.- určite s ním nepočítali hneď na 1 a ani na na to že vyrazí vďaka výkonom Vettela. Aj to je podstatný faktor. Ak by to bolo len o tom, že vyhral F2 a mal aké také výsledky tak to by aj GR mal byť dávno v tom A tíme, ale Charles je presný ukáz toho, že to nie je len o tom čo vieš a aký si pilot. A tu vidieť aký význam má politika, plány a situácia v A a najmä človek čo vás tam dostane. Zároveň nie je možné, že by mu inak Ferrari umožnilo skákať im po hlave tak ako to bolo minulý rok. Aj pozícia kt. ,má teraz pramení aj z tohto, nie len z výsledkov kt. mal. A opäť hovorím v aute, čo až tak nejde nie je ani bezchybný ani o toľko lepší ako rovesníci (tak ako by nebol žiaden pretekár lebo v tomto nevynikne žiaden talent - opäť sme pri Russelovi). Takže hej talent je veľký avšak rovnako mu pomohli okolností, čo je ale nevyhnutné v F1, lebo tam osud vo vlastných rukách nemáš.
A áno to platí aj pre Carlosa kt. je z motoristickej rodiny, otec je master sveta v Ralley, mal peniaze a aj známosti… Netvrdím že to je príbeh ako u LH to v žiadnom prípade.
Aj napriek tomu vravím skôr ako to niekto spochybní… Že Charles to mal aj tak komplikovanejšie ako Max … Nebol z bohatej rodiny, prišiel o otca a aj o Julesa a je v tomto smere tiež zaujímavé ako sa zo všetkým vyrovnal a, čo dokázal aj napriek tomu. Rovnako ako “malý” Arthur.
Záujmavé je aj to že Max ani Charles túto nálepku čo Stroll napriek tomu všetkému, nemajú a nemali vôbec - v tom tiež súhlasím. Ale ako vravím, za to že ju Lance má môže aj otec a jeho netrpezlivosť.